Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Appleseed XIII - Trailer

Cowboys & Aliens (2011) Full Trailer


Passion Play (2011) Trailer

The Hangover Part II (2011) Posters



Mr. Popper's Penguins (2011) Poster

Cars 2 (2011) Banner

Μεγάλα ονόματα και λαμπερές πρεμιέρες στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών


Γνωστοί σκηνοθέτες και πλήθος λαμπερών σταρ αναμένεται να κατακλύσουν φέτος την γαλλική Ριβιέρα για να παραστούν στο φετινό, 64ο Φεστιβάλ Καννών που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

Ηθοποιοί όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Σον Πεν και ο Τζόνι Ντεπ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί της αίθουσας Λιμιέρ των Καννών, μιας και πρωταγωνιστούν σε ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ, το πρόγραμμα του οποίου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα παρουσιαστούν είναι και το πολυαναμενόμενο «Tree of Life», η νέα ταινία του σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ, με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, ενώ στις Κάννες θα προβληθούν -εκτός συναγωνισμού- και οι νέοι «Πειρατές της Καραϊβικής», με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Δανός Λαρς Φον Τρίερ παρουσιάζει στις Κάννες το δραματικό φιλμ «Μελαγχολία» στο οποίο παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Κίφερ Σάδερλαντ και Κίρστεν Νταντ. Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει, διασκευάζοντας το μυθιστόρημα «Mygale» του Τιερί Ζονκέ, για τις ανάγκες της ταινίας «La piel que habito» («Το δέρμα στο οποίο ζω»), όπου πρωταγωνιστούν ο -κάποτε ηθοποιός φετίχ του-, Αντόνιο Μπαντέρας, και η παλιά του μούσα, Μαρίσα Παρέδες.

Την Ιταλία εκπροσωπεί ο Νάνι Μορέτι με την ταινία «Habemus Papam», όπου παρακολουθούμε την σχέση του Πάπα της Ρώμης με τον ψυχοθεραπευτή του. Στο «Αγόρι με το ποδήλατο» («Le gamin au velo») οι Βέλγοι αδελφοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν σκηνοθετούν την Σεσίλ ντε Φρανς στον ρόλο της κοινωνικής λειτουργού που αναλαμβάνει την προστασία ενός ανήλικου αγοριού που εγκατέλειψε ο πατέρας του.

Από την Φινλανδία ο Άκι Καουρισμάκι, έρχεται με το «Le havre», μια μαύρη κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ζαν Πιέρ Λεό, ενώ την Γαλλία εκπροσωπούν δυο ταινίες, το «L’ apollonide» του Μπερνάρ Μπονελό και η τελευταία ταινία του Αλέν Καβαλιέρ, «Pater».

Η Τζούλια Λι παρουσιάζει από την Αυστραλία την δική της εκδοχή για την «Ωραία κοιμωμένη» («Sleeping beauty») με την Έμιλι Μπράουνινγκ, ενώ από την Σκωτία, η Λιν Ράμσεϊ σκηνοθετεί την Τίλντα Σουίντον στον ρόλο μιας μητέρας που ζει με τον εφιάλτη της σειράς δολοφονιών στις οποίες μετείχε ο γιός της. Η ταινία λέγεται «We need to talk about Kevin».

Ο Σον Πεν ερμηνεύει έναν ροκ σταρ που μεγαλώνει στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Πάολο Σορεντίνο «This Must Be the Place».

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Αλεν «Midnight in Paris», στην οποία κάνει μια εμφάνιση και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι. Το φιλμ θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού, όπως και το «The beaver», η τελευταία ταινία της Τζόντι Φόστερ, με τον Μελ Γκίμπσον σε έναν ρόλο που ελπίζει να τον βοηθήσει να αναβιώσει την καριέρα του.

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν συμμετέχει προς το παρόν στο Φεστιβάλ -ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των ταινιών μικρού μήκους και το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Τα προγνωστικά ήθελαν να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Άλπεις» με πρωταγωνίστριες τις Αγγελική Παπούλια και Αριάν Λαμπέντ. Υπενθυμίζεται ότι ο «Κυνόδοντας» του Γ.Λάνθιμου είχε κερδίσει πέρυσι το βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Φέτος, στο ίδιο τμήμα θα προβληθούν η τελευταία ταινία του Γκας Βαν Σαντ «Restless», το «Arirang» του Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ, το «Hors satan» του Μπρουνό Ντιμόν και το «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο. Υπενθυμίζεται ότι τιμητικός Χρυσός Φοίνικας θα δοθεί στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Το Φεστιβάλ ρίχνει αυλαία στις 22 Μαΐου.

in.gr

Παρασκευή 15/04/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Η κιβωτός του Νώε Star Ξένη ταινία
22:40 Χαβάη, Οσλο Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 28 ημέρες Mega Ξένη ταινία
23:00 Εξομολογήσεις εραστών ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Το κυνήγι της ευτυχίας Alpha Ξένη ταινία
23:15 Η κραυγή που σκοτώνει Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:30 Πιο παράξενο κι από παράξενο Star Ξένη ταινία
00:40 Πως να ξεφορτωθούμε τους άλλους Σινε+ Δράμα
02:15 Κρυφά μυστικά του πατέρα Σινε+ Δράμα
02:45 Η μεγάλη απόδραση των 11 (Escape το victory)- Star Περιπέτεια
03:45 Ο άνθρωπος της ημέρας Σινε+ Ξένη ταινία