Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

New Star - Kυκλοφοριες σε dvd - Καλοκαίρι 2010

ΝΥΧΤΕΣ ΝΟΥΑΡ ΣΤΟ ΨΥΡΡΗ


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο φιλμ νουάρ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Σινέ Ψυρρή στις 5-11 Αυγούστου. Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν δύο από τα σπουδαιότερα φιλμ νουάρ που έγιναν ποτέ σε Ευρώπη και Αμερική: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ και ΡΙΦΙΦΙ. Δύο ταινίες, που κέρδισαν αυτό το καλοκαίρι τις καρδιές των σινεφίλ, θα γεμίσουν τη μεγάλη οθόνη με τη μαγεία τους, σε μια διπλή κινηματογραφική εμπειρία.

Το φιλμ νουάρ, αμερικανικό κινηματογραφικό είδος που άνθισε τη δεκαετία του ’40, έχει εμπλουτίσει το σινεμά με ταινίες γεμάτες άψογο σκηνοθετικό στυλ, ατμοσφαιρικό κλίμα, ωμούς και έξυπνους διαλόγους, περίπλοκες αστυνομικές υποθέσεις ενώ καθιέρωσε το πρότυπο του σκληρού και αδιάφθορου ντετέκτιβ. Δύο από τις καλύτερες ταινίες του είδους θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε λοιπόν σε μια νουάρ κινηματογραφική εβδομάδα:

Η φήμη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ είναι κάτι παραπάνω από μυθική. Είναι το αριστούργημα του μεγάλου δημιουργού Χάουαρντ Χωκς, που φέρνει μαζί στη μεγάλη οθόνη το παθιασμένο ζευγάρι του Χόλυγουντ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ-Λορίν Μπακόλ. Η υπόθεση, χαρακτηριστική του φιλμ νουάρ, βάζει τον σκληρό ντετέκτιβ αντιμέτωπο με έναν κύκλο διαφθοράς και παρανομίας. Στο ρόλο του κλασικού ντετέκτιβ με την καπαρντίνα και το άφιλτρο τσιγάρο, ο πολυαγαπημένος Μπόγκι, που ενσαρκώνει τον διάσημο χαρακτήρα Φίλιπ Μάρλοου. Σκοτεινοί χαρακτήρες, βίαια πάθη, σε μια έξοχη ιστορία μυστηρίου, από το ομώνυμο έργο του μάστορα της αστυνομικής λογοτεχνίας, Ρέυμοντ Τσάντλερ. Μια ταινία που θεωρείται η επιτομή του αμερικανικού νουάρ, με συντελεστές-μεγαθήρια, όπως ο, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ουίλιαμ Φώκνερ στο σενάριο και ο, βραβευμένος με 3 Όσκαρ, Μαξ Στάινερ στη μουσική.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το σημαντικότερο φιλμ νουάρ της Ευρώπης, το περίφημο ΡΙΦΙΦΙ, του «επαναστάτη» Ζυλ Ντασέν. Μια ταινία που έθεσε από την αρχή τους κανόνες αισθητικής των φιλμ νουάρ, προκάλεσε «σεισμό» στο είδος και δημιούργησε χιλιάδες μιμητές. Η διάσημη σιωπηλή σκηνή της ληστείας, που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά, και το γεγονός ότι έχουμε πλέον ταυτίσει τη λέξη «ριφιφί» με τη ληστεία, είναι αρκετά για να καταλάβουμε την τεράστια απήχηση αυτής της πολυβραβευμένης ταινίας, που τιμήθηκε στις Κάννες το 1955, με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Δύο από τα πιο εξαιρετικά δείγματα φιλμ νουάρ, που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο σινεμά, έρχονται σε έναν από τους ωραιότερους κινηματογράφους στο κέντρο της Αθήνας, για να τα απολαύσετε σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στο είδος.

Καθημερινά θα προβάλλονται και οι 2 ταινίες σε ενιαίο πρόγραμμα.

Πληροφορίες:

ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ

Σαρρή 40-44, (πίσω από το θέατρο Αποθήκη)

Τηλ. 210-3247234

Thor (2011) Comic on Trailer

Press Me !!!

Piranha 3D (2010)

Red (2010)

The Killer Inside Me (2010)

Σάββατο 31/07/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η εκδίκηση της ξανθιάς Star Κωμωδία
21:10 Σκληρή ζωή Σινε+ Ξένη ταινία
22:30 Μαφία Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:50 Ασανσέρ για δολοφόνους Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Ο πεθερόπληκτος ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Driven Alpha Ξένη ταινία
23:00 Ένας θάνατος σε μια κηδεία Star Κωμωδία
00:30 Το συνοικέσιο ΕΤ3 Δράμα
00:45 Εξκαλιμπερ Star Ξένη ταινία
02:30 Υπέρβαση καθήκοντος Alter Περιπέτεια
04:00 Εφιαλτική γνωριμία Σινε+ Ξένη ταινία