Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σινεμά - Τεύχος Καλοκαίρι 2012


Indiana Jones The Complete Adventures Limited Edition Bluray


Κατέφτασε το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο

Η εταιρία MLS Πληροφορική ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου με την ονομασία MLS iQTalkTM.

Πρόκειται για ένα "έξυπνο" κινητό (smartphone) με λειτουργικό σύστημα Android, που "καταλαβαίνει" και "μιλάει" την ελληνική γλώσσα. Η συσκευή συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS έχει αρχίσει να αναπτύσσει πριν από χρόνια. Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk, σύμφωνα με την εταιρία, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρίας Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν, να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή".

Το Euronews θα εκπέμπει και στην ελληνική γλώσσα.

Η 12η γλώσσα στην οποία θα εκπέμπεται το πρόγραμμα του Euronews είναι η ελληνική. Θα δημιουργηθεί ένα 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι στα ελληνικά... που θα έχει έδρα την Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπη Ταγματάρχη, του Στέλιου Στεφάνου, προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, του Θέμη Θεμιστοκλέους γενικού διευθυντή του ΡΙΚ και του Michael Peters, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews, για πρώτη φορά στην ιστορία του Euronews, δημιουργείται μία τοπική μονάδα στην Αθήνα, με έλληνες και κύπριους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του Euronews, για την τηλεόραση και το internet, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τους Έλληνες σε όλο τον πλανήτη.

Ο κ. Ταγματάρχης έκανε λόγο για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και για την επιτυχία της οποίας εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι με την ευόδωση του στόχου αυτού, 3,5 δισ. εν δυνάμει τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τι διαδραματίζεται στην πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

«Αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης είναι μία εξαιρετική προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη» πρόσθεσε ο κ. Ταγματάρχης.

Για την Ελλάδα θα είναι το πρώτο αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι που θα εκπέμπει σε 24ωρη βάση τόνισε ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι με τη συμμετοχή ελλήνων και κύπριων δημοσιογράφων στη συντακτική ομάδα θα δίδεται η δυνατότητα για πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη παρουσίαση των ελληνικών και κυπριακών θεμάτων.

Την έναρξη του 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά μέχρι το τέλος του έτους κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, χαιρέτισε κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας την ευκαιρία να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του Euronews, ειδησεογραφικό και ενημερωτικό, με τα δρώμενα, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Κύπρου.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους έλληνες και τους κύπριους τηλεθεατές ένα παράθυρο χωρίς προηγούμενο στην ενημέρωση επί των διεθνών θεμάτων υπό ευρωπαϊκή ματιά», δήλωσε ο κ. Peters.

Υπογράμμισε επίσης, ότι στο εξής η Ελλάδα θα έχει καλύτερη, σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα ειδησεογραφική κάλυψη από το Euronews.

Τα εγκαίνια του νέου 24ωρου ειδησεογραφικό καναλιού αναμένεται να γίνουν τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ περισσότεροι από 30 επαγγελματίες των ΜΜΕ θα προσληφθούν από το Euronews. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο Michael Peters, αναμένεται άμεσα η σχετική δημοσίευση για τις θέσεις εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται, στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνική έκδοση θα είναι η πρώτη στην ιστορία του Euronews, που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας.

Το Euronews είναι το πρώτο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι στην Ευρώπη και καλύπτει την παγκόσμια επικαιρότητα σε συνεχή ροή, σε όλο τον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1993 στη Λυών της Γαλλίας, διατίθεται σε 350 εκατ. νοικοκυριά, σε 155 χώρες και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Coma (2012) Preview

Frankenweenie (2012) New Trailer

The Amazing Spiderman (2012) Featurette

Arbitrage (2012) Trailer

Here Comes the Boom (2012) Trailer

The Amazing Spider-Man (2012) New Poster


Arbitrage (2012) Poster


Τετάρτη 27/06/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Η συμμορία των δεκατριών Star Ξένη ταινία
00:30 Χόμερ & Έντι ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:00 Όλα τα όμορφα άλογα Mega Ξένη ταινία
01:15 Πίσσα ΕΤ1 Δράμα
02:30 Γέννηση Star Δράμα
05:00 Etel Adnan, εξόριστες λέξεις ΕΤ1 Ξένη ταινία