Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Take Shelter (2011) Trailer

Trailer for 'Batman Live' Touring Arena Show

The Muppets (2011) Trailer

The Tunnel: Η πρώτη ταινία που διανεμεται δωρεάν μέσω BitTorrent



Κατεβάστε την εντελώς δωρεάν απο το επίσημο site !

http://www.thetunnelmovie.net/

Real Steel (2011) New Poster

Movies From Space Mixed Trailer. Must See!

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011) New Poster

Sucker Punch (2011) Bluray Edition Promo

Καθημερινή - Κυριακή 29/05/2011



Κοιτίδες ελληνισμού

Ο ελληνισμός στο χώρο και στο χρόνο. Πόλεις που συνδέθηκαν διαχρονικά με την παρουσία του ελληνικού στοιχείου και φέρουν ακόμη και σήμερα ζωντανά τα ίχνη του. Σημεία τριών ηπείρων όπου οι Έλληνες αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή και άνθησαν οικονομικά, εμπορικά, πνευματικά, πολιτιστικά, βοηθώντας με πλήθος ευεργεσιών και τη γεννέτειρά τους και την πόλη που τους φιλοξένησε. Εστίες όπου ο ελληνισμός είχε δυναμικό παρόν κατά την αρχαιότητα, τους Βυζαντινούς χρόνους, την περίοδο πριν και μετά την Επανάσταση του 1821 ή και διαχρονικά.

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Χωνευτήρι πολιτισμών και ιδεών, η Κωνσταντινούπολη υπήρξε για πολλούς αιώνες ελληνορωμαϊκή, βυζαντινή και χριστιανική, κέντρο πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας με οικουμενική ακτινοβολία. Στη συνέχεια ήταν οθωμανική και ισλαμική αλλά και ταυτόχρονα ρωμαίικη και χριστιανική - άλλωστε και η μητέρα Εκκλησία των Ορθοδόξων Χριστιανών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, βρίσκεται πάντα εκεί. Κι αυτή η Κωνσταντινούπολη, η «Νέα Ρώμη» του Μεγάλου Κωνσταντίνου και των Βυζαντινών, η «νέα Ιερουσαλήμ» των απανταχού Χριστιανών, η Βασιλεύουσα πόλις, η κοιτίδα της τέχνης και του πολιτισμού, το όνειρο του κάθε κατακτητή και του κάθε ηγεμόνα των μεσαιωνικών χρόνων, η Πόλη των αστών Ρωμιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας, των συγγενών μας που την άφησαν μετά το 1955 αλλά και εκείνων που είναι ακόμα εκεί, φέρει μέχρι και σήμερα εμφανή τα σημάδια των αλλεπάλληλων στρωμάτων του παρελθόντος της.

Το ελληνορωμαϊκό, το βυζαντινό, το χριστιανικό και ρωμαίικο παρελθόν έχουν διαπλακεί, διαπεράσει και αναμφισβήτητα επηρεάσει την οθωμανική, τη νεώτερη, τη σύγχρονη υπόστασή της.




Καθημερινή - Σάββατο 28/05/2011


Το Βήμα - Κυριακή 29/05/2011

The Mountain - Time Lapse Video


The Ward (2011) Poster

«Το Νησί» στην «Ανατροπή»

Σήμερα αμέσως μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σειράς «Το Νησί» οι βασικοί συντελεστές «μετακομίζουν» από το «Νησί» στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.

Η «Ανατροπή» είναι αφιερωμένη στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του MEGA, στη σειρά που έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ηθοποιοί και συντελεστές θα βρεθούν, όλοι μαζί στο στούντιο της εκπομπής και παρέα με τον Γιάννη Πρετεντέρη θα ξαναζήσουν τις στιγμές των γυρισμάτων, θα θυμηθούν τη ζωή στην Κρήτη, τις δυσκολίες και τα ευτράπελα, θα σχολιάσουν την επιτυχία και θα μιλήσουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή την παραγωγή.

Θα είναι εκεί η συγγραφέας του μυθιστορήματος Βικτόρια Χίσλοπ, που θα έρθει ειδικά για την «Ανατροπή» από το Λονδίνο καθώς και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που θα ταξιδέψει από την Κρήτη. Παρούσα και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου που υπογράφει το σενάριο και φυσικά ο Στέλιος Μάινας, η Κατερίνα Λέχου, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Νίκος Ορφανός, ο Τάσος Νούσιας και η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Οι μικρές και μεγάλες ιστορίες από το «Νησί» θα κυριαρχήσουν στην «Ανατροπή», μέσα από τα βίντεο και τα αποσπάσματα που θα προβληθούν, ενώ την επιτυχία της σειράς θα σχολιάσουν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τέλος, ο Πέτρος Μπούτος, ο Διευθυντής Προγράμματος του MEGA θα μιλήσει για την ενδιαφέρουσα και δύσκολη περιπέτεια αυτής της παραγωγής, εξηγώντας πώς μια ιδέα πέρασε από τη φαντασία στην πράξη, πώς το «Νησί» έγινε τηλεοπτική σειρά και μάλιστα με τόσο μεγάλη απήχηση.


Take That - Progressed


Το συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας repackaged έκδοσης του πρόσφατου άλμπουμ "Progress".

Η νέα αυτή έκδοση θα μετονομαστεί σε "Progressed" και θα περιέχει εκτός από το κανονικό άλμπουμ, άλλο ένα CD με 8 νέα κομμάτια συμπεριλαμβανομένου και το υ "Love love" που ακούγεται στη ταινία "X-men: First class".

Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 13 Ιουνίου.

Έθνος - Σάββατο 28/05/2011

Έθνος - Κυριακή 29/05/2011


Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ - CD 2

Tracks

13. ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΙΧΩΣ ΦΡΕΝΑ
14. ΟΛΟ Μ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ Σ ΑΦΗΣΩ
15. ΜΙΑ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ
16. ΕΣΥ ΕΚΕΙ
17. ΑΡΤΙΣΤΑ
18. SENOR (TALES OF YANKEE POWER)
19. ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑ
20. ΓΙΑΤΙ
21. ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΟΥ
22. ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ
23. ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ
24. ΠΟΥΛΑ ΜΕ
25. ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ

55 minute Matrix fan Short Film KAYDARA

View the entire short movie HERE !

Transformers: Dark of the Moon (2011) Poster

X-Men: First Class (2011) Posters



Life in a Day (2011) Poster

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 29/05/2011



Τα τραγούδια του cd

01. Γιατί έχεις φύγει
02. Όλα σε σένα τα βρήκα
03. Λεπτομέρειες
04. Θα τα σπάσω όλα
05. 1000
06. Θα σε περιμένω
07. Εγωισμός
08. Η αυτοκαταστροφή σου
09. Κάπου ανάμεσα στο ψέμα
10. Δώσε μου το τσιγάρο σου
11. Αγάπη μου τι έφταιξε;
12. Δεν υπάρχω πια
13. Ο πικραμένος άνθρωπος
14. Καλησπέρα μοναξιά μου

Real News - Κυριακή 29/05/2011


Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 29/05/2011

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 29/05/2011


Δευτέρα 23/05/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

20:00 Ερωτικά παιχνίδια ΕΤ3 Κωμωδία
21:00 Ο Κινέζος θα... σφυρίξει τρεις φορές Star Ξένη ταινία
21:00 Κάλπικη κοντέσα Alpha Ξένη ταινία
22:10 Η χρυσή λίμνη Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Θα χυθεί αίμα ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:00 Η εκδίκηση της Σούζαν Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Η επιστροφή του στρατιώτη ΕΤ3 Δράμα
23:55 Οι συνομωτες της 5ης φάλαγγας Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:15 Θα χυθεί αίμα ΝΕΤ Δράμα
00:25 Το Φρούριο του Ειρηνικού Σπορ+ Ξένη ταινία
01:50 Το πληγωμένο δάσος Πρίσμα+ Δράμα
02:15 Κορίτσι για σπίτι Star Αισθηματική κομεντί
02:15 Καλπικη κοντεσα Alpha Αισθηματική κομεντί
03:25 Το τσίρκο των βρυκολακων Πρίσμα+ Ξένη ταινία
04:50 Η τέχνη της αρνητικής Σκέψης Πρίσμα+ Ξένη ταινία

Χρυσός Φοίνικας στο «Δέντρο της Ζωής»

Η ταινία που δίχασε όσους την είδαν, «Το Δέντρο της Ζωής» του σκηνοθέτη Terrence Malick ήταν αυτή που συγκίνησε περισσότερο τους κριτές και κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Sean Penn, μεταξύ άλλων, η ταινία μας μεταφέρει στην Αμερική της δεκαετίας του ’50 και πρόκειται για μια επική οικογενειακή ιστορία.

Το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ απέσπασαν από κοινού οι ταινίες «Κάποτε στην Ανατολία» του Τούρκου σκηνοθέτη Nuri Bilge Ceylan και η «Το Παιδί με το Ποδήλατο» των Γάλλων αδερφών Dardenne. Η επιτροπή επέλεξε να τιμήσει την Γαλλίδα σκηνοθέτη Maiwenn για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της «Polisse», στην οποία πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο θέμα, όπως η παιδική βία.

Το «Drive» του Δανού σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Ryan Gosling κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας, και διηγείται την ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος την ημέρα εργάζεται ως κασκαντέρ στο Hollywood, ενώ το βράδυ ως οδηγός διαφυγής σε διάφορες εγκληματικές επιχειρήσεις.

Παρότι πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο Lars von Trier μετά την ανακύρηξή του ως «persona non grata» από το Φεστιβάλ δεν θα είχε καμία ελπίδα για βραβείο, η πρωταγωνίστριά του Kirsten Dunst βραβεύτηκε ως καλύτερη ηθοποιός για το «Melancholia». Το αντίστοιχο βραβείο για τους άνδρες απέσπασε ο ηθοποιός Jean Dujardin για τον ρόλο του στην ταινία «The Artist» του Michel Hazavanicius.

Το σενάριο που όπως φαίνεται άγγιξε περισσότερο την κριτική επιτροπή ήταν του Ισραηλινού Joseph Cedar για την ταινία «Hearat Shulayim» (Footnote) το οποίο πραγματευεται τη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του. Από την πλευρά των ταινιών μικρού μήκους, το βραβείο κέρδισε το «Cross Country» της Maryna Vroda.

Τέλος, μεγάλος χαμένος της βραδιάς θεωρείται ο Φιλανδός Aki Kaurismaki, του οποίου η ταινία «La Havre», που μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης και ήταν από τα απόλυτα φαβορί, δεν πήρε κανένα από τα βασικά βραβεία, όμως δε θα μείνει παραπονεμένος, καθώς τον τίμησε η Διεθνής Ένωση Κριτικών (FIPRESCI).

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

- Χρυσός Φοίνικας: στην ταινία «Το δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ

- Μέγα Βραβείο: εξίσου στις ταινίες, «Το αγόρι στο ποδήλατο» των Βέλγων αδερφών Νταρντέν και «Κάποτε στην Ανατολία» στον Τούρκο Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν

- Βραβείο σκηνοθεσίας: στον Δανό Νίκολας Γουάιντινγκ Ρεφν για την ταινία του «Drive»

- Βραβείο ανδρικής ερμηνείας: Ζαν Ντιζαρντέν για την ταινία «Ο καλλιτέχνης» του Μισέλ Χαζαναβίσιους

- Βραβείο γυναικείας ερμηνείας: Κίρστεν Ντανστ για την ταινία «Μελαγχολία» του Λαρς φον Τρίερ

- Βραβείο της Επιτροπής: στην ταινία «Αστυνομία» της Μαϊβέν Λε Μπέσκο

- Βραβείο σεναρίου: στον ισραηλινό Τζόζεφ Σένταρ για την ταινία «Υποσημείωση»

- Βραβείο Χρυσής Κάμερας: «Las Acacias» του Αργεντινού Πάμπλο Τζιορτζιέλι, που προβλήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας της Κριτικής.

- Καλύτερη ταινία μικρού μήκους «Cross Country» της Μαρίγια Βρόντα


Βραβεία της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών (FIPRESCI):

- Διαγωνιστικό τμήμα: «Χάβρη» του Άκι Καουρισμάκι

- «Ένα κάποιο βλέμμα»: «Ο υπουργός» του Πιέρ Σέλερ

- «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών»/ «Εβδομάδα της Κριτικής»: «TakeShelter» του Τζεφ Νίκολς

Οικουμενικά Βραβεία:

- Καλύτερης ταινίας: «This Must Be the Place» του Πάολο Σορεντίνο

- Ειδικές μνείες: «Χάβρη» του ΆκιΚαουρισμάκι και «Και τώρα πού πάμε;»της Ναντίν Λαμπάκι


protothema