Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Internet Explorer 9

Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του νέου προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer 9 σε 39 γλώσσες.

Ο νέος “φυλλομετρητής” επιτρέπει μεταξύ άλλων στο χρήστη να “κρύβει” την online διαδρομή του από ιστολόγιο σε ιστολόγιο εμποδίζοντας τις εταιρείες να φτιάξουν το καταναλωτικό του προφίλ και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση επίγνωση του τι κατεβάζουν και να αναγνωρίζουν ευκολότερα ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Αξιοποιεί, τέλος, πιο αποτελεσματικά την κάρτα γραφικών του υπολογιστή, επιτρέποντας την ταχύτερη και καλύτερη εμφάνιση των ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με τη Microsoft πάνω από 40 εκατομμύρια χρήστες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, “κατέβασαν” τις πιλοτικές εκδόσεις του Internet Explorer 9. Ήδη περίπου το 2% των χρηστών των Windows 7 “τρέχουν” τη νέα έκδοση που είναι διαθέσιμη επίσης στα Vista, αλλά όχι στα XP.

Η κυκλοφορία του Internet Explorer 9 έρχεται σε μια περίοδο που τα ανταγωνιστικά προγράμματα κλέβουν όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς από τη Microsoft σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, αν και, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων Net Applications, εξακολουθεί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία με παγκόσμιο μερίδιο 56%, έναντι 22% του Firefox, 11% του Chrome και 6% του Safari.

Οι χρήστες μπορούν να “κατεβάσουν” δωρεάν τον Internet Explorer 9 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.beautyoftheweb.com

enet

Το Χόλιγουντ έκανε τους Κινέζους... Βορειοκορεάτες

Με τη μαγεία των ψηφιακών εφέ ένα κινεζικό εκστρατευτικό σώμα θα γίνει βορειοκορεάτικο, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι σχέσεις των κινηματογραφικών στούντιο με το Πεκίνο.

Πρόκειται για το γερό λίφτινγκ που θα υποστεί το ριμέικ της "Κόκκινης Αυγής". Η πρωτότυπη ταινία ήταν ένα ψυχροπολεμικό παραμύθι, στο οποίο μια ομάδα εφήβων στην καρδιά της Αμερικής βγαίνει από το χάισκουλ στο... βουνό και ξεκινά αντάρτικο κατά των Ρώσων και Κουβανών εισβολέων. Η ταινία είχε γυριστεί, εξάλλου, το 1984, στο απόγειο της "σταυροφορίας" του Ρόναλντ Ρέιγκαν κατά του... υπαρκτού.

Το αμόκ των στούντιο να ξαναγυρίσουν ό,τι είχε κάνει κάποτε επιτυχία έφτασε κάποτε και στην "Αυγή". Οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν πια να είναι οι κακοί, για ευνόητους λόγους. Οπότε, οι σεναριογράφοι στράφηκαν στον πλέον προβλέψιμο αντικαταστάτη και έωσαν το ρόλο του κακού στους Κινέζους, που έρχονται να εισπράξουν δια της βίας όσα τους χρωστά η Αμερική, όταν η υπερδύναμη πέφτει έξω λόγω οικονομικής κρίσης.

Η ταινία βρίσκεται στο ψυγείο εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του στούντιο της MGM. Τα προβλήματα λύθηκαν, όμως ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν αρκετός για να το ξανασκεφτούν οι δημιουργοί της ταινίας και κυρίως οι χρηματοδότες τους.

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα είναι μια αγορά στην οποία η κινηματογραφική βιομηχανία επιθυμεί διακάως να μπει. Με 1,3 δισ. εν δυνάμει καταναλωτές είναι ίσως το τελευταίο σύνορο για το Χόλιγουντ. Οι Κινέζοι δεν σηκώνουν, όμως, από αστεία και η κυκλοφορία μιας ταινίας που τους παρουσιάζει ως αιμοσταγείς εισβολείς θα έστελνε την MGM και όλους τους διανομείς της ταινίας ανά την υφήλιο στη... λάθος μεριά του Σινικού Τείχους.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο αποφασίστηκε η αλλαγή ιθαγένειας των κακών. Η απομονωμένη Β. Κορέα δεν έχει έτσι κι αλλιώς σινεμά.

Ορισμένες σκηνές θα ξαναγυριστούν, κάποιες ατάκες θα ντουμπλαριστούν, ενώ οι σημαίες και τα εθνόσημα των εισβολέων θα αλλάξουν, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

enet

Infernum (2011) Short Movie

Infernum from Ted Marcus on Vimeo.

Oblivion is Now Horizons

Walt Disney Pictures has changed the title of their upcoming project Oblivion to Horizons, says a story at The Hollywood Reporter. Karl Gajdusek has also come aboard the project for a rewrite.

Horizons represents the sophomore feature from TRON: Legacy director Joseph Kosinski and is said to take place in a future where humanity lives in the clouds, thanks to an irradiated Earth. When the lead character, a repairman named Jak, finds a woman in a crashed ship, his whole world view comes into question.

The original script arrived from William Monahan (The Departed, Body of Lies). Gajdusek's credits include the upcoming Joel Schumacher thriller Trespass.

Larry Crowne (2011) Trailer

Set Photo From Underworld 4 : New Dawn (2012)


Premiere Date : 20/01/2012

2nd Official Trailer for Will Gluck's 'Friends with Benefits'

Κυκλοφορίες Bluray - 31/03/2011 ODEON

Cave of the Forgotten Dreams (2011)

HBO’s - GAME OF THRONES (2011)




Triangle: Remembering the Fire (2011)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)


Your Highness (2011)

Κάντε το pc σας φορτιστή!

Μέχρι τώρα στους υπολογιστές μας είχαμε συνηθίσει να γράφουμε, να …σερφάρουμε στο internet, ακόμα και να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας ταινίες.

Χρόνο με το χρόνο, τα pc αναβαθμίζονται ολοένα και πιο πολύ. Κάπως έτσι, φτάσαμε πλέον και στο σημείο να μπορούμε να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, μέσω του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή!

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο. Στο εξής, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μη χρειάζονται νέες μπαταρίες κάθε φορά που οι παλιές τελειώνουν, αφού το μόνο που θα χρειάζονται, θα είναι να τις τοποθετήσουν στη θύρα USB του υπολογιστή τους!

Η νέα γενιά μπαταριών θα έχει αποσπώμενο θετικό πόλο, όπου κάτω του θα κρύβεται η έξοδος του USB. Είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον, αφού τα χημικά της περιεχόμενα είναι το νικέλιο και ο μόλυβδος και όχι το κάδμιο που χρησιμοποιούταν στους παλιότερους τύπους.

Ο χρόνος φόρτισής τους από το pc είναι οι 5 ώρες, ενώ αν θέλει κάποιος να τις βάλει σε φορτιστή, θα πρέπει να περιμένει δύο ώρες παραπάνω.

Newsbomb

Happy Endings (2011)

Computer για όλους - Tεύχος Απριλίου 2011

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ανακοινώθηκαν αργά το μεσημέρι οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνει η Χώρα προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, σε 11 από τις 16 κατηγορίες των βραβείων.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, από την οποία θα αναδειχθούν οι φετινοί νικητές.

Συνολικά, υποβλήθηκαν στην Ακαδημία 17 ταινίες μυθοπλασίας, επτά ντοκιμαντέρ και 25 μικρού μήκους. Από αυτές, υποψήφιες για τα βραβεία είναι 11 ταινίες μυθοπλασίας, τρία ντοκιμαντέρ και πέντε μικρού μήκους.

Για τις ταινίες ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία, από τις 10 έως 12 Μαρτίου, 117 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τάσος Μπουλμέτης, χαιρέτισε τον θεσμό των βραβείων της Ακαδημίας, που απονέμονται για δεύτερη χρονιά φέτος, σχολιάζοντας με αισιοδοξία: «Είμαστε σε μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό κινηματογράφο, με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ξένα Φεστιβάλ και αποκορύφωμα την υποψηφιότητα του Κυνόδοντα στα φετινά Όσκαρ. Και επί πλέον, είμαστε ενώπιον ενός νέου νόμου κι ενός φρέσκου ΔΣ στο Κέντρο Κινηματογράφου».

In.gr

Τετάρτη 16/03/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Στην κοιλάδα του Ίλα Star Ξένη ταινία
21:35 Μακριά Σινε+ Ξένη ταινία
23:15 Sugartown οι γαμπροί Πρίσμα+ Ελληνική ταινία
00:00 Ανάμεσα σε δυο κόσμους ΕΤ1 Θρίλερ
00:35 Ghost Train Σινε+ Ξένη ταινία
02:10 Μαύρο πρόβατο Σινε+ Ξένη ταινία
02:30 Κριτερς νο 3 Star Ξένη ταινία
03:35 Όλιβερ τουιστ Σινε+ Δράμα

4th Screamin` Athens Horror Film Festival 2011

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια , 21 νέες ταινίες από όλον τον κόσμο έρχονται και φέτος να μας υπενθυμίσουν τη διαφορετικότητα και την τολμηρότητα του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών Screamin` Athens Horror Film Festival, το οποίο έχει πλέον βρει τη θέση του τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή... νοσηρό χώρο του είδους!

Το μυστήριο, η εκδίκηση, το αίμα, η βία, ο κανιβαλισμός, η σχιζοφρένεια και το μαρτύριο, φεύγουν για το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου από τη σκληρή καθημερινότητά μας και βρίσκουν τη θέση τους επί της οθόνης του Gagarin 205 που, για άλλη μία χρονιά, λειτουργεί ως ο ιδανικός καμβάς αυτής της γκροτέσκας διεθνούς συλλογής εικόνων και αισθήσεων.

Οι φετινές 21 ταινίες ταξιδεύουν από όλον τον κόσμο, κουβαλάνε τα βραβεία τους και την αποδοχή ή την …αποστροφή του κοινού και προσγειώνονται με δύναμη στο 4o Screamin` Athens Horror Film Festival στην Αθήνα, ανάμεσα στις εξτρεμιστικές και σκοτεινές φωτογραφίες της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο Horrorism και τα ειδικά σκηνικά - εμπνευσμένα από τη νοσηρότητα των παραμυθιών- που θα επιμεληθεί για φέτος η ομάδα του φεστιβάλ υπό την καθοδήγηση του ανερχόμενου special effects artist Προκόπη Βλασερού.

Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισλανδία, Νορβηγία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Σερβία και Ελλάδα αποτελούν το καρτέλ του ευρωτρόμου ενώ ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αργεντινή συμπληρώνουν το μεγάλο φετινό ταξίδι με εντυπωσιακές παραγωγές.

Οι φετινοί ήρωες είναι γοητευτικοί, απάνθρωποι, ανελέητα βίαιοι, φοβισμένοι, εκδικητικοί, ερωτικοί και αιμοδιψείς. Μια δολοφονική νοσοκόμα, μια ομάδα σκληροπυρηνικών εξορκιστών, ένα τέρας της μυθολογίας, ένας νέος σε ερωτικό παροξυσμό, ένας πατέρας που αναζητά εκδίκηση για τη zombie κόρη του, μια μικρή Γιαπωνέζα με ένα φονικό όπλο, μια μητέρα -δηλητήριο, ένας συλλέκτης κανίβαλος, μια αιμοδιψής ξανθιά και μια ανίερη Σερβική παρέα - ανάμεσα σε άλλους - σπέρνουν τον τρόμο, προκαλούν και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Σάλος, επίσης, έχει ξεσπάσει με την προκήρυξη της οργάνωσης «ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ», που απειλεί με εικαστικό τρομοκρατικό χτύπημα στο επερχόμενο Festival. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από την οργάνωση κρύβονται ο αδίστακτος φωτογράφος Γιώργος Λιανός και η ψυχωσική εικονογράφος Αναστασία Σαράντου, εκπρόσωποι του κινήματος της Καλλιτεχνικής Τρομοκρατίας (Horrorism).

Όπως προαναφέραμε, από το δικό του σκοτεινό υπόγειο σκοπεύει να δραπετεύσει και ο ταλαντούχος των ειδικών εφέ Προκόπης Βλασερός (Disturbed Twins) μεταμορφώνοντας τον χώρο σε ένα εφιαλτικό σκηνικό!

Οι ήχοι του διημέρου, που θα χρωματίσουν την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, θα ξεπηδήσουν και φέτος από τον μουσικό υπόκοσμο της ομάδας DeathRock Greece και θα απογειωθούν με τη μοναδική ζωντανή εμφάνιση των Γερμανών Βohren und der club of Gore.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Μαρτίου - και με την πολύτιμη συνεργασία της Cts Productions - oι σκοτεινοί αυτοί εκφραστές των μακάβριων ήχων έρχονται να κλείσουν τον κύκλο εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας του Festival. Το υλικό τους θα εκτελεστεί μπροστά σε περιορισμένο αριθμό καθήμενων, σε ειδικές συνθήκες ησυχίας – όπως αρμόζει στην εκκωφαντική σιωπή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους καλεσμένους σκηνοθέτες του φεστιβάλ καθώς και αναλυτική παρουσίαση των ταινιών μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς και στα:

blog με αναλυτικη παρουσίαση των ταινιών.
facebook - Gagarin - Myspace

Έναρξη προβολών:
Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 17.00
Σάββατο 19 Μαρτίου στις 16.00
Έναρξη συναυλίας Bohren und der club of Gore , Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 00.30 (μετά τα μεσάνυχτα)
Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου για όλες τις προβολές: 10 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου για τη συναυλία: 15 ευρώ

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr

cine.gr