Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Asus Transformer 2 - 4πύρηνο tablet !



To Asus Transformer 2 θα είναι από τα πρώτα tablets το οποίο θα ενσωματώνει από πλευράς λογισμικού τη νέα έκδοση Android 4.0 Ice Cream Sandwich που παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγες ώρες αλλά και την πλατφόρμα Nvidia Tegra 3, εγκαινιάζοντας την εποχή των τετραπύρηνων tablets !

Τις πληροφορίες αυτές ενισχύει μια ακόμη «διαρροή» βίντεο που εμφανίζει τα πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας από την Nvidia.


PlayStation Vita - Στην Ευρώπη στις 22/02/2012

Battlefiled 3 - Video Game LaunchTrailer


ABC's Once Upon a Time (2011) TV Series the first 9-minutes


The Woman in Black (2012) Poster

Un ete brulant (2011) Posters


Road To Hell (2011) Trailer

Red Tails (2012) New Trailer

The Flowers of War (2011) Trailer


Black Gold (2011) Trailer





Starry Starry Night (2011) Poster

Chimpanzee (2012) Poster

24ο Πανόραμα Κινηματογράφου

Πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν βρει διανομή στην Ελλάδα θα διαγωνιστούν για το βραβείο του 24ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που ξεκινάει στις 26 Οκτωβρίου. Παράλληλα, πρεμιέρα θα κάνουν στο Φεστιβάλ τρεις ελληνικές ταινίες, καθώς και ευρωπαϊκές παραγωγές όπως το Κάποτε στην Ανατολία του Τούρκου Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν και το Τζέιν Έιρ του Κάρι Φουκουνάκα.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται φέτος από τους Έλληνες σκηνοθέτες Θόδωρο Αγγελόπουλο (πρόεδρος), Δήμο Αβδελιώδη, Βασίλη Βαφέα, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Λάκη Παπαστάθη. Παράλληλα, υπάρχει και βραβείο κοινού.

Ανάμεσα στις ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος, είναι και Τα μυστήρια της Λισσαβόνας του Ραούλ Ρουίζ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 70 ετών.

Στο διαγωνιστικό θα συμμετάσχει και η πολιτική ταινία Pater του Γάλλου σκηνοθέτη Αλέν Καβαλιέ, που ξεκίνησε το 1962 («Le combat dans l’île») μαζί με τη νουβέλ βαγκ, για να συνεχίσει μια μοναχική, αλλά ενδιαφέρουσα, καριέρα.

Από την Πολωνία έρχεται το Suicide Room του Γιαν Κομάσα, σχετικά με έναν νεαρό έφηβο που η μανία του με τα κομπιούτερ τον οδηγεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο.

Στους νέους σκηνοθέτες του διαγωνιστικού περιλαμβάνονται ο Ρώσος Ιγκόρ Βολόσιν, με την ταινία Bedouin, γύρω από το δράμα μιας γυναίκας που το μικρό παιδί της πεθαίνει από καρκίνο, ο Βρετανός Μπεν Χουίτλι με το, βουτηγμένο σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, θρίλερ Kill List και ο Τούρκος Ταϊφούν Πιρσελίμογλου με την ελληνοτουρκική παραγωγή Περούκες.

Στο τμήμα Η διεθνής εικόνα σε πρώτη προβολή του 24ου Πανοράματος συμμετέχει η ταινία με την οποία ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ, η βραβευμένη στο φεστιβάλ των Καννών (Μέγα Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής) τουρκική ταινία Κάποτε στην Ανατολία του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν που, με αφορμή την αναζήτηση του τάφου ενός δολοφονημένου από μια ομάδα ανθρώπων, δίνει την ευκαιρία στον σκηνοθέτη να φτιάξει μια συγκλονιστική, εικαστικά συναρπαστική, ταινία γύρω από τη διαφθορά αλλά και γενικότερα την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη σημερινή Τουρκία.

Θα προβληθεί, επίσης, η αμερικανική ταινία Υπηρέτριες (The Help) του Τέιτ Τέιλορ, μια συγκινητική δραματική εικόνα με φόντο τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που είχε συγκλονίσει την Αμερική στη δεκαετία του '60, η βρετανική Τζέιν Έιρ, νέα κινηματογράφηση του κλασικού μυθιστορήματος της Σαρλότ Μπρόντε από τον Κάρι Φουγκουνάκα με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ (βραβευμένο στο πρόσφατο φεστιβάλ της Βενετίας για την ταινία του Shame).

Ο γνωστός Γερμανός Τομ Τίκβερ συμμετέχει με την ταινία του Τρίο, γύρω από ένα ζευγάρι σαραντάρηδων που ερωτεύεται τον ίδιο άντρα, ενώ ο Μάριους Χολστ εκπροσωπείται με την ταινία Ο βασιλιάς του Νησιού του Διαβόλου, με επίκεντρο την εξέγερση ανήλικων φυλακισμένων σε μια απάνθρωπη, απομονωμένη σε νησί, φυλακή.

Πρεμιέρα θα κάνουν και τρεις ελληνικές ταινίες: Ο ξεναγός του Ζαχαρία Μαυροειδή, το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών της Μαρίνας Δανέζη και η βραβευμένη στη Δράμα μικρού μήκους ταινία Πίστομα του Γιώργου Φουρτούνη.

Newsroom ΔΟΛ

Mε Αλεξάντερ Πέιν σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν (Πλαγίως, Σχετικά με τον Σμιντ), του οποίου η ταινία Οι Απόγονοι -με τον Τζορτζ Κλούνεϊ- θα σηκώσει την αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον. Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει με την ταινία Μάθρα Μάρσι Μέι Μάρλιν του Σον Ντέρκιν που έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Ο Αλεξάντερ Πέιν, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ.Χέμινγκς, ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα σε τραγωδία και κωμωδία για να σκιαγραφήσει με γενναιόδωρη ευαισθησία μια οικογενειακή κρίση που αποζητά κάθαρση.

Κεντρική φιγούρα της ιστορίας, ένας πατέρας– τον υποδύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ – ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα, καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας.

Ανθρώπινοι χαρακτήρες, συναισθηματική δύναμη συνθέτουν την ταινία που έχει αποσπάσει θετικές κριτικές στο εξωτερικό.

Η αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον με την ταινία Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν του πρωτοεμφανιζόμενου Σον Ντέρκιν, ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση και έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

Ηρωίδα, μια γυναίκα –την ερμηνεύει η Ελίζαμπεθ Όλσεν-, η οποία προσδοκά να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή, έπειτα από τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση.

Ωστόσο, το παρελθόν και το παρόν της συγχέονται επικίνδυνα και θολώνουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την παραίσθηση, βουλιάζοντάς τη σταδιακά στην παράνοια.

Ο δημιουργός χτίζει μέσα από θολά φλασμπάκ και διαρκώς εναλλασσόμενα παιχνίδια ταυτότητας, ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ που θέτει πολλαπλά ερωτηματικά, οι απαντήσεις των οποίων βρίσκονται, αν όχι στο μυαλό της Μάρθα/Μάρσι Μέι/Μαρλίν, ίσως σε αυτό του θεατή.

Newsroom ΔΟΛ

Fire in the Blood (2011) Poster

Παρασκευή 21/10/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 King Kong Star Περιπέτεια
23:00 Πυρετός και πάθος Σπορ+ Ξένη ταινία
23:45 Κυνηγώντας τη γυναίκα της ζωής μου Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:30 Ο νεαρός Αδάμ ΝΕΤ Δράμα
00:45 Ένας μήνας στη λίμνη Σπορ+ Ξένη ταινία
01:15 Η ταραγμένη ζωή του Οσκαρ γουαΪλντ Πρίσμα+ Δράμα
02:00 Σκοτεινό ποτάμι Star Θρίλερ
02:45 Επιστροφή στο παρελθόν (all over again) Alter Ξένη ταινία

Chronicle (2012) Teaser Poster

Chronicle (2012) Trailer


Έθνος - Σάββατο 22/10/2011

Τα Νέα - Σαββατοκύριακο 22/23-10-2011