Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

MUST SEE : Visions of Greece

Cinco de Mayo (2013) Promo Trailer

Dark Feed (2012) Trailer

Area 51 Confidential (2012) Trailer

Καθημερινή - Κυριακή 20/05/2012




Η ηχογράφηση του άλμπουμ κράτησε ένα μήνα, το εμπνευσμένο από ένα πορτρέτο της Marlene Dietrich εξώφυλλο είναι του διάσημου φωτογράφου Mick Rock και το “Seven Seas of Rhye” που θ’ ακούσετε εδώ είναι γραμμένο από τον Freddie Mercury και ήταν το πρώτο Queen’s hit single!





Ρεκόρ ασύρματης μετάδοσης δεδομένων

Ερευνητές στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο έσπασαν το ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων με ασύρματο δίκτυο. Χρησιμοποίησαν τη ζώνη terahertz του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και μετέδωσαν δεδομένα με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των συμβατικών δικτύων ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi.

Η ιδέα
Καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός όσον αφορά τη ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ταμπλέτες κ.α) αυξάνεται ταυτόχρονα και η ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μετάδοση δεδομένων.
Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Τόκιο αποφάσισαν να πειραματιστούν με την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, χρησιμοποιώντας τη ζώνη terahertz του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, δηλαδή το τμήμα μεταξύ των μικροκυμάτων και του υπέρυθρου φωτός.

Η εφαρμογή
Οι ερευνητές κατασκεύασαν μια συσκευή ενός τετραγωνικού χιλιοστού που βασιζόταν σε ένα είδος νανοηλεκτρικής διάταξης που ονομάζεται δίοδος συντονισμένου φαινομένου σήραγγας (RTD). Η συσκευή επέτρεψε τη μετάδοση δεδομένων στη ζώνη terahertz η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να διευρύνει σημαντικά το εύρος ζώνης ενός δικτύου ή μιας σύνδεσης για τη μεταφορά των δεδομένων.

Το σύστημα των Ιαπώνων ερευνητών μετέδωσε δεδομένα με ταχύτητα 3GB/δευτ. η οποία είναι 20 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των δικτύων ασύρματης δικτύωσης που χρησιμοποιούνται σήμερα. Θεωρητικά η ζώνη terahertz μπορεί να επιτρέψει την ασύρματη μετάδοση με ταχύτητα 100GB/δευτ. η οποία είναι 15 φορές υψηλότερη από εκείνη που θα προσφέρει το νέο πρωτόκολλο ασύρματης δίκτυωσης 802.11ac που αναπτύσσεται αυτή την εποχή στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Προς το παρόν η ασύρματη μετάδοση δεδομένων στη ζώνη terahertz έχει τοπικό χαρακτήρα αφού το «βεληνεκές» της περιορίζεται σε ακτίνα περίπου δέκα μέτρων. Όπως έγινε γνωστό οι Ιάπωνες ερευνητές έχουν ξεκινήσει ήδη προσπάθεια για να αναβαθμίσουν το ασύρματο σύστημά τους ώστε να μεταδίδει ακόμη ταχύτερα και ακόμη πιο μακριά τα δεδομένα.

tovima

The Captured Bird (2012) Poster


666 Park Avenue (2012) TV Series Trailer

Cell Count (2012) Sales Trailer

Maniac (2012) Teaser Trailer

Eurovision 2012 - Sweden

Tο φαβορί της φετινής eurovision

Sony HDR-PJ740E - Videocamera με ενσωματωμένο προβολέα.

Η ψηφιακή κάμερα της Sony διεκδικεί την διάκριση της πλήρης αυτονομίας, αφού διαθέτει ενσωματωμένο προβολέα, ικανό να αποδώσει εικόνα 100 ιντσών.

Αισθητήρας Exmor R, επεξεργαστής Bionz, ευρυγώνιος φακός 26mm κατασκευασμένος από την Sony υπό τις 'ευλογίες' της Carl Zeiss, ενσωματωμένο GPS, προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης [ότι καλύτερο έχουμε δει] και... 'πάνω από όλα' ενσωματωμένος προβολέας.
Ο τελευταίος μπορεί να αποδώσει εικόνα 100 ιντσών [στα πέντε μέτρα], με δυνατότητα ρύθμσιης της εστάσης [χειροκίνητα] και φωτεινότητα 20 lumen.

Kερασάκι στην 'τούρτα' το προαιρετικό ηχείο RDC-CA1 για απόδοση περιβάλλοντα ήχο με διασπορά 360 μοιρών.

fullhd

Κινηματογραφικά «διαμάντια» στο φετινό Ταινιόραμα

Κλασικά αριστουργήματα, καλτ ταινίες, σπουδαίες σινεφίλ επιλογές. Το Ταινιόραμα της Αθήνας επιστρέφει από την Πέμπτη 17 Μαΐου για να γεμίσει τις βραδιές μας με πολύ, καλό και φτηνό σινεμά. Έως τις 27 Ιουνίου ο κινηματογράφος Άστυ θα προβάλλει 126 ταινίες σε 42 ενότητες.

Κάθε μέρα θα προβάλλονται ταινίες με βάση μια κοινή θεματική.

Την αρχή κάνει η βραδιά Τζον Κασσαβέτης την Πέμπτη 17 Μαΐου, με τρεις ταινίες του σημαντικού σκηνοθέτη: Πρόσωπα, Νύχτα Πρεμιέρας και Μια γυναίκα εξομολογείται.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου σειρά έχει η ενότητα Θέατρο και Σινεμά με τις Καμπάνες του Μεσονυχτίου (Falstaff) του Ορσον Γουέλς, το Λεωφορείο ο Πόθος του Ελία Καζάν και τον Ιούλιο Καίσαρα του Ντέιβιντ Μπράντλεϊ.

Μία μέρα μετά, το Σάββατο 19 Μαΐου η ενότητα έχει τίτλο «Στίγματα Πολέμου», ενώ την Κυριακή 20 Μαΐου θα προβληθούν τρεις ταινίες Ιταλικής Σάτιρας.

Για περισσότερο από έναν μήνα, οι σινεφίλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν βραδιές κινηματογράφου με τίτλους όπως: «Σουρεαλιστικά Όνειρα», «Η Απελπισία της Φτώχειας», «Ραντεβού με τον Τρόμο», «Βραδιά Ζαν Λυκ Γκοντάρ», «Τα Βαλκάνια είναι Εδώ», «Ακραία Ερωτικά Πάθη», βραδιά ελληνικού cult σινεμά κ.ά.

Ορισμένες από τις ταινίες δεν έχουν προβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Παράδειγμα η ταινία Κάτω απ' τον αστερισμό του σκορπιού των αδελφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, Τα σημάδια του Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι, η ταινία του Γκόρντον Χέσλερ Εγκλήματα της οδού Μοργκ, οι Ανατριχίλες του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ κ.ά.

Το εισιτήριο θα κοστίζει 6 ευρώ την ημέρα (και για τις τρεις ταινίες), ενώ υπάρχουν και κάρτες διαρκείας των 30 ευρώ.

tanea

Florence + The Machine - Breath Of Life - 'Snow White & the Huntsman' Music Video

Hit and run (2012) Trailer


Won't Back Down (2012) Trailer


Men in Black 3 (2012) Featurette

The Possession (2012) Trailer


Ted (2012) Poster


Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 17/05/2012


Dark Shadows (2012)

Ενα σπίτι με 200 δωμάτια -όχι όλα με θέρμανση, για οικονομία- σε κάποιο παραλιακό χωριό του Μέιν. Mια οικογένεια που δίνει τη δική της σημασία στην έννοια του αλλόκοτου. Μια νοσταλγική και την ίδια ώρα…αιμοβόρα επιστροφή στη δεκαετία του 1970. Ενας κινηματογραφικός φόρος τιμής σε μια παλιά σειρά της τηλεόρασης, ένας παράδεισος για τη φαντασία του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, μια ακόμη απόλαυση για όσους εκτιμούν το σινεμά του.

Αλλά πάνω απ’ όλα, το «Dark shadows» (ΗΠΑ, 2012) η κινηματογραφική εκδοχή της ομότιτλης cult βαμπιροσαπουνόπερας που διήρκεσε από το 1966 ως το 1970, σηματοδοτεί την όγδοη συνεργασία του Μπάρτον με τον αγαπημένο ηθοποιό του, τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος με την εξαίρεση των «υπαλληλικών» ερμηνειών του στις τρεις τελευταίες ταινίες «Πειρατές της Καραϊβικής» εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τις ιδιαίτερες επιλογές του αλλά και την απόδοση των δύσκολων ρόλων που σχεδόν πάντα αυτές συνεπάγονται.

Και ναι, ο Μπαρνάμπας Κόλινς που εδώ ο Ντεπ υποδύεται είναι ένας δύσκολος ρόλος. Ενα βαμπίρ που θα προτιμούσε να μην είναι βαμπίρ, που το μόνο που θέλει στην πραγματικότητα είναι το καλό των απογόνων της οικογένειάς του. Ενας καλόψυχος βρικόλακας που βασανίζεται στην αιώνια ζωή επειδή ερωτεύτηκε τη λάθος γυναίκα. Πριν ακόμα πέσουν οι τίτλοι αρχής της ταινίας, βλέπουμε τον Μπαρνάμπας στον 18ο αιώνα να πέφτει θύμα της ζήλιας της Αντζελίκ (έξοχη επιλογή της Εύα Γκριν), μιας μάγισσας που τον επιθυμεί και επειδή δεν μπορεί να τον έχει, τον μετατρέπει σε βαμπίρ.

Διακόσια χρόνια αργότερα, ο Μπαρνάμπας απελευθερώνεται από τον τάφο του και «εισβάλλει» στο σπίτι των απογόνων του, στο σπίτι που προαναφέρθηκε. Μητριαρχική η ηγεσία της με μια Μισέλ Πφάιφερ σε φόρμα. Το πιο παράξενο άτομο στην παρέα φαίνεται να είναι η ψυχαναλύτρια των παιδιών που δείχνει να έχει η ίδια ανάγκη ψυχανάλυσης περισσότερο από κάθε άλλον (η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ σε μια ακόμη θαυμάσια στιγμή της).

Ετσι λοιπόν, μέσα σε αυτό το κομφούζιο που όντως θυμίζει σαπουνόπερα βουτηγμένη στη στρυχνίνη, ο Μπαρνάμπας αποφασίζει να βάλει τάξη και να ξαναφέρει στην πρώτη γραμμή την αλιευτική αυτοκρατορία που είχε χτίσει ο πατέρας του και που τώρα οδηγείται στην πτώχευση εξαιτίας της παλιάς του εχθρού, της Αντζελίκ.

Ο Μπάρτον «εικονογραφεί» τέλεια την εποχή της εφηβικής του ηλικίας, χρησιμοποιεί έξυπνα μουσικά κομμάτια όπως το «Nights with white satin» των Barklay James Harvest, πλάθει και πάλι έναν δικό του κόσμο που δεν μπορείς παρά να μην αγαπήσεις.  Επίσης, μας κλείνει το μάτι δίνοντας έναν μικρό ρόλο στον πάλαι ποτέ Κόμη Δράκουλα, βρετανό ηθοποιό Κρίστοφερ Λι αλλά και στον Αλις Κούπερ ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του τραγουδώντας με… ζουρλομανδύα!

Ομως όλα αυτά δεν θα έλεγαν τίποτε χωρίς τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Μπαρνάμπας. Θυμίζοντας λιγάκι το ίνδαλμά του, τον Μάρλον Μπράντο ως Ναπολέοντα στην «Ντεζιρέ», ο 50χρονος πια ηθοποιός είναι σκέτος μαγνήτης. Είτε όταν, «μαστουρωμένος», συζητά για το «Love story» του Ερικ Σίγκαλ με χίπηδες πριν τους δείξει τα πραγματικά… δόντια του, είτε όταν κάνει τρελό σεξ «πετώντας» από τον ένα τοίχο στον άλλο με την Εύα Γκριν στην αγκαλιά του, είτε όταν στις στιγμές μοναξιάς αναλογίζεται τον πραγματικό έρωτά του που έσβησε στον χρόνο. Είναι πραγματικά ένας σπουδαίος ηθοποιός.

tovima

Πέμπτη 17/05/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον Star Ξένη ταινία
00:30 Το κρησφύγετο Mega Ξένη ταινία
00:30 Ο μπράβος ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Γέννηση Star Ξένη ταινία
03:00 Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο ΕΤ1 Ξένη ταινία