Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Έθνος - Κάθε Πέμπτη από 30/09/2010

Καθημερινή - Κυριακή 03/10/2010


Καθημερινή - Σάββατο 02/10/2010


Ακολουθώντας τους Δεινοσαύρους DVD2: Ανελέητη Θάλασσα- Ο Γίγαντας των Ουρανών

Η πολυβραβευμένη σειρά του BBC με τα πιο εξελιγμένα κινηματογραφικά εφέ.

1.Ανελέητη Θάλασσα

149 εκατομμύρια χρόνια πριν χιλιάδες θηλυκοί Ophthalmosaurus, μαζεύονται στα ρηχά κοραλλιογενή νερά για να γεννήσουν. Τα μικρά τους πρέπει να επιβιώσουν μόνα τους ξεπερνώντας διάφορους κινδύνους όπως τους επιθετικούς Liopleuurodon, τους μεγαλύτερους σαρκοφάγους στον πλανήτη.

2.Ο γίγαντας των ουρανών

127 εκατομμύρια χρόνια πριν ένας γιγαντιαίος Ornlchocheinus, το μεγαλύτερο ιπτάμενο πλάσμα που υπήρξε ποτέ, ξεκινάει μια επική πτήση από τη Βραζιλία στη Βόρεια Ευρώπη για να βρει σύντροφο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αποκαλύπτεται η απίστευτη διαφοροποίηση της ζωής τα χρόνια της Cretaceous περιόδου.

Δίφωνο - Τεύχος Οκτωβρίου 2010

Videotron : Παρέχει Internet με ταχύτητα 120Mbps στον Καναδά

Η καναδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Videotron ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, το οποίο θα δώσει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να σερφάρουν στο Internet με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 120Mbps, δηλαδή 5 φορές ταχύτερα από το μέγιστο θεωρητικό όριο των 24Mbps που έχουμε στην Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα υπόσχεται ταχύτητες download 120Mbps και upload 20Mbps μέσω της τεχνολογίας DOCSIS 3.0.

Αρχικά, το δίκτυο θα ενεργοποιηθεί στο Κεμπέκ μέχρι τα τέλη του 2010 και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η Videotron μέσα στο 2011.

Όπως είναι αναμενόμενο το κόστος της συνδρομής είναι αρκετά μεγάλο.

Πιο συγκεκριμένα, το μηνιαίο κόστος για το συγκεκριμένο πακέτο είναι 150 δολάρια Καναδά, δηλαδή κάτι παραπάνω από 100 ευρώ.

i live news

Microsoft Phone 7 smartphones στις 21 Οκτωβρίου 2010

Σύμφωνα με φήμες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, μέσα στον επόμενο μήνα η Microsoft θα λανσάρει τις πρώτες συσκευές που θα βασίζονται στο Windows Phone 7.

Πιο συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου η διάσημη εταιρία θα πραγματοποίηση διάφορα event ανά τον κόσμο για να παρουσιάσει τις νέες τις προτάσεις.

Η αρχή θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, ενώ δέκα μέρες αργότερα τα νέα smartphones θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ράφια των καταστημάτων σε Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Τα πρώτα κινητά θα έρχονται από την LG, την HTC και τη Samsung.

Για περισσότερες πληροφορίες θα χρειαστεί να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την Microsoft.

i live news

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 03/10/2010


Μαζί κασετίνα με 4 cd με τις live εμφανίσεις της

ΑΛΚHΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ και cd με την μουσικη

απο την τηλεοπτική σειρά ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ

ΝΥΧΤΕΣ.

Real News - Κυριακή 03/10/2010

Emily Blunt & Rupert Grint in Wild Target

Δευτέρα 27/09/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Η συμμορία των δεκατριών Star Ξένη ταινία
21:00 Μια νύχτα στον υπόγειο ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:05 Πολοκ Σινε+ Βιογραφία
22:00 Γκολ 2: Ζώντας το όνειρο ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Λανθασμένη κρίση Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Αν έχεις τύχη ΕΤ3 Κωμωδία
02:30 Police Story ii Star Περιπέτεια
04:30 Η καταδίκη Σινε+ Δράμα

Λογισμικό Auto-Tune, o σκιώδης αστέρας της σύγχρονης ποπ


Ελάχιστοι το έχουν ακουστά, όλοι όμως έχουν ακούσει τις ηχογραφήσεις του. Το πρόγραμμα Auto-Tune χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως στα στούντιο ηχογράφησης, είτε για τις «ρομποτικές» φωνές που έχουν γίνει μόδα, είτε για να διορθώνει αυτόματα τα φάλτσα των ερμηνευτών.

«Ειλικρινά, συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις φωνητικές ερμηνείες που ακούτε στο ραδιόφωνο» υπερηφανεύεται o Μάρκο Άλπερτ, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στην εταιρεία Antares Audio Technologies που δημιούργησε το Auto-Tune.

Χάρη στο λογισμικό, οι τραγουδιστές μπορούν να διορθώνουν τα φάλτσα τους στον υπολογιστή, αντί να ηχογραφούν ξανά τις νότες που έκαναν λάθος.

Οι συνεχείς επαναλήψεις που χρειαζόταν παλιότερα στην ηχογράφηση προκαλούσαν κόπωση και έκαναν το αποτέλεσμα να φαίνεται συναισθηματικά επίπεδο, υποστηρίζει ο Άλπερτ:

«Παλιά οι τραγουδιστές έπρεπε να λένε το τραγούδι ξανά και ξανά, και μέχρι τότε είχαν χάσει το συναισθηματικό περιεχόμενο της ερμηνείας. Το Auto-Tune χρησιμοποιείται συχνότερα όταν ο τραγουδιστής έχει δώσει μια άψογη ερμηνεία από συναισθηματική άποψη αλλά έχει προβλήματα συχνότητας εδώ κι εκεί» είπε στο LiveScience.com.

Το Auto-Tune είναι απόγονος ενός προγράμματος που δημιούργησε ο γεωφυσικός Άντι Χίντελμπραντ για εντελώς διαφορετική χρήση: βοηθούσε την πετρελαϊκή βιομηχανία Exxon να εξετάζει το υπέδαφος χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα.

Το λογισμικό είναι σχεδιασμένο να διορθώνει τη συχνότητα ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τον ήχο της φωνής στο πλησιέστερο πραγματικό ημιτόνιο.

Η επέμβαση αυτή γίνεται αρκετά ομαλά έτσι ώστε το ανθρώπινο αφτί να μην αντιλαμβάνεται ότι έχει γίνει διόρθωση.

Στην πραγματικότητα, όμως, το Auto-Tune χρησιμοποιείται συχνά και για απότομες, υπερβολικές διορθώσεις, οι οποίες δίνουν εσκεμμένα στη φωνή μια πειραγμένη, «ρομποτική» χρειά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε η καριέρα του Auto-Tune, το Believe που τραγούδησε η Cher το 1998. Τη μόδα συνεχίζουν σήμερα άλλοι σταρ όπως η Lady Gaga και ο Τ-Pains.

Υπάρχουν όμως και μουσικοί που επικρίνουν το πρόγραμμα για την τεχνητή τελειότητα που προσφέρει: Η Κριστίνα Αγκιλέρα, μεταξύ άλλων, είχε χρησιμοποιήσει το Auto-Tune παλαιότερα, αλλά τώρα το επικρίνει. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2009 είχε εμφανιστεί με μπλουζάκι που έγραφε «Το Auto-Tune είναι για κότες». Στο ίδιο στρατόπεδο έχει περάσει και ο ράπερ Jay-Z, ο οποίος κυκλοφόρησε πέρυσι ένα κομμάτι με τίτλο «D.O.A (Death of Auto-Tune).

Όμως, παρά τις κατηγορίες ότι ευτελίζει τη μουσική, το Auto-Tune φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει, και έχει ήδη αφήσει το σημάδι του στη μαζική κουλτούρα.

Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, το ερασιτεχνικό συγκρότημα Gregory Brothers χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για να μετατρέψει σε τραγούδι ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από δελτίο ειδήσεων.

Newsroom ΔΟΛ