Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Vedder Mountain - Web Series


Modus Anomali (2012) Full Trailer

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα υποδυθεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν

Ο πολύ δημοφιλής γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιβεβαίωσε σήμερα στην Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS) πως θα υποδυθεί στον κινηματογράφο τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, σε μια ταινία του Άμπελ Φεράρα επειδή, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «τον αντιπαθεί».

«Επειδή τον αντιπαθώ.. συνεπώς θα το κάνω», δήλωσε ο γάλλος ηθοποιός ερωτηθείς από την RTS για τους λόγους αυτής της επιλογής.

«Δεν είναι συμπαθητικός, πιστεύω πως είναι λίγο σαν όλους τους Γάλλους, λίγο αλλαζονικός. Δεν μου αρέσουν πολύ οι Γάλλοι, εξάλλου... Είναι πολύ Γάλλος, αλλαζονικός, αυτάρεσκος, μπορεί κανείς να τον υποδυθεί», πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός δήλωσε ακόμη πως δεν είναι γι' αυτόν το θέμα «να εισχωρήσει μέσα στην προσωπικότητα του DSK, ο οποίος ουδέποτε (τον) συγκίνησε» όταν βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης.

«Ουδέποτε με συγκίνησαν άνθρωποι που δεν είχαν αξιοπρέπεια», επεσήμανε ο Ντεπαρτιέ.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Άμπελ Φεράρα ανακοίνωσε πως πρόκειται να γυρίσει πριν από το καλοκαίρι μια ταινία για το σεξουαλικό σκάνδαλο που υποχρέωσε τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο ρόλο του DSK και την Ιζαμπέλ Ατζανί σ' αυτόν της συζύγου του, της Αν Σενκλέρ.

Οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος του DSK, που κατηγορούνταν για σεξουαλική επίθεση από τη Ναφισάτου Ντιαλό, καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, έχουν αποσυρθεί, αλλά η αστική δίωξη συνεχίζεται.

Ο 62χρονος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ εμπλέκεται επίσης, στη Γαλλία, στην έρευνα για μια υπόθεση μαστροπείας, τη λεγόμενη «υπόθεση του Κάρλτον».

tanea

The FP (2012) Poster

Delirium (2012) Poster & Trailer


Νέα υπηρεσία OTE REPLAY TV από την OTE TV μέσω Conn-x

Με τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία OTE REPLAY TV, οι συνδρομητές της OTE TV μέσω Conn-x έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν το χρόνο πίσω έως και 48 ώρες και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που επιθυμούν από 13 διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια, εύκολα και απλά.

Η OTE REPLAY TV δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές:
•να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή επιλεγμένα προγράμματα των τελευταίων δύο ημερών,
•να ξεκινούν από την αρχή κάποιο ζωντανό πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη,
•αλλά και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματος κάνοντας pause, fast forward & rewind.

H πρόσβαση στην OTE REPLAY TV είναι εύκολη και γίνεται με το τηλεχειριστήριο της OTE TV, μέσα από τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (Electronic Program Guide), χωρίς καμία επιπλέον χρέωση ή εξοπλισμό.

H νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα κανάλια: ALPHA, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, ET1, NET, ET3, Πρίσμα +, Σινέ/Σπορ+, Βουλή, καθώς και σε όλα τα αθλητικά κανάλια ΟΤΕ Sport.
ΟΤΕ TV μέσω Conn-x .

Η OTE TV μέσω Conn-x παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ, μέσα από τις υπηρεσίες ΟΤΕ Cinema on Demand και OTE Club On Demand (υπηρεσίες Video On Demand) μπορούν να απολαύσουν ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, τις διασημότερες τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, video clips, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.ά. οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Η ΟΤΕ TV είναι διαθέσιμη και μέσω Δορυφόρου με δύο διαφορετικά πακέτα (Family & Full Pack) σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές που ξεκινούν από 14,90 ευρώ το μήνα. Η OTE TV περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κανάλια, από τα οποία τα 9 προβάλλονται σε high definition, ενώ σταθερά εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και υπηρεσίες. (OTE)

satleo

Pixar's Brave (2012) New Banners



Nasa - Evolution of the Moon

Wrath of the Titans (2012) New TV Spots








Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δέκα ταινίες βγαίνουν σήμερα, Πέμπτη, στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τρεις ελληνικές παραγωγές. Πρόκειται για την «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή» του Κώστα Χαραλάμπους, το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακέπελη «Πρώτη Ύλη» και τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση. Σε 3D επιστρέφουν, επίσης, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», η κλασική ιστορία κινουμένων σχεδίων που πρωτοπαρουσίασε η Disney το 1991, ενώ κάνει πρεμιέρα και η ταινία «W.E.». σε σκηνοθεσία της Μαντόνα.

Δεμένη Κόκκινη Κλωστή

Η ταινία προσεγγίζει την περίοδο του Εμφυλίου. Μετά την συμφωνία της Βάρκιζας, σε ένα ορεινό χωριό της ελληνικής επαρχίας, ένοπλοι παρακρατικοί με αρχηγό τον Μίχα προβαίνουν σε εκφοβισμούς, δολοφονίες και χυδαιότητες απέναντι στους αριστερούς που δεν έχουν δηλώσει την υποταγή τους. Ένας από τους αριστερούς είναι και ο Λάμπρος με την γυναίκα του.

Ο τίτλος της ταινίας Δεμένη Κόκκινη Κλωστή έχει διττή έννοια: από τη μια «δανείζεται», παραφράζοντάς την, τη γνωστή έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι λαϊκοί παραμυθάδες για να αρχίσουν τις ιστορίες τους, ταυτόχρονα όμως υπονοεί τη γραμμή του αίματος που συνδέει τις αρχέγονες ιστορίες της γης.

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Θάνος Σαμαράς.

Πρώτη Ύλη

Θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η οικονομική δραστηριότητα «πίσω» από την ανακύκλωση μεταλλικών αντικειμένων που συσσωρεύονται από τους μέσους καταναλωτές μεγάλων άστεων. Περιθωριακές ομάδες που τα συγκεντρώνουν άθελά τους μετατρέπονται σε κινητήριο μοχλό ενός γιγαντιαίου μηχανισμού πλουτισμού. Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρακέπελης.




Κωλόπαιδα

Αύγουστος. Εξάρχεια. Καλλιδρομίου, Θεμιστοκλέους, λόφος του Στρέφη. Τρεις κολλητοί φίλοι, ο Φοίβος, ο Ανδρέας και ο Σάββας ξενυχτάνε στις γνώριμες γειτονιές των Εξαρχείων όπου μεγάλωσαν, δώδεκα ώρες πριν εγκαταλείψουν μόνιμα την Αθήνα. Ένα χρόνο πριν, είχαν ορκιστεί να μαζέψουν χρήματα για να εγκατασταθούν μαζί στο Βερολίνο, αναζητώντας νέες ευκαιρίες με προοπτικές. Στη διάρκεια της βραδιάς και λίγο πριν το ταξίδι, απρόβλεπτα γεγονότα βγαίνουν στην επιφάνεια, που θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές της ζωής των τριών φίλων.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Καμμίτσης. Παίζουν: Γιώργος Καφετζόπουλος, Αινείας Τσαμάτης, Διογένης Σκαλτσάς, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Πολυξένη Σάββα.




Η Πεντάμορφη και το Τέρας (3D)

Το κλασικό παραμύθι επιστρέφει από τη Disney σε 3D. Η Μπελ, μια έξυπνη και πέντε φορές όμορφη κοπέλα, βρίσκεται εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το τέρας πρέπει να κατακτήσει την Μπελ, προτού το μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο...

W.E.

Στο Μανχάταν, εγκλωβισμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο, η κακοποιημένη και απογοητευμένη Γουόλι ταυτίζεται με την Γουόλις Σίμσον, την Αμερικανίδα ζωντοχήρα, που κατάφερε να γοητεύσει τον άνδρα που έμελλε να γίνει ο Βασιλιάς της Αγγλίας, ο οποίος με τη σειρά του, απαρνήθηκε τον θρόνο για χάρη της. Ως Δούκισσα του Ουίνσδορ, η Γουόλις πέρασε την υπόλοιπη ζωή της στην αχλή της κοινωνικής εξορίας. Με πηγή έμπνευσης την αποφασιστικότητα της Δούκισσας να κυνηγήσει τον έρωτα της ζωής της, η Γουόλι θα βρει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός άλλου άνδρα, ο οποίος της προσφέρει μιαν άνευ όρων αγάπη που την απελευθερώνει.

Η Μαντόνα παρουσιάζει ένα κλασικό έπος αγάπης και αποφασιστικότητας, ευαισθησίας και ομορφιάς, με την σαρωτική οπτική της «Εξιλέωσης», και το επαναστατικό πνεύμα του «Λόγου του Βασιλιά». Το «W.E.» (από τα αρχικά των Γουόλις και Έντουαρντ) αποτελεί ένα μεστό, κινηματογραφικό πορτρέτο δύο δυνατών γυναικών που είναι αποφασισμένες να βρουν και να βιώσουν τον έρωτα και το πάθος.

Σκηνοθεσία: Μαντόνα. Παίζουν: Αντρέα Ράισμπορο, Αμπι Κόρνις, Τζέιμς Νταρσί, Όσκαρ Άιζακς, Νάταλι Ντόρμερ, Άναμπελ Γουόλις, Κέιτι Μαγκράθ, Ρίτσαρντ Κόιλ.




Η Πηγή των Γυναικών

Πρόκειται για διασκευή της «Λυσιστράτης» που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών. Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ’ τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ... Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό.

Σκηνοθεσία: Ράντου Μιχαλεάνου. Παίζουν: Ίαμ Αμπάς, Χαφσιά Χερζί, Λεϊλά Μπεχτί.

Άσπρος, Άσπρος Κόσμος


Στον αργόσυρτο ρυθμό του τάνγκο του συνθέτη Μπόρις Κόβατς, πένθιμα τραγούδια αναδύονται απ’ την μελαγχολία των Βαλκανίων, ερμηνευμένα από χαρακτήρες ηττημένους, αποδεκατισμένους, που πασχίζουν να βρουν ισορροπία και νόημα στη ζωή τους, που αγκιστρώνονται απ’ όσα και όσους έχουν ανάγκη. Το σενάριο, που υπογράφει η συγγραφέας και ποιήτρια Μιλένα Μάρκοβιτς, εστιάζει στις κατεστραμμένες ζωές των ηρώων, αντανακλώντας τα απομεινάρια μιας αποσαθρωμένης κοινωνίας, όπως αυτή περιγράφεται με φόντο την πόλη Μπορ της νότιας Σερβίας. Χαρακτηριστικός ο υπότιτλος της ταινίας: «Η όπερα του μεταλλωρύχου».

Σκηνοθεσία: Όλεγκ Νόβκοβιτς. Παίζουν: Γιάσνα Ντζούρισιτς, Ούλικς Φεμίου, Χάνα Σελίμοβιτς.

Κολλητοί με Παιδί


Ο Τζέισον και η Τζούλι γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια και τους δένει μια δυνατή αλλά καθαρά πλατωνική φιλία. Ανύπαντροι και τριαντάρηδες, τους αρέσει να σχολιάζουν και παρατηρούν τα ζευγάρια γύρω τους, που αλλάζουν -προς το χειρότερο- αμέσως μόλις παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Ο Τζέισον και η Τζούλι αποφασίζουν να τα βάλουν με το κατεστημένο: θα κάνουν ένα παιδί μαζί, αλλά θα ζουν την ερωτική τους ζωή χώρια. Η πρωτοποριακή τους ιδέα μπαίνει σε εφαρμογή, πόσο μπορεί όμως να κρατήσει;

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γουέστφελντ. Παίζουν: Άνταμ Σκοτ, Τζένιφερ Γουέστφελντ, Τζον Χαμ, Κρίστεν Γουίγκ, Μάγια Ρούντολφ, Κρις Ο'Ντάουντ, Μέγκαν Φοξ, Έντουαρντ Μπερνς.




Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί 3D

Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί, να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον. Παίζουν: Τζος Χάτσερσον, Ντουέιν Τζόνσον, Μάικλ Κέιν, Βανέσα Χάτζενς, Λούις Γκάζμαν, Κριστίν Ντέιβις.




Το Τελικό Χτύπημα

Ένας πρώην διαβόητος λαθρέμπορος προσπαθεί να μπει (αλλά και να παραμείνει) στον ίσιο δρόμο παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security. Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον…

Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμακούρ. Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Τζ. Κ. Σίμονς, Μπεν Φόστερ, Τζιοβάνι Ρίμπιζι, Ντιέγκο Λούνα, Λούκας Χάας.



in.gr

Μια επική ταινία από την Cartier - Ο γαλλικός οίκος γιορτάζει τα 165 του χρόνια με το «L'Odyssée de Cartier»



Ένας πάνθηρας καλυμμένος με διαμάντια δραπετεύει από το Rue de la Paix του Παρισιού για να ταξιδέψει σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία. Είναι ο πρωταγωνιστής στη μαγευτική ταινία που δημιούργησε ο οίκος Cartier για να γιορτάσει 165 χρόνια πολυτέλειας και λάμψης.

Ο γαλλικός οίκος κοσμημάτων εμπιστεύθηκε τη σκηνοθεσία της ταινίας στον Bruno Aveillan, ο οποίος είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Τουλούζ και ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες διαφημιστικών ταινιών. Ο Aveillan συνδύασε επιδέξια τις φυσικές τοποθεσίες με τα τρισδιάστατα animation, καθώς ο οίκος ήθελε να γυρίσει την ταινία με πραγματικούς πάνθηρες. Τρεις νεαροί πάνθηρες, ο Κάλι, ο Νταμού και ο Τίγκα, υποδύθηκαν αυτό το έμβλημα, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να σέβεται το φυσικό ρυθμό των ζώων. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αιχμαλωσία από τον θηριοδαμαστή λιονταριών Thierry Le Portier, που τους είχε υπό την επίβλεψη του κατά τη διάρκεια του γυρίσματος.

Στο γύρισμα της ταινίας συμμετείχε προσωπικό 60 ατόμων, ενώ για τα ειδικά εφέ επιστρατεύτηκαν πάνω 50 άνθρωποι για περισσότερους από έξι μήνες.

Το γύρισμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 στην Πράγα και τελείωσε στο Παρίσι στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι σκηνές με το χιόνι γυρίστηκαν στους Ιταλικούς Δολομίτες, ενώ τα άγονα τοπία στην Ισπανία, όπου και πρωταγωνιστεί ένας Ινδικός ελέφαντας.

Στο Παρίσι, οι τοποθεσίες κάλυπταν τρία αξιοθέατα: την 13 Rue de la Paix, την Place Vendôme και το Grand Palais. Ιδιαίτερα το τελευταίο είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος για τον οίκο Cartier, μια μυθική γέφυρα ανάμεσα στους ονειρικούς ουρανούς και την πραγματικότητα του Παρισιού. Πρόκειται, άλλωστε για ένα μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό κτίριο που γεννήθηκε στην αυγή του 20ου αιώνα, όταν ο Louis Cartier προήγαγε την ιστορία του ίδιου του οίκου.

Η συναρπαστική σκηνή που απεικονίζει την Αγία Πετρούπολη γυρίστηκε τον Ιούνιο σε ένα αεροδρόμιο κοντά στην Πράγα, όπου ο αεροδιάδρομος καλύφθηκε με τεχνητό χιόνι κάτω από ένα λαμπερό ήλιο. Όσο για τη σκηνή στο Ινδικό παλάτι, υπεύθυνος είναι ο σχεδιαστής παραγωγής ταινιών Frank Benezech. Δημιούργησε ένα φανταστικό στολισμό με φυτά εμπνευσμένο από τα γνωστά ως Tutti Frutti κοσμήματα του οίκου, ένα μείγμα από πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια. Στις αρχές του 20ου αιώνα αυτά τα μοτίβα ήταν ιδιαίτερα αγαπητά από τους Ιταλούς μαχαραγιάδες.

Ο πάνθηρας, σύμβολο δύναμης και ελευθερίας, είναι το απόλυτο έμβλημα της τεχνογνωσίας της Cartier στα κοσμήματα από τη δεκαετία του 1930, χάρις στην Jeanne Toussaint, μία κυρία της Παριζιάνικης κοινωνίας με ελεύθερο πνεύμα που αποτέλεσε την πιο χαρισματική καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου.

Η τελευταία σκηνή φέρνει τον πάνθηρα στο ίδιο δωμάτιο μαζί με το τοπ μόντελ Sharlom Harlow. Ο αισθησιακός χαρακτήρας της Harlow ενσαρκώνει ιδανικά το πνεύμα της γυναίκας του οίκου Cartier – κομψή, παθιασμένη και ελεύθερη. Η νεαρή Κινέζα σχεδιάστρια μόδας Yiqing Yin, απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού, σχεδίασε κατόπιν παραγγελίας για αυτόν το χαρακτήρα ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής: ένα κόκκινο φόρεμα που αφήνει εκτεθειμένους τους ώμους με μια ριχτή φούστα και ένα εφαρμοστό μπούστο με ένα χειροποίητο ύφασμα από πτυχές.

tovima

Πέντε εκατομμύρια Τούρκοι έχουν δει την "Άλωση 1453"



Ρεκόρ εισιτηρίων κάνει η τουρκική ταινία «Άλωση 1453». Κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τουρκίας υπολογίζεται ότι ήδη 5.042.994 θεατές έχουν σπεύσει στα σινεμά για να παρακολουθήσουν το στόρι.

Για την ολοκλήρωση της ταινίας ξοδεύτηκαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια γυρισμάτων και μοντάζ.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου Μωάμεθ μέχρι τη στιγμή της εισβολής των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη την αποφράδα Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 και χρονικά συμπίπτει με την επέτειο των 560 ετών από την κατάληψη της Βασιλεύουσας.

Η τουρκική υπερπαραγωγή έχει προκαλέσει και κριτική εκ των έσω. Ενδεικτικά είναι όσα είχε γράψει το Φεβορυάριο στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriet ο δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ, ο οποίος έθετε το ρητορικό ερώτημα να γιόρταζαν οι Βρετανοί την "άλωση του Λονδίνου" ή οι Γερμανοί την "Άλωση του Βερολίνου".

"Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως "'Αλωση 1974'' ή ''Αφανισμός 1915'';" ειρωνευόταν εμμέσως τους συμπατριώτες του ο Τούρκος δημοσιογράφος.

protothema.gr

GAME OF THRONES Season 2 New Promo Poster

Wrath of the Titans (2012) New Poster

Πέμπτη 15/03/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 The terminal Star Ξένη ταινία
23:00 Λόγος για να πεθάνεις Πρίσμα+ Περιπέτεια
23:00 Ξένοι στην ίδια πόλη Σπορ+ Δράμα
23:15 Η τελευταία ακροβάτης της Μαδρίτης ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:40 Κατσαριδάκι αγάπη μου ιι Σπορ+ Ξένη ταινία
01:00 K-PAX ΝΕΤ Περιπέτεια
02:30 Στον πυρετό της Δόξας Star Ξένη ταινία

Έρχεται ο «καθολικός μεταφραστής» και με προσωπική χροιά φωνής

ΣύνδεσμοςΕρευνητές της Microsoft ανέπτυξαν ένα καινοτομικό λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα και μάλιστα με παρόμοιο τόνο φωνής. Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.

Σύμφωνα με το Technology Review και τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, που έκαναν τη σχετική επίδειξη στο ερευνητικό κέντρο της Microsoft, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας «καθολικός μεταφραστής» που θα μπορεί να μεταφράζει (κατ' αρχήν) την αγγλική γλώσσα σε 26 άλλες γλώσσες, από τα ισπανικά και τα ιταλικά έως τα κινέζικα.

Ο χρήστης απλώς μιλάει στα αγγλικά στο μηχάνημα και αυτό αναλαμβάνει να μετατρέψει τα λόγια του σε κάποια άλλη γλώσσα και με παρόμοια χροιά φωνής.

Η συσκευή μπορεί κάποτε να διευκολύνει αφάνταστα την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα- και έτσι να καταστήσει λιγότερο αναγκαίους τους ανθρώπους μεταφραστές.

Το μεταφραστικό λογισμικό θα μπορούσε μελλοντικά να ενσωματωθεί ακόμα και σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οπότε ο χρήστης θα κουβαλά παντού μαζί του ένα φορητό αυτόματο μεταφραστή, πράγμα πολύτιμο για κάθε τουρίστα- και όχι μόνο.

Οι ερευνητές της Microsoft πιστεύουν ακόμα ότι θα ήταν δυνατόν ο χρήστης να μην μιλά καν, αλλά να γράφει κάτι στη γλώσσα του (π.χ. στο κινητό του) και αμέσως το μεταφραστικό λογισμικό να δημιουργεί αυτόματα τα λόγια του σε άλλη γλώσσα (μετατροπή κειμένου σε ξενόγλωσσο λόγο).

Προς το παρόν το λογισμικό χρειάζεται περίπου μια ώρα για να μάθει την προσωπική χροιά της φωνής του χρήστη και η συνθετική φωνή που στη συνέχεια παράγει, ακούγεται κάπως μηχανική.

Όμως η μετάφραση δεν αφορά μόνο μεμονωμένες λέξεις, αλλά την κανονική ροή του λόγου με προτάσεις, όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά, αν και υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ