Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

New Sucker Punch Featurette

Vin Diesel and Dwayne Johnson in 'Fast Five' Sequel


First 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' Trailer

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 19/12/2010


Το Tron Legacy σας φέρνει συλλεκτικά δώρα!



To 3D sequel της θρυλικής ταινίας της Disney κυκλοφορεί στις 16 Δεκεμβρίου και το protothema.gr πραγματοποιεί έναν διαγωνισμό που δίνει τη δυνατότητα σε όσους απαντήσουν σωστά, από σήμερα έως την Κυριακή, να κερδίσουν συλλεκτικά δώρα.

Δείτε το θεαματικό trailer από την καινούργια, τρισδιάστατη φαντασμαγορική περιπέτεια των studio της Disney, «Tron: Legacy» που κυκλοφορεί από τις 16 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους, απαντήστε σωστά στις ερωτήσεις, και μπείτε στην κλήρωση για να είστε ένας από τους 25 τυχερούς που θα κερδίσουν συλλεκτικά memo pad, φωτεινά γιογιό, ελαστικό βραχιόλι, γάντια ποδηλάτου, φώτα ποδηλάτου ή μπρελόκ, εμπνευσμένα από τον συναρπαστικό κόσμο του «Tron: Legacy.»

Στείλτε email με θέμα "Για τον διαγωνισμό Tron Legacy" μέχρι την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο protothemaonline@gmail.com με τα στοιχεία και το τηλέφωνό σας.

Που εξελίσσεται η δράση του "Tron: Legacy»;
A. στην Καραϊβική
Β. στην Ανταρκτική
Γ. στο κυβερνοδιάστημα

Τι ρόλο έχει ο Τζεφ Μπρίτζες, πρωταγωνιστής του πρώτου, θρυλικού «Tron», σε αυτή την ταινία;
A. Παίζει τον ίδιο χαρακτήρα με το πρώτο φιλμ, ο οποίος ; έχει εξαφανιστεί μέσα στην εικονική πραγματικότητα ενός υπολογιστή και τον αναζητάει ο γιος του.
Β. Κανέναν ρόλο.
Γ. Ακούμε μόνο τη φωνή του.

Ποια είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, που κυκλοφόρησε το 1937 από τα στούντιο της Disney?
A. H Ωραία Κοιμωμένη
Β. Η Σταχτοπούτα
Γ. Η Χιονάτη και οι εφτά Νάνοι

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων για το Black Swan από τους κριτικούς κινηματογράφου

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα βραβεία σκηνοθετών της Αμερικής πέτυχε η ταινία του Αρονόφσκι, «Black Swan». Η ταινία θρίλερ στην οποία πρωταγωνιστεί η Νάταλι Πόρτμαν, συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων αυτής της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης ηθοποιού.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας υποψήφιες είναι ακόμη οι «127 Hours,»

«The Fighter,» «Inception,» «The King's Speech,» «The Social Network,» «The Town,» «Toy Story 3,» «True Grit» και «Winter's Bone.»

Οι ταινίες «The King's Speech» και «True Grit» έρχονται δεύτερες σε υποψηφιότητες συγκεντρώνοντας από έντεκα η κάθε μία.

Στις υποψηφιότητες του «The King's Speech» συγκαταλέγονται αυτή του Κόλιν Φερθ στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού, ενώ η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και ο Τζέφρι Ρας είναι υποψήφιοι στην κατηγορία των β' γυναικείου και αντρικού ρόλου αντίστοιχου.

Ο πρωταγωνιστής «True Grit» Τζεφ Μπριτζες κέρδισε επίσης μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού, ενώ η συμπρωταγωνίστριά του, η 14χρονη Χέιλι Στάινφελντ, κέρδισε μάλιστα δύο υποψηφιότητες, στις κατηγορίες β' γυναικείου ρόλου και καλύτερης νέας ηθοποιού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

Twisted Twins riff on Frankenstein with AMERICAN MARY?

Tron Legacy 3D (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα 16/12/2010

Ο Σαμ Φλιν (Γκάρετ Χέντλαντ), ένας 27χρονος επαναστάτης, αναζητά εξηγήσεις για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του Κέβιν Φλιν (Τζεφ Μπρίτζες), του άνδρα που είχε χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος δημιουργός ψηφιακών παιχνιδιών, στον κόσμο. Όταν ο Σαμ ερευνά ένα περίεργο σήμα που λαμβάνει από το παλιό εργαστήριο του πατέρα του, ένα σήμα που μόνο εκείνος θα μπορούσε να έχει στείλει, μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο, που ο Κέβιν έχει παγιδευτεί εδώ και είκοσι χρόνια.

Με τη βοήθεια της ατρόμητης Κόρα (Ολίβια Γουάιλντ), πατέρας και γιος ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής και θανάτου, μέσα σε ένα εκπληκτικό ψηφιακό σύμπαν. Το σύμπαν που δημιούργησε ο ίδιος ο Κέβιν, αλλά με το πέρασμα των ετών έχει εξελιχθεί και εμπλουτιστεί με απίστευτα όπλα, γρήγορα οχήματα και μοναδικά τοπία. Πατέρας και γιος θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αδίστακτους κακοποιούς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να εμποδίσουν τη φυγή τους.

Η ταινία «TRON LEGACY» είναι μια high-tech 3D περιπέτεια! Εκτυλίσσεται σ’ έναν ψηφιακό κόσμο που όμοιός του δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Ο Λόγος του Βασιλιά -The King’s Speech (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα 16/12/2010

Ο Λόγος του Βασιλιά (The King’s Speech), είναι ο τίτλος της ταινίας του Τομ Χούπερ με τους Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Γκάι Πιρς, Κόλιν Φερθ, Μάικλ Γκαμπόν, Τζέφρι Ρας, Τίμοθι Σπαλ, Τζένιφερ Ελ, Ντέρεκ Τζέικομπι.

Πρόκειται για μια ταινία η οποία μας μεταφέρει στην καρδιά της ζωής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

O Άλμπερτ, Δούκας του Γιορκ και αρκετά κλειστός χαρακτήρας, ταλαιπωρείται από μια εξουθενωτική δυσκολία στην ομιλία.

Ύστερα από ένα δημόσιο σκάνδαλο, ο Άλμπερτ πρέπει να αναλάβει τον θρόνο στη θέση του αδερφού του, Ντέιβιντ.

Παρά το πρόβλημά του, είναι πλέον αυτός ο βασιλιάς. Η σύζυγός του Ελίζαμπεθ, βρίσκει έναν λογοθεραπευτή, τον Λάιονελ Λογκ, και έτσι μια σημαντική φιλία γεννιέται ανάμεσα στους δύο άντρες, που δεν διορθώνει απλά την ομιλία του Άλμπερτ, αλλά και τον βοηθά να βρει το σθένος να κυβερνήσει ως βασιλιάς.

i-live news

Megamind (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα 16/12/2010

Μεγαλοφυής (Megamind) είναι ο τίτλος της ταινίας του Τομ ΜακΓκράθ με τις φωνές των Μπραντ Πιτ, Τζόνα Χιλ, Γουίλ Φερέλ και Τίνα Φέι.

Ο Μεγαλοφυής είναι ένας πανέξυπνος και διαβολικός υπέρ-κακός και παράλληλα, από τους πλέον αποτυχημένους.

Στην πάροδο των χρόνων, έχει προσπαθήσει να κατακτήσει την πόλη με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά κάθε προσπάθειά του συνιστά άλλη μια κολοσσιαία αποτυχία.

Όταν κατορθώνει και σκοτώνει τον υπέρ-ήρωα Μέτρο Μαν –έστω και κατά λάθος- συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει κανένα σκοπό στη ζωή του, αφού δεν έχει κανέναν αντίπαλο κι αποφασίζει, πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από αυτό το τέλμα είναι να δημιουργήσει ένα νέο ήρωα για αντίπαλό του.

Έτσι γεννιέται ο Τάιταν, που είναι μεγαλύτερος, καλύτερος και πιο δυνατός απ’ ότι ποτέ του υπήρξε ο Μέτρo Mαν, αλλά κι αυτός πολύ σύντομα αρχίζει να πιστεύει πως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να είσαι κακός παρά καλός.

Τώρα ο Μεγαλοφυής πρέπει να νικήσει την ίδια του (τώρα πια) διαβολική δημιουργία.

Μπορεί ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου να πάρει για μια φορά την έξυπνη απόφαση; Μπορεί η Σατανική αυτή Ιδιοφυΐα να αλλάξει πλευρά και να γίνει ο Ήρωας της δικής του ιστορίας;

i-live news

Αναπαράσταση (1970)

Επανέκδοση στις αίθουσες από 16/12/2010

Αναπαράσταση (1970) είναι ο τίτλος της ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τους Τούλα Σταθοπούλου, Γιάννη Τότσικα, Θάνο Γραμμένο, Πέτρο Χοϊδά, Μιχάλη Φωτόπουλο και Γιάννη Μπαλάσκα.

Μετά από χρόνια δουλειάς στη Γερμανία, ένας άντρας επιστρέφει στο χωριό του, Τυμφαία της Ηπείρου: μια χούφτα πέτρινα σπίτια σε μια έρημη, τραχιά και αποδεκατισμένη περιοχή από τα τόσα χρόνια μετανάστευσης, όπου μετράνε τις μέρες τους οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι – γέροι, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Κανένας δεν τον περιμένει, ενώ η κόρη του, στο κατώφλι του σπιτιού, δεν τον αναγνωρίζει.

Λίγες μέρες αργότερα, η σύζυγος , με τη βοήθεια του εραστή της, τον σκοτώνει και τον θάβει στον κήπο, φυτεύοντας κρεμμυδάκια πάνω στον τάφο του. Καίει τα ρούχα και τα λιγοστά υπάρχοντά του, και διαδίδει στο χωριό ότι ο άντρας της ξαναέφυγε για τη Γερμανία.

Για να κάνει ακόμα πιο πιστευτή την αναχώρησή του και για να δημιουργήσει ένα άλλοθι, φεύγει με τον εραστή της για τα Γιάννενα.

Στο ξενοδοχείο δίνουν το όνομα του συζύγου και μιας άλλης γυναίκας. Στο χωριό όμως η ξαφνική αναχώρηση του μετανάστη δημιουργεί υποψίες και γρήγορα θα φθάσει η αστυνομία.

Αυτός είναι ο πυρήνας του θέματος που θα αναπτυχθεί μέσα από διαφορετικές έρευνες: τη γραφειοκρατική (της ανάκρισης) που αναζητά έναν ένοχο για να κλείσει την υπόθεση, κι εκείνην μιας ομάδας δημοσιογράφων, η οποία, καταγράφοντας τις μαρτυρίες των κατοίκων, αναδεικνύει το κοινωνιολογικό πλαίσιο που υπέλθαψε αυτή την ιστορία.

Το χρονικό του φόνου ολοκληρώνεται με τη σύλληψη της γυναίκας, αλλά η δραματική κοινωνική πραγματικότητα του χωριού παραμένει ανοιχτή πληγή.

Η ταινία τελειώνει με την επανάληψη της σκηνής του φόνου. Η αμετάβλητη πραγματικότητα πάνω στην οποία ωρίμασε ο φόνος, παραμένει εκεί.

i-live news

Skyline (2010)

Ελληνική πρεμιέρα 16/12/2010

Skyline είναι ο τίτλος της ταινίας των Κόλιν και Γκρέγκ Στράους με τους Ερίκ Μπαλφούρ, Σκότι Τόμπσον, Ντέιβιντ Ζάγιας, Ντόναλντ Φεζόν, Μπρίτανι Ντάνιελ, Κρίσταλ Ριντ, Νιλ Χόπκινς.

Πρόκειται για ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που εκτυλίσσεται στο Λος Άντζελες, όταν παράξενα φώτα εμφανίζονται στην πόλη κάνοντας τους ανθρώπους να βγουν έξω από τα σπίτια τους, όπως οι σκώροι στη φωτιά.

Μόλις όμως βγαίνουν έξω, μια τρομακτική εξωγήινη δύναμη τους «καταπίνει», εξαφανίζοντας το ανθρώπινο γένος από το πρόσωπο της γης. Είναι θέμα ωρών πριν χαθούν όλοι.

Μετά από ένα πάρτι που κράτησε μέχρι αργά, μια παρέα φίλων θα ξυπνήσουν στο μέσο της νύχτας από ένα απόκοσμο φως που βλέπουν από το παράθυρο.

Σαν νυχτερίδες που τους τραβάει η φλόγα, η πηγή του φωτός ελκύει τους ανθρώπους κοντά της… και τους εξαφανίζει κυριολεκτικά στον αέρα.

Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν πως πρόκειται για μια εξωγήινη δύναμη που «καταπίνει» τον ανθρώπινο πληθυσμό από το πρόσωπο της γης.

Για να καταφέρουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να μείνουν ενωμένοι και κυρίως ψύχραιμοι, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει και η γη καταστρέφεται μπροστά στα μάτια τους.

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Skyline, το τέλος του κόσμου έχει έρθει… και είναι ακριβώς έξω από το παράθυρό σας!

i-live news

EΡΤ: Ξεκινάει η ψηφιακή μετάδοση από την Αίγινα

Στις 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση των καναλιών της ΕΡΤ από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

Έτσι την Τρίτη οι τηλεθεατές που συντονίζονται από την Αίγινα θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ψηφιακά τα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, της Βουλής καθώς και τα ραδιοφωνικά ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣπορ και Κόσμος.

Να σημειωθεί πως η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 52 (συχνότητα 722 MHz), ενώ η αναλογική μετάδοση των καναλιών θα σταματήσει επίσης την Τρίτη.

i live news

Oscar Visual Effects Semifinalists Announced

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences has just released their list of the 15 films from 2010 that have made it into the semifinalist stage for Academy Award nomination consideration. The list includes:

Alice in Wonderland
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Clash of the Titans
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
Hereafter
Inception
Iron Man 2
The Last Airbender
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
Prince of Persia: The Sands of Time
Scott Pilgrim vs the World
Shutter Island
The Sorcerer’s Apprentice
Tron: Legacy
Unstoppable


The list will be narrowed down to seven in early January by the Executive Branch of AMPAS' Executive Committee with the final nominations announced on Tuesday, January 25, 2011, at 5:30 a.m. PT, live from the Academy’s Samuel Goldwyn Theater.

Academy Awards for outstanding film achievements of 2010 will be presented on Sunday, February 27, 2011, at the Kodak Theatre at Hollywood & Highland Center®, and televised live by the ABC Television Network. The Oscar presentation also will be televised live in more than 200 countries worldwide.


Read more: Oscar Visual Effects Semifinalists Announced - ComingSoon.net http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=72329#ixzz17yTYzQBO

Phil Ochs: There But for Fortune (2011)



Hood to Coast (2011)

The Lincoln Lawyer (2011)

Real News - Παρασκευή 17/12/2010

Εκτάκτως αυτην την παρασκευη θα κυκλοφορησει η κυριακατικη εκδοση

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 19/12/2010


Δευτέρα 13/12/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ 3 Star Ξένη ταινία
21:15 Απόρρητος φάκελος ιπκρες Σινε+ Περιπέτεια
22:30 Ο πατέρας Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Ο δολοφόνος Σινε+ Δράμα
00:00 Μπλε αυτοκίνητο ΕΤ1 Δράμα
00:05 Τυφλά εγκλήματα Πρίσμα+ Δράμα
01:05 Το βίντεο του Μπένι Σινε+ Δράμα
01:35 Ώρα μηδέν: έτοιμοι προς εφοδον Πρίσμα+ Ξένη ταινία
01:45 Εμπόριο λευκής σαρκός Star Ξένη ταινία
02:50 Η γυναίκα με τα σπίρτα Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Το εικοσιτετράωρο ενός δολοφόνου Σινε+ Ξένη ταινία