Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Citadel (2012) Poster

Citadel (2012) Trailer

Rec [3] Genesis (2012) Movie Clips




The Pack (2012) Trailer & Clips






Cell Count (2012) Poster

Με το «Moonrise Kingdom» του Γουές Άντερσον σηκώνει αυλαία το 65ο Φεστιβάλ των Καννών

Με τη νέα ταινία του Γουές Άντερσον, Moonrise Kingdom θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Τίλντα Σουίντον, Χάρβεϊ Καϊτέλ και φυσικά οι παλιοί γνώριμοι του σκηνοθέτη Μπιλ Μάρεϊ και Τζέισον Σουόρτσμαν.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960 και παρακολουθεί δύο ανήλικους ερωτευμένους που το σκάνε, αφήνοντας πίσω τους μια ολόκληρη πόλη να αναρωτιέται για την εξαφάνισή τους.

Η ταινία που σύμφωνα με πολλούς εμπνέεται από τον «Τρελό Πιερό» Ζαν Λικ Γκοντάρ έρχεται στην Κρουαζέτ από έναν σκηνοθέτη που δεν έχει προβάλλει ποτέ ταινία του στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Ο Γουές Άντερσον είναι μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του αμερικανικού σινεμά, στο οποίο φέρνει ένα ιδιαίτερο προσωπικό άγγιγμα, κυρίως με το Moonrise Kingdom, το οποίο αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για την καλλιτεχνική ελευθερία εντός της οποίας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ευαίσθητος και ανεξάρτητος, αυτός ο θαυμαστής του Φελίνι και του Ρενουάρι είναι και ο ίδιος ένας εξαιρετικός και ευφάνταστος σκηνοθέτης» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

«Με τον Γουές Άντερσον στην έναρξη του 65ου Φεστιβάλ των Καννών, θα γιορτάσει η Κρουαζέτ το νέο αμερικανικό σινεμά» δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ζιλ Ζακόμπ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι φέτος ο σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι. Το Φεστιβάλ που γιορτάζει φέτος την 65η διοργάνωσή του θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου.

tanea

Τρισδιάστατη τηλεθέαση από...παντού !

Η ZL2 της Toshiba επιτρέπει τη θέαση 3D χωρίς ειδικά γυαλιά από κάθε γωνία

Την προσεχή Δευτέρα θα κάνει την εμφάνιση της σε καταστήματα της Βρετανίας μια τηλεόραση που προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και ο θεατής μπορεί να βλέπει από όλες τις γωνίες χωρίς να χρειάζεται να φορά τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται για την 3D θέαση.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν τηλεοράσεις 3D όπου ο θεατής δεν χρειάζεται να φορά τα ειδικά γυαλιά. Όμως ο θεατής πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την οθόνη για να απολαύσει το τρισδιάστατο θέαμα με γυμνό μάτι. Επιπλέον στα υπάρχοντα μοντέλα τηλεοράσεων που επιτρέπουν την 3D θέαση με γυμνό μάτι η ποιότητα της εικόνας είναι αξιοσημείωτα χαμηλότερη από εκείνη που βλέπει κάποιος που φορά τα ειδικά γυαλιά.

Η ZL2 της Toshiba χάρη σε μια επαναστατική τεχνολογία που εντοπίζει το πρόσωπο του θεατή του επιτρέπει να βλέπει το τρισδιάστατο θέαμα σε όποιο σημείο και αν κάθεται. Επίσης η ποιότητα της εικόνας είναι σύμφωνα με τους κατασκευαστές της τηλεόρασης εξαιρετική. Η ανάλυση της ZL2 είναι 4000 x 3000 pixels, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των τηλεοράσεων υψηλής πιστότητας (HD). Η οθόνη της έχει διαγώνιο 55 ιντσών και η τιμή της θα αγγίζει τα 8.5 χιλιάδες ευρώ.

tovima

ΠΥΞ ΛΑΧ - CD+DVD

Star War Identities Exhibit Poster Art







Lockout (2012) Movie Clip







The Raven (2012) New Poster

Moonrise Kingdom (2012) Poster

Ο Τζέιμς Κάμερον καταδύεται στο βαθύτερο σημείο της Γης

Γνωστός από τα υποβρύχια γυρίσματά του στο ναυάγιο του Τιτανικού, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον κάνει τώρα πρόβες με ένα μονοθέσιο υποβρύχιο, με το οποίο σχεδιάζει να καταδυθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Τάφρο Μαριάνα, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών.

Ο Καναδός σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει ντοκιμαντέρ σε βάθος 11 χιλιομέτρων, περισσότερα από 50 χρόνια μετά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη διάσημη τάφρο το 1960.

«Οι βαθύτερες τάφροι είναι τα τελευταία ανεξερεύνητα όρια του πλανήτη, με τον επιστημονικό τους πλούτο να επαρκεί για 100 χρόνια επιστημονικής εξερεύνησης» αναφέρει ο Κάμερον σε ανακοίνωση του National Geographic, το οποίο χρηματοδοτεί το φιλόδοξο εγχείρημα μαζί με την εταιρεία Rolex.

O Κάμερον θα καταδυθεί με το μονοθέσιο βαθυσκάφος Deepsea Challenge, το οποίο αναπτύχθηκε από Αυστραλούς μηχανικούς και είναι ίσως το μόνο που μπορεί να αντέξει την άβυσσο της τάφρου -σε βάθος 11 χιλιομέτρων, η πίεση φτάνει τις 1.000 ατμόσφαιρες.

Πριν από μερικές μέρες, ο περιπετειώδης ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δοκιμαστική κατάδυση έξω από τις ακτές της Παπούα Νέα Γουινέας, σε βάθος 8 χιλιομέτρων.

Στο τελικό του ταξίδι θα πάρει μαζί του μια μικρή στερεοσκοπική κάμερα, ανθεκτική στην πίεση, με την οποία θα γυρίσει τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ.

Η Τάφρος Μαριάνα (ή Μαριάνας), η οποία βρίσκεται στον Δυτικό Ειρηνικό, ανάμεσα στην Παπούα Νέα Γουινέα Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, έχει δεχθεί μόνο μία επίσκεψη από ανθρώπους: Επιβάτες του θρυλικού βαθυσκάφους Trieste, ο Αμερικανός Ντον Ουόλς και ο Ελβετός Ζακ Πικάρ έφτασαν στο βαθύτερο σημείο της Γης στις 23 Ιανουαρίου 1960.

«Δεν είμαι περήφανος για το γεγονός ότι κανείς δεν έχει επιστρέψει στην τάφρο εδώ και μισό αιώνα» σχολίασε ο Ουόλς στο BBC.

Τώρα, όμως, ο δυσπρόσιτος προορισμός δείχνει να συγκεντρώνει περισσότερο ενδιαφέρον: Σχέδια για αποστολές στην Τάφρο Μαριάνα έχει ο μεγιστάνας της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, o oποίος αναπτύσσει το βαθυσκάφος Deep Flight Challenger, καθώς και ο Έρικ Σμιντ της Google, ο οποίος χρηματοδοτεί την ανάπτυξη διαφορετικού βαθυσκάφος από την εταιρεία DOER Marine.

Newsroom ΔΟΛ

Παρασκευή 09/03/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Η μανία της φύσης: Σεισμός Star Ξένη ταινία
23:00 Prey of The chameleon Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Malcom x Σπορ+ Βιογραφία
23:10 Donnie Brasco Mega Ξένη ταινία
23:45 Rocky Star Περιπέτεια
02:15 Το θάρρος της αγάπης Star Ξένη ταινία