Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

XII (2008)


Αξίζει να την δείτε !!

http://www.xiithemovie.com/land.html



Πρεμιέρα κάνει αύριο "Το Νησί"



Πρόκειται για την ακριβότερη σειρά που έχει γυριστεί στη χώρα μας. και για πολλούς μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν γίνει για την ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος για "Το Νησί", τη σειράς του MEGA που κάνει πρεμιέρα αύριο στις 21:50.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, σε αρκετά χωριά των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου (Αγιο Νικόλαο, Πλάκα, Σπιναλόγκα, Ελούντα) αλλά και στο Λονδίνο.

Στους βοηθητικούς ρόλους χρησιμοποιήθηκαν πολλοί κάτοικοι των χωριών, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στη σειρά που «εξυμνεί τη ζωή». Το σπουδαίο καστ ηθοποιών είναι από τα βασικά συστατικά που εγγυώνται την επιτυχία της σειράς.
Τη διασκευή του βιβλίου έκανε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, μια σεναριογράφος με τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μεγαλώνοντας στα Χανιά άκουγε για όσα είχαν συμβεί στη γειτονική Σπιναλόγκα και με τη βοήθεια άξιων συνεργατών θα «αποτυπώσει» στις τηλεοπτικές οθόνες όσα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για να εκτιμούμε ό,τι έχουμε!

Οι συντελεστές της σειράς έζησαν τους περισσότερους μήνες στην Κρήτη και έγιναν ένα με τους κατοίκους του νησιού. Παρά τα πολύωρα κουραστικά και καθημερινά γυρίσματα όλο και υπήρχε μία ρακή για να… δώσει δύναμη. Την κούραση της ημέρας αρκετές φορές διαδεχόταν ένα γλέντι με ό,τι υπήρχε από τα γύρω σπίτια. Σίγουρα όμως το «γλέντι» θα το ζήσουμε οι τηλεθεατές του «Νησιού» παρακολουθώντας μία πραγματικής έννοιας ψυχαγωγική σειρά!

Το κανάλι της Μεσογείων με την προβολή του «Νησιού» εγκαινιάζει και την υπηρεσία teletext για όσους τηλεθεατές έχουν προβλήματα ακοής, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν υποτιτλισμένη τη σειρά.

Το «Νησί» σε αριθμούς

- Το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και μέχρι τον Ιανουάριο είχαν πουληθεί 185.000 αντίτυπα, ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 300.000. Κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

- Η προεργασία για τη σειρά ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 και τα γυρίσματα τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2010.

- Θα προβληθούν 26 επεισόδια και το συνολικό κόστος της σειράς αναμένεται να ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

- Το «Νησί» θα ζωντανέψουν περισσότεροι από 120 ηθοποιοί. Για τους βοηθητικούς ρόλους εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από χίλιους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιούνται για έναν ρόλο και όχι για πολλούς, όπως έχει συμβεί σε άλλες παραγωγές.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η σειρά έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και της ξένης αγοράς, αφού πολλοί ενδιαφέρονται για την αγορά των δικαιωμάτων και την προβολή του «Νησιού» στη χώρα τους.

real.gr

Firefox : Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του για Android

Η πρώτη beta έκδοση του Firefox για Android είναι γεγονός.Ο δημοφιλής browser περνά πλέον στο λειτουργικό της Google, έστω και σε δοκιμαστική έκδοση.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mozilla, η beta 1 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα Nexus One, HTC Desire και EVO 4G, καθώς και στο Droid 2 της Motorola.

Επιπλέον, ο Firefox 4 λειτουργεί και στο Nokia N900, το οποίο τρέχει σε περιβάλλον Maemo.

Η beta έκδοση περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Sync, το οποίο συγχρονίζει bookmarks, tabs και passwords με τα desktop/laptops που χειρίζεται ο χρήστης. Ακόμα, υπάρχει η λεγόμενη Awesome Screen, η οποία εμφανίζεται όταν ο χρήστης αγγίξει την address bar και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο history, τα bookmarks και τα tabs.

Θέλοντας να κάνουν τον Firefox πιο γρήγορο στην απόκριση, οι μηχανικοί διαχώρισαν τη διεργασία του interface από αυτή του web content. Σύμφωνα με τους δημιουργούς το αποτέλεσμα του είναι γρήγορη απόκριση στις εντολές του χρήστη, ακόμα κι όταν φορτώνουν σελίδες σε άλλα tabs. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση του Firefox 4 για smartphones, ωστόσο θα γίνονται συχνά updates για να προστίθενται νέα χαρακτηριστικά.

i-live news

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 17/10/2010


Mαζί το νέο cd του Σταμάτη Γονίδη " ΣΕ ΘΕΛΩ "

ΚΑΙ

Αλκηστις Πρωτοψάλτη LIVE ( 3o CD)

Οι 100 καλύτερες φωτογραφίες από το διάστημα.


50 Upcoming Movie Remakes

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 50!

Δείτε εδώ ταινίες που ετοιμάζονται.

http://www.nextmovie.com/blog/upcoming-movie-remakes/

Dexter Creative Art






Inside Job (2010)

Inside Job (2010) trailer


Inside Job (Documentary) trailer HD
Ανέβηκε από myfilm-gr. - Δείτε άλλες ταινίες & TV videos.

20 τρισεκατομμύρια δολάρια κάνουν φτερά! Εκατομμύρια άνεργοι από τη μία μέρα στην άλλη. Μια καλά στημένη δουλειά!

Μια καταστροφή που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Τσαρλς Φέργκιουσον “κινηματογραφεί” την εξέλιξη της οικονομικής ύφεσης του 2008, φέρνοντας στην επιφάνεια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί όπως και ότι η πολιτική του προέδρου Ομπάμα για την ανάκαμψη στηρίζεται σε πρώην υπαλλήλους όσων υποβοήθησαν την εξέλιξη της κρίσης.

Στην αφήγηση ο Μάτ Ντέιμον.

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 16/10/2010


CD - Tα καλύτερα Ισπανικά Τραγουδια - Las mejores canciones espanolas

μαζί

CD - Λάκης με τα ψηλα ρεβερ ( 2o cd )

Καθημερινή - Σάββατο 16/10/2010


ΟΙΝΟΧΟΟΣ:
Συνδυασμοί

Semillon για τη μανιταρόσουπα, Chardonnay για τα σαλιγκάρια
Δημοφιλή φθινοπωρινά πιάτα και τα κρασιά που τους ταιριάζουν.
Κι ακόμα, 50 επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα από 6 ευρώ.

Βιοδυναμιστές

Είναι οι Δον Κιχώτες του αμπελιού;
Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βιοδυναμική καλλιέργεια

Ασύρτικο και Riesling

Τόσο διαφορετικά, τόσο ίδια...
Δύο κορυφαίες λευκές ευρωπαϊκές ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά τους, οι δυνατότητες παλαίωσης, οι συνδυασμοί που αγαπούν.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Δοκιμάζοντας Blanc de noirs. Τα λευκά κρασιά από ερυθρά σταφύλια είναι μια διάσημη διεθνώς «οικογένεια» οίνων. Στα ποτήρια μας, δέκα... εκπρόσωποί της από τον ελληνικό αμπελώνα.




Ακολουθώντας τα Προϊστορικά Ζώα DVD1: Νέα Αυγή- Φάλαινα Δολοφόνος

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
1 ΝΕΑ ΑΥΓΗ

49 εκ. χρόνια πριν. Εχουν περάσει 15 εκ. χρόνια από την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Η Γη είναι ένας πράσινος παράδεισος με τροπική και υποτροπική ζούγκλα, δάση γεμάτα φρτούτα, λουλούδια και ευωδιές. Οι κροκόδειλοι κυριαρχούν και τεράστια αρπακτικά πουλιά κτενίζουν τα δάση προς αναζήτηση θηράματος. Στις αχανείς αυτές εκτάσεις υπάρχουν τα πρώτα θηλαστικά, τρωκτικά, οπληφόρα φυτοφάγα, σαρκοβόρα φυτά και νυχτερίδες.

2 ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

36 εκ. χρόνια πριν. Τα θηλαστικά έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν και κυριαρχούν σε κάθε ήπειρο. Τα κοπάδια των βροντοθήριων καταδιώκονται από τρομακτικά σαρκοβόρα. Εμφανίζονται οι πρώτοι ελέφαντες. Στους ωκεανούς έχουν εμφανιστεί οι πρωτόγονες αγελάδες θάλασσας, καθώς επίσης και οι πρωτόγονες γιγαντιαίες φάλαινες. Το μεγαλύτερο πλάσμα στον πλανήτη είναι ο βασιλόσαυρος, με 18 μέτρα μήκος. Για πρώτη φορά υπάρχει μόνιμος πάγος στο Νότιο Πόλο.

Το Βήμα - Κυριακή 17/10/2010

Waste Land (2010)

Nip Tuck Season 6 (Box Set 5 Discs)

Κυκλοφορει 14/10/2010 σε dvd box set απο την AUDIOVISUAL

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα τελευταία επεισόδια της σειράς!


Ένα εμφύτευμα, ένα λίφτινγκ, μια λιποαναρρόφηση - είναι προαιρετικές επεμβάσεις. Και κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης, οι όμορφοι άνθρωποι δεν επιλέγουν να κάνουν τέτοιου είδους κινήσεις. Έτσι να περιμένετε ότι οι ΜακΝαμάρα /Τρόι δεν θα απορρίψουν οτιδήποτε φέρνει ρευστό στην επιχείρηση και μάλιστα δεν θα υπολογίσουν το ρίσκο. Βέβαια θα χρειαστεί να ξανασκεφτούν το αίτημα της πολιτείας να χειρουργήσουν έναν παθολογικά παχύσαρκο θανατοποινίτη έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκτελεστεί. Ακόμη δείτε στο Nip/ Tuck: ο Ματ αποφασίζει να κερδίσει χρήματα κάνοντας τον μίμο στην παραλία (αυτή η στροφή στην καριέρα του θα σας αφήσει άφωνους). Η Κίμπερ “θρηνεί” για την μείωση στην συλλογή των ερωτικών παιχνιδιών της. Και εκείνος ο γάμος των Κρίστιαν - Λιζ; Πόσο πολύ έχει τελειώσει! Αλλά και κάτι άλλο υπάρχει περίπτωση να έχει λήξει. Όλο το κολλαγόνο του κόσμου μπορεί να μην είναι αρκετό για να γεμίσει τις προσωπικές και επαγγελματικές “ρυτίδες” μεταξύ του Κρίστιαν και του Σων.

24 - Season 8 (Box Set 6 Discs)

Κυκλοφορεί 11/10/2010 σε dvd box set απο την ODEON

Ετοιμαστείτε για έκρηξη αδρεναλίνης καθώς ο Τζακ Μπάουερ (Κίφερ Σάδερλάντ) αποκαλύπτει σκοτεινά μυστικά και θανάσιμες συνωμοσίες στην όγδοη και πιο περιπετειώδη σεζόν του 24! Καθώς προχωρά η όγδοη μέρα, ο Μπάουερ παλεύει για άλλη μια φορά με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψει την δολοφονία ενός ηγέτη της Μέσης Ανατολής που βρίσκεται σε ειρηνευτική αποστολή. Παράλληλα, μια θανάσιμη τρομοκρατική απειλή στην Νέα Υόρκη ανεβάζει την αγωνία κατακόρυφα. Ζήστε και εσείς την εμπειρία της τελευταίας σεζόν αλλά και του απροσδόκητου φινάλε της πιο ανατρεπτικής σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Dark Country - Στην Έρημο του Σκότους (2009)

Κυκλοφορεί 11/10/2010 σε dvd απο την ODEON

Δύο νεόνυμφοι ξεκινούν ένα ταξίδι από το Λας Βέγκας στην Αριζόνα αλλά στην προσπάθεια τους να κόψουν δρόμο χάνονται στην έρημο. Ψάχνοντας την κεντρική λεωφόρο, βρίσκουν έναν επιζήσαντα αυτοκινητιστικού ατυχήματος και τον μεταφέρουν στο όχημά τους. Η απόφασή τους να τον βοηθήσουν θα αποδειχθεί μοιραία, καθώς ο μυστηριώδης τραυματίας θα τους επιτεθεί, αναγκάζοντας τους να τον σκοτώσουν. Από εκείνη την στιγμή και μετά, οι δύο νεόνυμφοι θα παρασυρθούν μέσα την δίνη ενός μεταφυσικού χάους, όπου τα όρια της πραγματικότητας από την ψευδαίσθηση είναι δυσδιάκριτα και η παράνοια παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Εθνος - Κυριακη 17/10/2010


To Nησί (2010)

Οταν η λογοτεχνία βγαίνει στο γυαλί μπορεί να σπάσει τα ταμεία: αυτό τουλάχιστον περιμένουν οι παραγωγοί της σειράς «Το νησί» και το MEGA, που έχουν επενδύσει 4 εκατ. ευρώ στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ (Victoria Hislop) και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη Δευτέρα 11/10/2010 την προβολή του σε prime time zone με εξαιρετικά υψηλές προοπτικές.

Το βιβλίο αναφέρεται στην κοινότητα των λεπρών στη Σπιναλόγκα πριν από εβδομήντα χρόνια, στήνοντας έναν χορό μελλοθανάτων που αγκιστρώνονται με τρομακτική δύναμη στη ζωή, λατρεύοντας και την τελευταία της λεπτομέρεια. Το «Νησί» έχει φτάσει τα 2 εκατ. αντίτυπα σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και έχει ξεπεράσει τα 150.000 αντίτυπα στην Ελλάδα, όπου κυκλοφόρησε το 2007 (μτφ. Μιχάλης Δελέγκος, εκδόσεις «Διόπτρα»).

Τοπίο ζόφου και κατακραυγής επί έναν σχεδόν αιώνα (λειτούργησε ως χώρος απομόνωσης των χανσενικών από το 1903 μέχρι το 1957), η Σπιναλόγκα (το Μακρύ Αγκάθι, όπως τη θέλει η ενετική της ονομασία), μπορεί να κάνει τώρα τον γύρο του πλανήτη μέσα από το μπεστ σέλερ της Χίσλοπ, η οποία θα εμφανιστεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον άντρα της στη σειρά του MEGA (στο τραπέζι έχει πέσει και μια πρόταση από τα στούντιο του Χόλιγουντ), αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη λογοτεχνία.

Δύο συγγραφείς της γενιάς του 1930, ο Θέμος Κορνάρος (1906-1970) και ο Γουλιέλμος Αμποτ (1906-2001), όπως και μια κάπως παλαιότερή τους, η Γαλάτεια Καζαντζάκη (1881-1962), έσπευσαν να γράψουν για το νησί όταν ο απόηχος από τον πόνο και την απόγνωση στις βορειοανατολικές ακτές της Κρήτης έφταναν μέχρι την Αθήνα. Οι χρονολογίες μιλούν από μόνες τους: το 1914 δημοσιεύεται η «Αρρωστη πολιτεία» της Καζαντζάκη, το 1933 η «Σπιναλόγκα» του Κορνάρου και το 1939 το «Γη και νερό» του Αμποτ. Η «Αρρωστη πολιτεία» και η «Σπιναλόγκα» κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε κοινό τόμο από τις εκδόσεις Καστανιώτη, υπό τον κοινό τίτλο «Το νησί των σημαδεμένων», με επιλογικά σχόλια του Μάνου Λουκάκη, ενώ το «Γη και νερό» κυκλοφορεί από το 2003 από τις εκδόσεις «Πόλις», με προλεγόμενα του Κώστα Γεωργουσόπουλου και της Ελισάβετ Κοτζιά. Η «Αρρωστη πολιτεία» κυκλοφόρησε φέτος και σε ξεχωριστό τόμο από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», στη σειρά «Πεζογραφικές Επισημάνσεις» της Αγγέλας Καστρινάκη, με επίμετρο της Κέλλυς Δασκαλά.

Οργανωμένος κομμουνιστής από τα νιάτα του, ο Κορνάρος βιάζεται στη «Σπιναλόγκα» να καταγγείλει το σαθρό κοινωνικό σύστημα που έφτιαξε τον τόπο του μαρτυρίου.

Αγώνας εκ του μηδενός

Οι αδικίες των ταξικών διαχωρισμών και των υγειονομικών θεσμών έχουν για τον Κορνάρο την πρώτιστη ευθύνη για το δράμα που ζουν οι χανσενικοί στο απομονωμένο νησί, όπου τα πάντα (χώροι παραμονής, ιατρικές παροχές, τροφοδοσία) νοσούν έως θανάτου. Ο συγγραφέας δεν θέλει, παρ' όλα αυτά, να παραμερίσει το μέγεθος της παράνοιας που προκαλεί η ίδια η αρρώστια (οι εικόνες του εδώ είναι σπαρακτικές), όπως και την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων να αντλήσουν την ελπίδα τους από το πουθενά και να επιζήσουν κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.

Μολονότι επίσης στρατευμένη πολιτικά, η Καζαντζάκη ακολουθεί στην «Αρρωστη πολιτεία» έναν πιο προσωπικό δρόμο προκειμένου να παραστήσει την αποικία του χαμού. Οι ήρωές της μοιάζουν στην αρχή εντελώς απελπισμένοι, ανίκανοι για την απαντοχή που καταφέρνουν να δείξουν οι ήρωες του Κορνάρου και πρόθυμοι να παραδοθούν χωρίς την παραμικρή αντίσταση στη μοίρα τους. Ενας έρωτας, όμως, θα δώσει ξαφνικά στην απελπισία τους μιαν αδιανόητη νότα χαράς και ανάτασης, ακόμη και την ώρα που όλα αρχίζουν να κατρακυλούν στο χάος (η ακροτελεύτια σκηνή με το ερωτευμένο ζευγάρι έτοιμο να εγκαταλειφθεί στην απεραντοσύνη της θάλασσας διαθέτει μια σπάνια δύναμη υποβολής, έχοντας αποκλείσει εκ των προτέρων την οποιαδήποτε αισθηματολογική ευκολία).

Αν εκείνο το οποίο κυριαρχεί στις νουβέλες του Κορνάρου και της Καζαντζάκη είναι η ερείπωση και η αθλιότητα των καταπληγιασμένων και μισοφαγωμένων μορφών των χανσενικών, σ' ένα περιβάλλον όπου η προσδοκία της λύτρωσης δεν καταφέρνει να πεθάνει παρά τον λυσσαλέο πόλεμο εναντίον της, στο «Γη και νερό» του Αμποτ η ίδια προσδοκία θα διοχετευτεί σ' έναν μανιασμένο αγώνα απόδρασης από το νησί. Κι όταν η απόδραση θα καταλήξει σε πικρή ουτοπία, οι άνθρωποι το μόνο που θα κάνουν θα είναι να καταφύγουν στη μνήμη του υγιούς βίου τους, που θα αποδειχτεί, αλίμονο, εξίσου δύστροπος και ανάλγητος με το άρρωστο παρόν.

Η δύναμη των ιδεών

Η διάθεση παραλυτικής εξίσωσης του άρρωστου παρόντος με το υγιές παρελθόν υπάρχει και στον Κορνάρο ή στην Καζαντζάκη, αλλά στο μυθιστόρημα του Αμποτ αποκτά ενδημικό χαρακτήρα. Μοναδική διέξοδος, το πάθος για των «ιδεών» την «πόλιν» (για τη δικαιοσύνη, την παιδεία και την έλλειψη ισότητας), που εξακολουθούν να συγκλονίζουν τους πρωταγωνιστές, δείχνοντας μία ακόμη φορά την άγρια προσκόλλησή τους στη ζωή.

Μιλώντας για τη Σπιναλόγκα, οι τρεις συγγραφείς δίνουν στην αφήγησή τους κι έναν συνολικότερο (σαφώς συμβολικό και αλληγορικό) τόνο, που ηχεί ιδιαιτέρως οικείος στα δικά μας αυτιά: ο κλειστοφοβικός χώρος του νησιού του ερέβους μπορεί να είναι ο χώρος του οιουδήποτε πολιτικού, κοινωνικού ή φυλετικού εγκλεισμού, ο περίγυρος και οι τοίχοι οιασδήποτε φυλακής για όσους αποκλίνουν και διαφέρουν από τη συμφωνημένη νόρμα και την κοινής αποδοχής αξία. *

Το υπέρτατο δικαίωμα στο σεξ

Ο έρωτας αποτελεί το άλφα και το ωμέγα τόσο για το «Νησί» της Χίσλοπ όσο και για τα έργα των Κορνάρου, Καζαντζάκη και Αμποτ. Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες συγγραφείς, δεν πρόκειται, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, για έναν λυρικοδραματικό και ρομαντικό έρωτα, που κινείται ανάμεσα σε παρούσες σκιές και μελλοντικούς τάφους, αλλά, αντίθετα, για μια συνεχή έκρηξη και περιπέτεια του σώματος.

Αντί να καμφθεί από την επέλαση της αρρώστιας και τον φόβο του αφανισμού, το σώμα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανεβάσει στο φουλ τις ερωτικές του επιδόσεις και να τρυγήσει μέχρι την τελευταία ρώγα τον καρπό της ηδονής. Φτασμένοι στα όρια του σύμπαντος, δύο βήματα από την Αχερουσία, υποψήφιοι νεκροί αλλά ακόμη ζωντανοί, οι άνθρωποι που αλωνίζουν πάνω-κάτω τη Σπιναλόγκα δεν εννοούν να παραιτηθούν από το υπέρτατο δικαίωμα στο σεξ, το οποίο και θα ασκήσουν ποικιλοτρόπως: σε μισογκρεμισμένα σπίτια και λερά κρεβάτια, σε θαλασσινές σπηλιές και σκιερές γωνίες, σε φανερές περιπτύξεις και σε κρυφές συναντήσεις.

Κάθε καινούργιο βήμα προς την άβυσσο είναι για τους εγκλείστους του νησιού κι ένα καινούργιο βήμα προς τον έρωτα: μια παθιασμένη αγκαλιά, ένας ένδοξος γύρος πριν από τον βέβαιο τερματισμό, μια γενναία ζαριά στο σκοτάδι που δεν έχει πάψει να καταυγάζεται από το φως. Η ηθική που χάνεται, όταν τα κοινωνικά ταμπού δεν έχουν πια κανένα νόημα; Οι απαγορεύσεις που καταρρέουν όταν η τάξη και η πειθαρχία δεν είναι πια σε θέση να προφυλάξουν κανέναν;

Κάτι περισσότερο: η θέληση για ακατάβλητη πάλη με τον θάνατο, η έξοδος του Διγενή από το μυθικό του τοπίο και η ακριτική του μάχη ενάντια στην καθημερινή σήψη και φθορά μέχρι τελικής πτώσεως.


http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=211545

'The Exorcist' Duo Reteaming for Adaptation of 'Dimiter'

William Peter Blatty and William Friedkin teamed up to bring you the scariest movie of all time, The Exorcist, which is now vailable on Blu-ray thanks to Warner Home Video. Blatty was interviewed for the 13th anniversary issue of Rue Morgue where he revealed the duo will be working together again on a new horror adaptation! "Dimiter, a supernatural suspense thriller set mostly in Jerusalem, is a novel that's been out and around since mid-March. Billy Friedkin is eager to direct it as a film, which would be our one and only other teaming since 'The Exorcist,' " said Blatty. You'll find plot details beyond the break.

BOOK SYNOPSIS:

"In 1973 Albania, Colonel Vlora (aka the Interrogator), the head of a team of torturers, questions the Prisoner, who the reader later learns is Paul Dimiter, an American clandestine agent referred to in some quarters of the world as 'legendary,' while in others as 'the agent from hell.' (Rumor has it Dimiter poisoned Ho Chi Minh while the Vietnamese leader was visiting Albania shortly before his death in 1969.) Dimiter escapes to Jerusalem, where he encounters a number of engaging characters, including a doctor of neurology, a sharp-tongued nurse, and a grief-stricken Israeli policeman. The complicated plot confounds until the isolated pieces of the psychological puzzle that's Dimiter match up and fall into place, revealing surprising truths."

http://www.bloody-disgusting.com/news/21961

David O. Russell Writing/Directing Uncharted: Drake's Fortune

Sony has officially announced with a press release that David O. Russell, who was previously attached to Pride and Prejudice and Zombies, is set to write and direct an adaptation of the video game Uncharted: Drake's Fortune for Columbia Pictures. Avi Arad, Charles Roven, Ari Arad and Alex Gartner are producing the live-action action-adventure film that follows the adventures of treasure hunter Nathan Drake. We've covered a few stories about this project before, namely that they were hiring writers to take a crack at adapting it, but it looks like Russell dropped everything to take this on full-time.

Columbia's President Matt Tolmach said: "David is a tremendous choice to take on this film. He's equally adept at combining all the classic elements involved in this property: great character development, strong comedy, and amazing action sequences. He has a brilliant vision for this material and we know he will bring his original, unique voice to this adaptation." I really hope that's not all BS talk, as I want this to be good.

The action-filled story in the original Uncharted: Drake's Fortune (which now has a few sequels) follows a descendant of explorer Sir Francis Drake, a treasure hunter named Nate Drake who believes he's learned the whereabouts of El Dorado, the fabled South American golden city, from a cursed golden statue. Oddly, Columbia's press release barely mentions a plot, so I think that Russell may blaze his own trail and come up with his own Indiana Jones-like historic adventure story for the film. Russell has been jumping all over the map since leaving that Nailed project behind, I just hope he can handle big action-adventure.

http://www.firstshowing.net/2010/10/08/david-o-russell-writingdirecting-uncharted-drakes-fortune/

Megamind (2010)

Κυριακή 10/10/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η χαρτοπαίχτρα Star Κωμωδία
21:00 Van Helsing Alter Τρόμου
21:00 X-men 3 : Η τελική αναμέτρηση ANT1 Ξένη ταινία
22:30 Βότκα λεμόνι Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Εκτός εαυτού Star Ξένη ταινία
23:00 Μια αλλιώτικη ζωή Alpha Ξένη ταινία
23:10 Cloverfield ANT1 Επιστημονικής Φαντασίας
23:30 Χορεύετε; ΝΕΤ Αισθηματική κομεντί
00:15 Τζάκι Μπράουν ΕΤ1 Περιπέτεια
01:00 Wannabe Mega Νεανική Ταινία
01:30 Ανθρώπινο θήραμα Star Περιπέτεια
02:00 Η εξαφάνιση Alter Ξένη ταινία
03:30 Μπροuς Λι, ο αήττητος του καράτε Star Περιπέτεια
04:30 Ο πατέρας Σινε+ Δράμα