Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Pacific Rim (2013) Poster


Iron Man 3 (2013) Poster


Fast & Furious 6 (2013) Featurette


Man of steel (2013) Posters


Ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

Στις 31 Μαΐου 2013 και πρωινή ώρα 02:00 π.μ. θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα διακοπεί η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 18433/515/16-4-2013.

Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι  πρωτεύουσες  Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων καθώς και τμήμα των νομών αυτών.

Οι συχνότητες όπου θα εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών είναι:

Για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά»:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz)

Για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα»:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz)

Με στόχο την ομαλή μετάβαση των κατοίκων των τριών πόλεων της Κρήτης και των περιοχών γύρω από αυτές στη νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρόκειται να υλοποιήσουν στοχευμένες ενημερωτικές ενέργειες σε τοπικό επίπεδο.  

(Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων)

Before Midnight (2013) Poster


Graphics FX Montage from Kosinski's 'Oblivion


Καθημερινή - Κυριακή 28/04/2013

Season 2 - Episodes 7-8-9

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 28/04/2013


How I met your mother Final Season

Ενα αγόρι και ένα κορίτσι στον καναπέ. Ακούγεται η φωνή ενός ώριμου άντρα. Ο πατέρας διηγείται στα παιδιά του πώς γνώρισε τη μητέρα τους. Με την εξομολόγησή του, διανθισμένη με πλήθος κωμικοτραγικών περιπετειών, να διαρκεί εννέα χρόνια! Χωρίς να έχουμε μάθει ακόμη ποια είναι η γυναίκα που τον νοικοκύρεψε.

Αυτό είναι το εύρημα της υπερεπιτυχημένης κωμικής σειράς του CBS «How I met your mother», η οποία βρίσκεται στον όγδοο κύκλο της και οδεύει προς το φινάλε: οι δημιουργοί της ανακοίνωσαν πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο ένατος κύκλος θα είναι ο τελευταίος.

Στο μεταξύ, τα παθήματα του Τεντ Μόσμπι (Τζος Ράντνορ) συνεχίζονται. Με τον ίδιο να αναζητεί την ιδανική αγάπη. Με τους κολλητούς του, τον Μάρσαλ (Τζέισον Σίγκελ) και τη Λίλι (Αλισον Χάνιγκαν), να επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους μετά τη γέννηση του γιου τους.

Με τον sex maniac Μπάρνι Στίνσον (Νιλ Πάτρικ Χάρις) και την καναδέζα αρραβωνιαστικιά του και πρώην ερωμένη του Τεντ, Ρόμπιν Σερμπάτσκι (Κόμπι Σμάντλερς), να αγωνίζονται να χωρέσουν τις ανασφάλειές τους μέσα στην εύθραυστη σχέση τους.

Αν και έχει γραφτεί ότι το «How I met» συνεχίζει την παράδοση σειρών όπως τα «Φιλαράκια» και το «Sex and the city», στην πραγματικότητα καταφέρνει να διαφοροποιηθεί αρκετά: με όλες τις (απαραίτητες σε μια κωμωδία) υπερβολές οι ήρωές του είναι πιο φυσιολογικοί άνθρωποι από τη λοβοτομημένη παρέα της Τζένιφερ Ανιστον.

H νεοϋορκέζικη κοινωνία στην οποία κινούνται είναι λιγότερο ωραιοποιημένη από εκείνη στην οποία ζει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Eξάλλου ο Μόσμπι και οι φίλοι του δεν είναι γεννήματα της φαντασίας των σεναριογράφων, είναι οι ίδιοι οι σεναριογράφοι - συμπαραγωγοί Κάρτερ Μπέις και Κρεγκ Τόμας: ο Μπέις είναι ο Τεντ και ο Τόμας είναι ο Μάρσαλ. Το δε σίριαλ, αποτέλεσμα της επιθυμίας τους να ξαναζήσουν τα ατίθασα νιάτα τους.

Οσο για τη Λίλι με την υποβόσκουσα αλλά εκρηκτική σεξουαλικότητα, είναι η γυναίκα του Τόμας, η Ρεβέκκα, που απρόθυμη αρχικά να εκτεθεί δέχθηκε με την προϋπόθεση να την υποδυόταν η Χάνιγκαν.

Η ηθοποιός συμφώνησε, το καστ συμπληρώθηκε με τους εξαιρετικούς Πάτρικ Χάρις και Σμάντλερς, η συνταγή έδεσε. Συνταγή... ντελικατέσεν, καθώς οι θεαματικότητες απογείωσαν τη σειρά και τα κασέ των πρωταγωνιστών.

Η μέση τηλεθέαση επεισοδίου είναι ενδεικτική: για την πρώτη περίοδο 9.470.000 θεατές, για τη δεύτερη 8.940.000, για την τρίτη 8.210.000, για την τέταρτη 9.420.000, για την πέμπτη 8.600.000, για την έκτη 8.790.000 και για την έβδομη (και πιο επιτυχημένη από όλες) 9.670.000.

Η δε ένατη, η οποία θα προβληθεί το φθινόπωρο του 2013, δεδομένου ότι θα είναι η τελευταία αλλά και ότι θα αποκαλύψει την κυρία Μόσμπι (θα είναι κάποια άγνωστη ή κάποια από όσες έχουν κατά καιρούς παρελάσει από τη ζωή του Τεντ;) πηγαίνει ως φαίνεται για νέο ρεκόρ. Στο μεταξύ απολαύστε όλο το καστ στο «suit song» του Μπάρνι: http://www.youtube.com/watch?v=CiweaZQ8g5U

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 19/4/13

Το επιτυχημένο σίριαλ «True blood» επιστρέφει στις 16 Ιουνίου στο ΗΒΟ με νέο κύκλο βουτηγμένων στο αίμα αλλά και στον έρωτα επεισοδίων

Στις 16 του ερχόμενου Ιουνίου θα δοθεί τελικά η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του έκτου κύκλου του σίριαλ «True blood» από το HBO. Φέρνοντας στις καλοκαιρινές βραδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο (όχι και των Ελλήνων, καθώς ο ANT1 που πρόβαλλε τη σειρά την έχει διακόψει, μέχρι νεωτέρας...) βρικόλακες που ερωτεύονται με πάθος, λυκανθρώπους -πρωταθλητές του ζωώδους σεξ, νεράιδες που μπορεί να μην είναι ούτε τόσο αθώες ούτε τόσο νεράιδες όσο νομίζουμε και άλλα περίεργα πλάσματα της (άκρως επικίνδυνης κατά τους σεναριογράφους) υπαίθρου της Λουιζιάνας.

Βασισμένη στη σειρά μυθιστορημάτων «The Southern vampire mysteries» της Σαρλίν Χάρις, η τιμημένη με Emmy σειρά του Αλαν Μπολ έχει σημειώσει εξαιρετικά υψηλές «πτήσεις» με 2.000.000 εκατομμύρια θεατές στον πρώτο κύκλο της, 4.280.000 στον δεύτερο, 4.970.000 στον τρίτο, άλλους τόσους στον τέταρτο και 4.670.000 στον πέμπτο. Οπως επίσης έχει αναδειχθεί και η πιο δημοφιλής σειρά του HBO μετά τους περίφημους «Sopranos».

Οχι άδικα: η άκρως σουρεαλιστική αλλά και περίτεχνα δομημένη υπόθεση (ένα μεταμοντέρνο παραμύθι-θρίλερ με πολύ έρωτα, πολλή αγωνία, πολύ σπλάτερ και διαρκείς ανατροπές), το αριστοτεχνικό - γοητευτικό ζουμάρισμα της κάμερας στις βαλτώδεις επαρχίες των ΗΠΑ όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει αρκετές δεκαετίες πριν και οι στιβαρές ερμηνείες είναι οι τρεις παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υποδειγματικού προϊόντος της «νέας τηλεόρασης». Της τηλεόρασης, δηλαδή, που συναγωνίζεται επί ίσοις όροις τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, συχνά αφήνοντάς τα πίσω.

Οσο για τους ηθοποιούς, η Καναδο-νεοζηλανδή Αννα Πάκουιν – θυμάστε το μελαγχολικό κοριτσάκι στα «Μαθήματα πιάνου» της Τζέιμς Κάμπιον που κέρδισε Οσκαρ για την ερμηνεία του; – στον ρόλο της Σούκι Στόκχαουζ, που διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά της για δύο βαμπίρ, διαθέτει το χιούμορ και το μέτρο που απαιτούνται ώστε η ακραία προσωπικότητα που ενσαρκώνει (μια θνητή που ανακαλύπτει ότι είναι νεράιδα) να βρει τις απαραίτητες ισορροπίες.

Και αν στο σίριαλ βρήκε τον ρόλο της ζωής της καθώς στη Σούκι οφείλει κυρίως τη φήμη της (το «Πιάνο» είναι μια σχεδόν ξεχασμένη ιστορία), πιθανώς να βρήκε και τον έρωτα της ζωής της: τον Αύγουστο του 2010 (μερικούς μήνες αφότου είχε αποκαλυφθεί ως bisexual) παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της, τον Βρετανό Στίβεν Μόιερ (έναν από τους δύο βρικόλακες), με τον οποίο και απέκτησε δίδυμα.

Δεύτερος βρικόλακας που ερίζει για την καρδιά της ασχημούλας αλλά μοιραίας Σούκι (η οποία έχει πέραση και στους λυκανθρώπους και στους «πολυμορφικούς», δηλαδή εκείνους που παίρνουν τη μορφή ζώων) είναι ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, υιός του γνωστού σουηδού ηθοποιού Στέλαν Σκάρσγκαρντ, συμπρωταγωνιστής της Lady Gaga στο βιντεοκλίπ «Paparazzi» και πρωταγωνιστής της «Μελαγχολίας» του Λαρς φον Τρίερ. Ενδεικτικοί, τέλος, της αισθητικής και του πνεύματος που διατρέχει της σειράς, οι τίτλοι έναρξης κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγεται το «Bad things» του Τζέις Εβερετ.


Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 18/4/13

Real News - Κυριακή 28/04/2013


Δευτέρα 22/04/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Ο θρύλος του ζορρό Alpha Ξένη ταινία
22:00 Ο πληροφοριοδότης Star Περιπέτεια
01:15 Χρήσιμα αντικείμενα Mega Ξένη ταινία
03:15 Ο απίθανος λοχίας μπίλκο Star Ξένη ταινία