Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ελευθερος Τύπος - Κυριακή 15/01/2012


Ultra-D: 3D σε κάθε 2D οθόνη και μάλιστα χωρίς γυαλιά

Παρουσιάστηκε στη CES 2012 μια τεχνολογία από μια μικρή εταιρία, τη Stream TV, που μετατρέπει οποιαδήποτε τηλεόραση, ταμπλέτα ή smartphone σε 3D χωρίς γυαλιά.

Πρόκειται για μια λύση hardware και software που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κινούμενη εικόνα όσο και σε φωτογραφίες.

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται περιορίζει τις γωνίες θέασης 3D χωρίς γυαλιά με αποτέλεσμα να βλέπεις 3D από παντού, ιδανικά αν κάθεσαι απέναντι από τη τηλεόραση. Ο αλγόριθμος αναλύει την εικόνα της πηγής και πραγματοποιεί σε real time μετατροπή από 2D σε 3D.

Mπορεί να παίξει σε 1080p σε 42 και 55 ίντσες, μπορεί να μπει σε ψηφιακή κορνίζα, μπορεί να συνδεθεί με τη δορυφορική μας τηλεόραση ή το Xbox και PS3, ενώ κάνει για ταμπλέτες και οθόνες υπολογιστών.

Όσοι το δοκίμασαν λένε ότι παίζει καλά 3D χωρίς γυαλιά και αν εξελιχθεί είναι πολλά υποσχόμενο.

Περισσότερα εδώ: www.ultra-d.com

fullhd.gr

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 15/01/2012


National Geographic - Tεύχος Ιανουαρίου 2012

Haywire (2011) New Poster

Djinn (2012) Trailer

Chronicle (2012) New Poster

The Woman in Black (2012) New Poster


Fetih 1453 - Τουρκική ταινία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η νέα ταινία με τίτλο "Άλωση 1453" (Fetih 1453) κόστισε περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια, ενώ οι Τούρκοι αφιέρωσαν περίπου τρία χρόνια για να την ολοκληρώσουν.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστινιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.

Ήδη η ταινία, της οποίας τη σκηνοθεσία έχει ο Φαρούκ Ακσόι, έχει αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012.

Μάλιστα ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

'Οπως αναφέρει και η "Χουριέτ", τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα, κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.


Fetih 1453 Film Official Trailer από TurkWebTv

news247.gr

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ θα προβληθεί το «L» του Μπ.Μακρίδη


Αφιέρωμα στο ελληνικό Φεστιβάλ έχει βαλθεί να διοργανώσει το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Αρκετές ταινίες και working project θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ, το οποίο ανακοίνωσε ότι το L, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό του τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «L» συμμετέχει και στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Το «L» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη και το σενάριο έχει υπογράψει ο Ευθύμης Φιλίππου (Άλπεις, Κυνόδοντας).

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς (19 - 29 Ιανουαρίου).

Η διαδρομή της ταινίας συνεχίζεται καθώς επιλέχθηκε και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (Tiger Awards) του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Rotterdam (25 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου).

Η υπόθεση έχει ως εξής: ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Να σημειωθεί ότι στο Spectrum, το τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ που αποτελείται από ταινίες που έχουν προβληθεί σε άλλα Φεστιβάλ, από παγκόσμιες πρεμιέρες και από δουλειές που έχουν εντυπωσιάσει –σύμφωνα με τους διοργανωτές- θα προβληθούν οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου και ο Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου.

Η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ μετρά ήδη αρκετές παραγωγές, ανάμεσά τους την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έκτορα Λυγίζου με τίτλο Το Παιδί τρώει το Φαγητό του Πουλιού και τα working projects των Αργύρη Παπαδημητρίου (Wasted Youth) και Αθηνάς Ραχήλ-Τσαγγάρη (Attenberg) θα έχουν παρουσία στο Φεστιβάλ.

Το «L», σε παραγωγή της Beben Films με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη 11/01/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Επικίνδυνη αποστολή 3 Star Ξένη ταινία
23:00 Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου ΕΤ1 Δράμα
23:00 Έγκλημα στη Φλόριντα Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Ανελέητο κυνηγητό Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:20 Μαύρο γεράκι: Η κατάρριψη Mega Ξένη ταινία
00:30 Ξυπόλητος αντιπρόεδρος Σπορ+ Ξένη ταινία
02:30 Μια ξένη ανάμεσα μας Star Κοινωνική

Universal Pictures Celebrate 100 Years

50 Years 007 - Bluray Edition