Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Taken 2 (2012) Trailer


Dredd 3D (2012) Full Trailer

"Ο Ιησούς ήταν θνητός". Ο Βερχόφεν θα το πει (και) σε ταινία

Ο Πολ Βερχόφεν έχει ηρεμήσει. Έτσι τουλάχιστον πιστεύαμε για τον άλλοτε «προβοκάτορα» σκηνοθέτη που όμως έκανε πάλι κίνηση-ματ, επιλέγοντας να φέρει στην οθόνη το βιβλίο που ο ίδιος έγραψε μαζί με τη Σούζαν Μασότι και τον Ρομπ Βαν Σιιρς, μετά από έρευνα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του Ιησού Χριστού! Το βιβλίο με τίτλο «Jesus of Nazareth» ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Χριστός ήταν πράγματι ιστορικό πρόσωπο, αλλά όλη η ιστορία των θαυμάτων είναι απλώς ένας μύθος.

 Ο Βερχόφεν γνωρίζει φυσικά τι πρόκειται να επακολουθήσει: «Βασικά πρόκειται για τη θέαση του Χριστού σαν ένα θνητό, ανθρώπινο ον. Αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο βήμα. Να τον δούμε σαν ένα πρόσωπο της Ιστορίας. Η πλοκή φυσικά αναπόφευκτα περνάει μέσα από την πολιτική της εποχής, τα γεγονότα και τους συσχετισμούς που ο Χριστιανισμός όταν κυριάρχησε φρόντισε να εξαφανίσει από τις ιστορικές πηγές. Επειδή ο σεναριογράφος μου (ο Ρότζερ Έιβερι του Pulp Fiction!) με συμβούλευσε να μη γυρίσω μια τέτοια ταινία στην Αμερική, αν δε θέλω να με πυροβολήσουν, αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του και να γράψω πρώτα ένα βιβλίο».

«Με ενδιέφερε η μαύρη μαγεία και τέτοια πράγματα, αλλά σταδιακά άρχισα να ενδιαφέρομαι για τα θαύματα. Πάντα τα θεωρούσα αντιφατικά και ανεξήγητα. Γι' αυτό άρχισα να ψάχνω την ιστορία του Χριστού στις λεπτομέρειες. Πότε σηκώθηκε και πήγε εκεί, αν είναι πιθανό να συνέβη αυτό ή το άλλο. Νιώθω κάπως σαν Ηρακλής Πουαρό που ερευνά τον Ιησού!»

Αν όλα αυτά δεν ήταν τόσο προκλητικά και αμφιλεγόμενα, θα εντάσσαμε απλώς το όραμα του Βερχόφεν στη μόδα των βιβλικών ταινιών που μοιάζει να αντικαθιστά αυτήν της αρχαιολατρίας (βλέπε και τον «Νώε» του Αρονόφσκι, ή την «Έξοδο» του Ρίντλεϊ Σκοτ), όμως το πρότζεκτ που θα αναλάβει η Muse Productions μοιάζει απασφαλισμένη χειροβομβίδα, ειδικά για το συντηρητικό αμερικανικό κοινό. Τρέμε Λαρς φον Τρίερ! Αλλού θα πέσουν αυτήν τη φορά οι κατάρες.

cinemag

Dredd (2012) Sneak Peak

Έθνος - Κυριακή 24/06/2012


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 21/06/2012

Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου / Les femmes du 6eme etage


Του Φιλίπ Λε Γκι.
Με τους Φαμπρίς Λουκινί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ναταλία Βερμπέκε, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένιας
Κομεντί/ 2010/ Γαλλία





Ενα σύγχρονο παραμύθι, γλυκό σαν καραμέλα, η γαλλική κομεντί «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου», έρχεται από το πουθενά για να προσφέρει αυτό που μόνο το σινεμά κάνει τόσο καλά: απόδραση από την καθημερινότητα. Ο Φαμπρίς Λουκινί (σχεδόν απαράλλαχτος στο παίξιμό του τελευταία, αλλά τόσο συμπαθητικός) σίγουρα φαίνεται πως χρειάζεται να ξεφύγει από το καταπιεστικό, μπαγιάτικο -αν και αριστοκρατικό- παριζιάνικο περιβάλλον και την γκρινιαρούλα γυναίκα του. Ως καταλύτης στη ζωή του εμφανίζεται η νέα και κουκλίτσα φυσικά Ισπανίδα οικιακή βοηθός Μαρία, η οποία του συστήνει ένα νέο κόσμο - τον 6ο όροφο του κτιρίου, ο οποίος φιλοξενεί κι άλλες Ισπανίδες μετανάστριες. Ο Λουκινί ερωτεύεται τόσο τη Μαρία και τις υπόλοιπες συμπατριώτισσές της, που τις βοηθά όπου μπορεί: φτιάχνοντας την τουαλέτα, βρίσκοντας σπίτι για την Πιλάρ που την κακοποιεί ο άντρας της, δίνοντάς τους οικονομικές συμβουλές. Ωσπου, όταν τον διώχνει η γυναίκα του, μετακομίζει κι αυτός μαζί τους και ζει το όνειρό του, νιώθοντας πια ελεύθερος. Αν και οι «Γυναίκες του τελευταίου ορόφου» είναι τίγκα στα στερεότυπα και τα φάουλ, πιάνεις τον εαυτό σου να τη συγχωρεί διαρκώς και να αφήνεται στο συννεφάκι της ουτοπίας της. Χαριτωμένη, ανάλαφρη και καλοκαιρινή, η ταινία συμπεριλαμβάνει επιπλέον και μια χούφτα από υπέροχες Ισπανίδες ηθοποιούς, όπως η Κάρμεν Μάουρα και η αγαπημένη μου Λόλα Ντουένιας.


Ενας μεγάλος έρωτας / An affair to remember - ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Του Λίο ΜακΚάρι
Με τους Κάρι Γκραντ, Ντέμπορα Καρ
Δραματική/1957/ΗΠΑ

Δεν υπάρχει γυναίκα που να ξέρω που να μην αναστενάζει όποτε θυμάται τον «Μεγάλο έρωτα», την απόλυτη ερωτική ιστορία με τον Κάρι Γκραντ και την Ντέμπορα Καρ (και όχι «Κερ», όπως λανθασμένα γραφόταν στην Ελλάδα), και που να μην ξέρει να απαριθμήσει περιστατικά κι ατάκες από τη συνάντησή τους στο κρουαζιερόπλοιο, τον κεραυνοβόλο έρωτά τους και την υπόσχεση να συναντηθούν έξι μήνες μετά στο Empire State Building. Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, σίγουρα θα θυμάστε τη Μεγκ Ράιαν και τη Ρόζι Ο’Ντόνελ να τη μνημονεύουν στο «Αγρυπνος στο Σιάτλ» - ή το ριμέικ με τον Γουόρεν Μπίτι και την Ανέτ Μπένινγκ. Αν τίποτα από αυτά δεν σας βοηθούν, απλώς πηγαίνετε να τη δείτε.


Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος / What to expect when you’re expecting


Του Κερκ Τζόουνς
Με τους: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Μόρισον, Ροντρίγκο Σαντόρο
Κομεντί/ 2012/ ΗΠΑ





Δικός σου για πάντα / The Lucky One

Του Σκοτ Χικς.
Με τους Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ
Δραματική / 2012 / ΗΠΑ

 

 Ενας βετεράνος του Ιράκ επιστρέφει στην πατρίδα και ψάχνει να βρει μια κοπέλα, για την οποία πιστεύει πως ήταν το γούρι του κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο Ζακ Εφρον στον ρόλο του στρατιώτη. Μάλιστα.

Πιράνχας 3DD: Η επιστροφή / Piranha 3D

Του Τζον Γκουλάγκερ.
Με τους Ντανιέλ Πάναμπεϊκερ, Ματ Μπους
Θρίλερ / 2012 / ΗΠΑ





Σίκουελ με την επιστροφή των αιμοβόρων πιράνχας σε τρισδιάστατο φορμά.

Εντελώς μεταξύ μας / Just between us


Του Ράικο Γκρίλιτς
Με τους Μίκι Μανόλιοβιτς, Μπόγιαν Νάβοτζετς
Δραματική κομεντί / 2010 / Κροατία-Σερβία-Σλοβενία

Η ιστορία δυο αδερφών και των πολύπλοκων σχέσεών τους, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο μπερδεμένες όταν ο ένας δωρίζει το σπέρμα του στον άλλο που δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

La Antena


Του Εστέμπαν Σαπίρ
Με τους Αλεχάντρο Ουρνταπιγιέτα, Φλορένσια Ράγκι
Δραματική / 2007 / Αργεντινή

Ασπρόμαυρη, ντεμί βωβή ταινία επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζει ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει τη φωνή τους εξαιτίας μιας λειτουργίας πλύσης εγκεφάλου από τον Κύριο TV. Ο κακός μεγαλοεπιχειρηματίας απάγει μια τραγουδίστρια, τη μοναδική που μπορεί να μιλήσει, και τον γιο της που δεν έχει μάτια. Σε επανέκδοση, μόλις 5 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της.


protothema


Πέμπτη 21/06/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Ο Χαρί Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα Star Ξένη ταινία
00:30 Το κρησφύγετο Mega Ξένη ταινία
02:00 Η παγίδα ΕΤ1 Δράμα
02:45 Διαλυμένα όνειρα Star Κοινωνική

Anna Karenina (2012) Poster


Hours (2013) Promo Poster


The Hunger Games : Catching Fire (2013) Promo Poster


Bioshock (2013) Teaser Poster


Pacific Rim (2013) Teaser Poster