Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Asylum Blackout (2012) Poster


Grave Encounters 2 (2012) Poster


ΤΟ ΒΗΜΑ - Σάββατο 05/05/2012

Lost Season 1 - Episodes 11 -15

Dolby Atmos: 64 ηχεία με 128 κανάλια ήχου !

Όπως αναφέρει το zougla.gr σίγουρα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι πλέον, έχουμε βιώσει την εμπειρία του πλούσιου ήχου που προσφέρεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τις τελευταίες δύο δεκαετίες σχεδόν. Όσοι, δε, έχουν το απαραίτητο βαλάντιο μπορούν να «πλησιάσουν» αρκετά κοντά την κινηματογραφική ηχητική απόδοση στον οικιακό τους χώρο, με την απόκτηση ενός (ακριβού ομολογουμένως) ηχο-συστήματος των 7.1 ηχείων / καναλιών.

Αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι στον χώρο μας, έχουμε 7 ηχεία σε διάταξη εμπρός-πίσω-δεξιά-αριστερά σε σχέση με την τηλεόραση και τo σημείο θέασης, ενώ το «.1» είναι το ειδικό ηχείο subwoofer, το οποίο ολοκληρώνει το ηχοσύνολο. Πώς θα σας φαινόταν τώρα να μπείτε σε μια κινηματογραφική αίθουσα και να βιώσετε μια πραγματικά αληθινή εμπειρία ήχου; Όπως για παράδειγμα, παρακολουθώντας την ταινία, ξαφνικά να πιάνει καταιγίδα κι εσείς να ακούτε τις σταγόνες να πέφτουν κυριολεκτικά από τον ουρανό (άσχετα αν βρίσκεστε εντός κινηματογραφικής αίθουσας), σε τέτοιο σημείο που ενστικτωδώς θα κάνετε τη σκέψη «χρειάζομαι μια ομπρέλα επειγόντως»!

Κάπως έτσι ένιωσαν όσοι είδαν για πρώτη φορά προ ολίγων ημερών το νέο επίτευγμα της εταιρείας Dolby, με την ονομασία «Dolby Atmos»: πλέον μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα υφίστανται 64 ξεχωριστά ηχεία, με δυνατότητα απόδοσης διαφορετικών καναλιών ήχου. Κατά την Dolby, το νέο ηχοσύστημα μπορεί να αποδώσει οποιαδήποτε ηχητική εμπειρία ρεαλιστικότατα, καθώς ο ήχος μπορεί να προσφερθεί από πάσα κατεύθυνση, αλλά και περαιτέρω να «στροβιλιστεί» μέσα στον χώρο της αίθουσας.

Με πιο απλά λόγια, όπως ακούμε τους ήχους του περιβάλλοντος, συνομιλιών και θορύβων εκ φύσεως, την ίδια (ενδεχομένως και πιο πλούσια) εμπειρία θα βιώνουμε πλέον και σε μια κινηματογραφική αίθουσα εξοπλισμένη με το ηχοσύστημα Dolby Atmos των 64 ξεχωριστών ηχείων.

Η εμπορική εμφάνιση θα λάβει χώρα αρχικά στις Η.Π.Α. σε δέκα με δεκαπέντε κινηματογράφους με την προβολή της επερχόμενης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Brave» και θα επεκταθεί περαιτέρω εντός του 2013. Η ταινία Brave είναι της (ίσως καλύτερης) εταιρείας παραγωγής ταινιών, αποκλειστικά φτιαγμένων με γραφικά υπολογιστών, κοινώς αναφερόμαστε στην «Pixar», την οποία καθοδήγησε και επένδυσε τα μέγιστα η θρυλική μορφή του Steve Jobs, από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Για την ιστορία, η Pixar, ήταν η πρώτη εταιρεία που έδωσε στο κινηματογραφικό κοινό την ταινία κινουμένων σχεδίων εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από γραφικά υπολογιστή (CGI – Computer Generated Imagery), πίσω στο 1995, με εκτιμώμενο κόστος παραγωγής στα τριάντα εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η ταινία ήταν το «Toy Story»...

Καθημερινή - Κυριακή 06/05/2012

«Hot Space»
Το δέκατο studio album των εκρηκτικών Queen κυκλοφόρησε το Μάιο του 1982. Επηρεασμένοι από την επιτυχία του μεγάλου τους hit «Another One Bites The Dust» - που είχε προηγηθεί-, οι Queen συνδυάζουν στοιχεία funk, dance, pop και rock μουσικής στο «Hot Space».

Είναι η εποχή που οι μεγάλοι Βρετανοί rockers, μετά από μια περιοδεία στην Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική, δίνουν το 1981 μία μυθική συναυλία στο Sao Paolo παίζοντας για 131.000 θεατές, το μεγαλύτερο κοινό που είχε ποτέ καλλιτέχνης στον κόσμο. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον David Bowie για τις ανάγκες ενός επικού single, του κορυφαίου «Under Pressure» που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος και το δεύτερο #1 hit των Queen στη Βρετανία. Το δεύτερο single του δίσκου, το «Body Language» έφτασε στο #11 των US charts. Ο δίσκος περιλαμβάνει και το «Life Is Real (Song for Lennon)», τον ύμνο που έγραψε ο Freddie Mercury για τον John Lennon.

To «Hot Space» πούλησε 5 εκατ. αντίτυπα διεθνώς και υπήρξε, σύμφωνα με τον Michael Jackson που ήταν στενός φίλος με τα μέλη του συγκροτήματος, η βασική επιρροή για το θρυλικό του album «Thriller».

Must See : CATASTROIKA

Born of Hope Movie

Born of Hope : Μία ανεξάρτητη ταινία , βασισμένη στον » Άρχοντα των Δαχτυλιδιών » , με ηθοποιούς από την Αγγλία.
 
 Οι απόγονοι των βασιλειάδων της αρχαίας Δύσης προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία σκοτεινή έρημο , ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν την καταστροφή τους…Ωστόσο καταφέρνουν να διατηρήσουν την ελπίδα… 

Έθνος - Σάββατο 05/05/2012


Πρώτο Θέμα - Σάββατο 05/05/2012


Real News - Σάββατο 05/05/2012


Excision (2012) Posters


Chernobyl Diaries (2012) Movie Clip

POLTERGEIST Remake In The Works With Sam Raimi Producing


Prometheus (2012) 3 minutes new trailer

Δευτέρα 30/04/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Hairspray Alpha Ξένη ταινία
22:00 Με λένε Στέλλα ΕΤ1 Δράμα
22:00 Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα Star Ξένη ταινία
23:45 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:30 Five FINGERS (α΄ μετάδοση) ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:30 Η κόλαση μέσα του Star Θρίλερ
05:30 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία