Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

The Last Exorcism (2010)

Τα τρισδιάστατα πιράνχας είναι πιο αιμοβόρα



Κομμένα άκρα, άφθονο αίμα και σμήνη σαρκοφάγων ψαριών σε μια 3D ταινία στα βήματα των «Σαγονιών του καρχαρία»

«O,τι και να κάνεις, μην μπεις στο νερό!». Η διοικήτρια της αστυνομίας στη λίμνη Βικτόρια δεν αστειεύεται. Και την καταλαβαίνουμε απολύτως. Διότι και τα πιράνχας της ταινίας «Ρiranha 3D», στην οποία η παραπάνω φράση είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν των διαλόγων, επίσης δεν αστειεύονται. Οσο μπόι λείπει από τα μικροσκοπικά αυτά ψάρια μήκους μόλις 9 εκατοστών, άλλη τόση όρεξη για ανθρώπινη σάρκα έχουν. Και επιτίθενται πάντα ως κοπάδια- ποτέ μεμονωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι σε χρόνο-ρεκόρ τα κοφτερά δόντια τους μπορούν να σε μετατρέψουν σε κιμά.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο, αυτό είναι σίγουρο. Από τότε που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παρουσίασε την πρώτη σοβαρότατη υδάτινη απειλή του κινηματογράφου με τα «Σαγόνια του καρχαρία» («Jaws», 1975), οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στη θάλασσα έχουν δώσει... τροφή για δεκάδες ταινίες, άλλες καλές, άλλες απλώς ικανοποιητικές και άλλες κάκιστες.

Τα «Πιράνχας» που σκηνοθέτησε ο Τζο Ντάντε το 1978 (στα οποία βασίζεται η πρόσφατη ταινία) είναι σίγουρα πιο «βρώμικα» από τα «Σαγόνια» του Σπίλμπεργκ. Αλλά έκαναν αίσθηση, έκοψαν εισιτήρια και με την πάροδο των χρόνων απέκτησαν cult χαρακτήρα. Η πρωτοτυπία της αναδιασκευής τους, η οποία θα ανοίξει στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα για να προκαλέσει ανατριχίλα σε όσους σκέφτονται τη θάλασσα με ειδυλλιακούς όρους, φαίνεται να είναι το γεγονός ότι γυρίστηκαν σε τρισδιάστατη μορφή.

Και μόνο που το σκέφτεσαι, νιώθεις άβολα. Κομμένα χέρια και πόδια να «πετούν» μπροστά στα μάτια σου, το αίμα να αναβλύζει σαν σιντριβάνι και οι απειλητικές μασέλες των ψαριών να σε κάνουν να κρύβεσαι πίσω από το κάθισμα. Κατά τα άλλα, διαβάζοντας τη σύνοψη του φιλμ που γύρισε ο Αλεξάντρ Αζά (ο οποίος εντρυφεί στον τρόμο, αφού έχει ξαναγυρίσει και το «Αίμα στους λόφους» του Γουές Κρέιβεν ), η πλοκή θα ακολουθεί τη γνωστή πατέντα τέτοιου είδους ταινιών: κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Spring Βreak ο πληθυσμός της κοινότητας της λίμνης Βικτόρια αυξάνεται από 5.000 σε 50.000. Αυτή τη φορά όμως ανάμεσα στους επισκέπτες βρίσκεται και μια αγέλη προϊστορικών ανθρωποφάγων πιράνχας που απελευθερώθηκαν από τη θαλάσσια κρύπτη τους ύστερα από έναν υπόγειο σεισμό.

Πώς η κοινότητα θα αντιμετωπίσει την πιθανότητα να γίνει τροφή των ψαριών με τα δόντια σαν ξυράφια; Την απάντηση ενδεχομένως να έχει η σερίφης της περιοχής την οποία υποδύεται η Ελίζαμπεθ Σου, δίπλα στους Βινγκ Ρέιμς, Τζέρι Ο΄ Κόνελ αλλά και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους, ο οποίος είχε παίξει στα «Σαγόνια του καρχαρία».

Η ταινία «Ρiranha 3D» θα προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 30 Σεπτεμβρίου.


Zhang Yimou's A Woman, a Gun and a Noodle Shop US Trailer

Official Trailer for James L. Brooks' How Do You Know

Παρασκευή 13/08/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Matrix Reloaded Star Ξένη ταινία
21:50 Ο νεαρός Αντερσεν Σινε+ Βιογραφία
22:45 Μέχρι τρεις... είναι δεσμός Alter Ελληνική ταινία
23:00 Ο χρυσός και ο τενεκές ΕΤ3 Κωμωδία
23:30 He got GAME Πρίσμα+ Δράμα
23:45 Οι αδελφοί Γκριμ Star Ξένη ταινία
23:50 Η Σόφια των κροκοδειλων Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 Ο κανόνας του παιχνιδιού ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:30 Η επόμενη μέρα Σινε+ Ξένη ταινία
02:00 Megalodon Alter Θρίλερ
02:15 Εξκαλιμπερ Star Περιπέτεια
03:40 Επικίνδυνες εμμονές Σινε+ Ξένη ταινία
04:00 Μαιγκρέ: Μυστήριο στο Hotel Majestic Alter Αστυνομική