Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υποψήφια για το βραβείο «Lux» η ταινία Attenberg

Η ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη,είναι υποψήφια ανάμεσα στις δέκα ταινίες που θα διεκδικήσουν το βραβείο Lux 2011, του Ευρωκοινοβουλίου.

Το βραβείο καθιερώθηκε το 2007 για ταινίες με θέματα που αναδεικνύουν τον προβληματισμό της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Στις 26 Ιουλίου οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου θα επιλέξουν τρεις από τις δέκα υποψήφιες και από αυτές θα ψηφίσουν για την καλύτερη.

Η νικήτρια ταινία του Lux 2011, θα ανακοινωθεί σε ειδική τελετή στο Στρασβούργο, στις 15-16 Νοεμβρίου.

Real News - Κυριακή 17/07/2011





Μικ Τζάγκερ - «Οι Rolling Stones είναι το άλλο μου συγκρότημα»

Bαρέθηκε να περιμένει τους Rolling Stones. Πότε ο ένας είχε γραψίματα, πότε ο άλλος είχε αποτοξίνωση από το αλκοόλ, η υπομονή του Μικ εξαντλήθηκε. 'Η αυτό ή απλώς είπε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Ποτέ δεν είναι αργά εξάλλου να φτιάξεις ένα νέο γκρουπ. Και στα 67 σου. Αν είσαι ο Τζάγκερ, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα. Οι SuperHeavy είναι πλέον γεγονός.

Κάνει όνειρα τώρα ο Μικ. Οι SuperΗeavy του (φανταστείτε το στίκερ: «Το άλλο μου συγκρότημα είναι οι Rolling Stones») πέρασαν στο στούντιο στο Λος Αντζελες αξέχαστες δημιουργικές ώρες. Είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το πρώτο τους άλμπουμ και - γιατί όχι; - να βγουν σε περιοδεία. Μετά τους Stones. Ή λίγο πριν από αυτούς.

Ο ένας SuperΗeavy, λοιπόν, είναι ο Μικ Τζάγκερ. Οι άλλοι; Αλλοι «συνήθεις ύποπτοι», γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Πρώτος και οργανωτικός τύπος ο Ντέιβ Στιούαρτ, τον οποίο ο πολύς κόσμος ξέρει από τους Eurythmics (το άλλο μισό των Eurytmics ήταν η Ανι Λένοξ), σούπερ παραγωγός αυτός και μεγάλη δύναμη της μουσικής σκηνής, κινητήριος μοχλός σε πολλά πρότζεκτ. Και φίλος του Μικ.

Αλλος είναι ο Ντάμιεν Μάρλεϊ, ο μικρός γιος του Μπομπ και ρέγκε μουσικός αξιώσεων, ο οποίος είναι και ο «νονός» της μπάντας. Το super heavy είναι μια φράση που του αρέσει να επαναλαμβάνει: «Super heavy»! Ωραίο όνομα.

Τρίτο μέλος της μπάντας ο βραβευμένος συνθέτης Α.Ρ. Ράχμαν που είχε γράψει τη μουσική του «Slumdog Μillionaire» και έγινε ποπ σταρ μέσα σε μια νύχτα - αυτή των Οσκαρ. Αν κάποιος πάντως κλέψει τους προβολείς από τον Μικ, θα είναι το νεώτερο μέλος του γκρουπ, η 24χρονη Τζος Στόουν. Με τη σόουλ φωνή και την εκθαμβωτική παρουσία.

Αρχισαν όμως ήδη να δίνουν συνεντεύξεις. «Η έμπνευση μου ήρθε στην Τζαμάικα, εκεί που καθόμουν χαλαρά στην παραλία και ο αέρας έφερνε στα αυτιά μουσικές από διάφορα soundsystems», εξήγησε ο Ντέιβ Στιούαρτ παρουσιάζοντας το πρότζεκτ. «Εκείνο το βράδυ τηλεφώνησα στον Μικ Τζάγκερ και του είπα την ιδέα μου για ένα σούπερ γκρουπ». Η Τζαμάικα, είναι αλήθεια, σου βάζει στο μυαλό ιδέες.

Δεκαοκτώ μήνες από εκείνο το τηλεφώνημα, οι SuperΗeavy είναι πραγματικότητα. Aμέσως ο Τζάγκερ, ο οποίος γενικά είναι ανοιχτός σε ιδέες (ειδικά αν αυτές μπορεί να καρποφορήσουν σε κάτι ωραίο, μουσικό και επικερδές), αντέδρασε ζεστά στην πρόταση από την Τζαμάικα. «Μου φάνηκε καταπληκτική ιδέα, αλλά για να πω την αλήθεια δεν πίστεψα αρχικά πως θα μπορούσε και κάτι να γίνει» είπε στον Τύπο. Να που έγινε. Μάλιστα ο Μικ, αν και ο σταρ της υπόθεσης, απέφυγε να παίξει ρόλο αρχηγού. Εγραψαν τραγούδια όλοι μαζί. Διαφώνησαν, τα βρήκαν, ξαναδιαφώνησαν και αυτό είχε τη χάρη του, ειδικά επειδή ο Μικ στο νέο γκρουπ δεν είναι ο μόνος τραγουδιστής. Οι Ντάμιεν Μάρλεϊ και Τζος Στόουν έχουν τη θέση τους επίσης στο μικρόφωνο.

Η Στόουν είναι μια απίστευτη σόουλ φωνή και ο Ντάμιεν έχει το ρέγκε χρώμα που δένει με τα τραγούδια. Αφού και ο Μικ και ο Ντέιβ αγαπούν τη ρέγκε πολύ και η όλη σύλληψη του σχεδίου έγινε στην Τζαμάικα. Ο Μάρλεϊ μάλιστα έφερε και δικούς του μουσικούς μαζί. Το υπόλοιπο world χρώμα το έφερε ο Ράχμαν με τα δικά του ινδικά «καρυκεύματα». Ο Ράχμαν, όταν του ζητήθηκε να συμμετέχει στο συγκεκριμένο ροκ - σόουλ - ρέγκε σχήμα προσωπικοτήτων, ένιωσε μια μικρή αμηχανία. «Τι να κάνω εγώ εδώ;», αναρωτήθηκε, πιθανότατα και φωναχτά. Ποιος ο ρόλος του Ινδού; Αντί να θεωρητικολογούν - για να βρουν τους ρόλους, τις νότες και τα λοιπά απαραίτητα - έπιασαν δουλειά και κατά κοινή ομολογία το πράγμα δούλεψε. Μέχρι που έπεισαν και τον Μικ να τραγουδήσει ινδικά. Και σε μια παράξενη μάλιστα διάλεκτο. Το πρώτο τραγούδι «Miracle worker» έχει ήδη κυκλοφορήσει, αλλά για το άλμπουμ θα περιμένουμε ώς τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ... ο Kιθ Ρίτσαρντς αποκάλυψε πως ήδη ετοιμάζει κι αυτός καινούργια τραγούδια, με το άλλο του συγκρότημα, τους X-pensive Winos. Είπε κανείς ότι οι Stones κάθονται; (όταν δεν δουλεύουν στους Stones;).

tanea

Δευτέρα 11/07/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Ο τελευταίος επιζών Star Ξένη ταινία
23:00 Κρυφτό Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Ποιος έπνιξε τη Μόνα ΕΤ3 Ξένη ταινία
00:15 Στον πυρετό του χρηματιστηρίου ΝΕΤ Περιπέτεια
01:25 Η ιστορία της Ειμι Φίσερ Σπορ+ Δράμα
02:00 Ξενή ταινία Alter Ξένη ταινία
02:15 Όμορφα κορίτσια Star Αισθηματική
02:15 Το σφύριγμα της σφαίρας ΝΕΤ Περιπέτεια

Δακρύβρεχτος αποχαιρετισμός στον μικρό μάγο

Με δάκρυα συγκίνησης η συγγραφέας, οι πρωταγωνιστές και οι φανατικότεροι θαυμαστές του μικρού μάγου τον αποχαιρέτησαν στην πρεμιέρα της τελευταίας κινηματογραφικής περιπέτειας του Χάρι Πότερ χθες στο Λονδίνο.

“Σας ευχαριστώ” είπε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στους χιλιάδες θαυμαστές του διάσημου πνευματικού παιδιού της, του Χάρι Πότερ, που κατέκλυσαν την πλατεία Τραφάλγκαρ γιορτάζοντας την πρεμιέρα της τελευταίας μεταφοράς στην μεγάλη οθόνη των περιπετειών του μικρού μάγου “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II”.

"Σας ευχαριστώ που κάνατε ουρές για τα βιβλία μου, και που κατασκηνώσατε στην μουσκεμένη πλατεία Τραφάλγκαρ για την ταινία” συνέχισε η Ρόουλινγκ κλαίγοντας και με το πλήθος να απαντά ρυθμικά “ευχαριστώ”.

Αρκετοί από αυτούς βρισκόταν στην πλατεία για 55 ώρες, αφού είχαν κατασκηνώσει πρακτικά εκεί για να πιάσουν θέση για το μεγάλο σόου και κάποιοι είχαν ταξιδέψει ειδικά για την πρεμιέρα από την Κίνα και την Αργεντινή, ενώ άλλοι είχε έρθει ντυμένοι μάγοι, ή ξωτικά. Κάποια από τα πλακάτ έγραφαν “ο Πότερ τέλειωσε, τα λέμε στην ψυχοθεραπεία”, “Πότερ ως το θάνατο”, ενώ σε ένα από αυτά μια πιτσιρίκα προσκαλούσε τον Ρούπερτ Γκράιντ να “επισκεφτεί την κάμαρα με τα μυστικά της”. Τελικά είδαν από κοντά τους κινηματογραφικούς σταρ σε ένα διάλειμμα της βροχής, με κορυφαίο τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, που τους υποσχέθηκε πως θα είναι μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής του και τους είπε πως κάθε φαν του μάγου θα τον κουβαλάει μαζί του για πάντα.

Δέκα χρόνια μετά η ενηλικίωση του Ράντκλιφ και συνεπώς του προσώπου του Χάρι Πότερ σημαίνει το τέλος της μαγικής ιστορίας του, στον κινηματογράφο. Το υπόλοιπο πετυχημένο μείγμα ελαφρού σουρεαλισμού και ασήκωτου μάρκετινγκ συνεχίζεται στο διαδίκτυο όπου το pottermore.com κάνει θραύση.

Το “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II” θα προβληθεί στην Ελλάδα ως "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου:Μέρος Δεύτερο" στις 14 Ιουλίου.

enet

Κυκλοφορίες dvd - 18/07/2011 ODEON

Dario Argento's Dracula 3D (2012) Promo Pictures & Behind the scenes video




Behind the scenes video : http://www.dracula3d.it/

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) Posters


Harry Potter - A Look Back featurette