Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο Χριστός στη Νέα Υόρκη

Επειτα από τα προβλήματα που προκάλεσε την περασμένη άνοιξη στο κανάλι «Comedy Central» η εμφάνιση του προφήτη Μωάμεθ στη σειρά κινουμένων σχεδίων «South Park», το τηλεοπτικό δίκτυο έρχεται και ανακοινώνει τώρα ότι ετοιμάζει μια τέτοιου τύπου νέα σειρά.

Αυτή τη φορά για τον Ιησού Χριστό. Το «J.C.», όπως είναι ο τίτλος τής υπό σχεδιασμό σειράς κινουμένων σχεδίων, είναι μία από τις 23 πιθανές παραγωγές που το δίκτυο ανακοινώνει ότι εξετάζει την ανάπτυξη της παραγωγής του.

Στη σειρά ο Χριστός εμφανίζεται ως ένας κανονικός τύπος, ο οποίος μετακομίζει στη Νέα Υόρκη «για να γλιτώσει την τεράστια σκιά του πατέρα του». Ο πατέρας του παρουσιάζεται ως ένας απαθής τύπος, ο οποίος προτιμά να παίζει βιντεοπαιχνίδια από το να ακούει τον γιο του να του μιλά για τη νέα του ζωή. Πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η εταιρεία «Reveille», η οποία έχει δημιουργήσει σειρές όπως «Ugly Betty», «The bigest loser» κ.ά. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Ιησούς Χριστός θα εμφανιστεί σε καρτούν του «Comedy Central» σε σειρά που θα έχει τον ίδιο ως κεντρικό ήρωα. Πάντως, ο Χριστός έχει εμφανιστεί στο κανάλι ως καρτούν, αλλά κάνοντας «πέρασμα» από τη σειρά «South Park».

Τον περασμένο μήνα το κανάλι ήταν στόχος στο Διαδίκτυο από χιλιάδες μουσουλμάνους που διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον προφήτη τους Μωάμεθ. Αρκετοί όμως υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται το παγιδευμένο αυτοκίνητο που τελικά δεν ανατινάχτηκε πριν από λίγες μέρες στην Τάιμ Σκουέαρ να είχε στόχο το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο έχει γραφεία στην περιοχή. Αυτό που φαίνεται ότι εξόργισε πολλούς ήταν όταν τον περασμένο μήνα ο προφήτης του Ισλάμ εμφανίστηκε να φορά ένα κοστούμι αρκούδας.

Οι μουσουλμάνοι θεωρούν κάθε φυσική αναπαράσταση του προφήτη τους βλάσφημη. Μετά από αυτό, το «Comedy Central» αποφάσισε να κρύβει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα κάθε φορά που εμφανίζεται με ένα μαύρο ορθογώνιο κουτί. Μετά τις απειλές οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού δικτύου ανάγκασαν τους παραγωγούς του «South Park» να κόψουν ένα κομμάτι που είχαν γράψει για τον χαρακτήρα του προφήτη Μωάμεθ με θέμα τον εκφοβισμό μαρτύρων, πιστών κ.ά. σε ένα επεισόδιο που θα ακολουθούσε. Ωστόσο, η απόφαση λογοκρισίας αλλά και η απόκρυψη της φιγούρας του καρτούν έχει ξεσηκώσει ανάλογες αντιδράσεις και από καθολικούς ή άλλες χριστιανικές ομάδες. Το «Comedy Central» δεν σχολιάζει καμία από αυτές τις αντιδράσεις, αλλά ούτε και αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχεδιαζόμενη σειρά «J.C.». Είναι όμως γνωστό πλέον ότι οι δημιουργοί του φτιάχνουν ήδη «πιλότο» της σειράς, ο οποίος αν αρέσει σίγουρα θα προχωρήσει και τα νέα κινούμενα σχέδια θα βρεθούν την επόμενη σεζόν στον τηλεοπτικό αέρα.

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 16/05/2010

Ελευθεροτυπία - Σάββατο 15/05/2010

Ο Μάλκοβιτς στο μυαλό του «Πυθαγόρα»

Μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή με θέμα τη ζωή του μαθηματικού-φιλόσοφου του 6ου αιώνα π.Χ., Πυθαγόρα, φέρνει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα ένα λαμπερό, διεθνές καστ, που περιλαμβάνει πιθανότατα από τον Τζον Μάλκοβιτς μέχρι την Πενέλοπε Κρουζ.


Τα γυρίσματα της ταινίας «Πυθαγόρας. Οι πύλες του φωτός», με σκηνοθέτη τον διάσημο Χιλιανό Ραούλ Ρουίζ («Ο ξανακερδισμένος χρόνος»), θα γίνουν φυσικά στη γενέτειρα του μεγάλου μαθηματικού, στη Σάμο, αλλά και στην Πίνδο και στα Μετέωρα.

Μάλιστα, η προετοιμασία της ταινίας μπαίνει σε τελική τροχιά αυτές τις μέρες που οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες και «σφραγίζουν» τα ονόματα. Σύμφωνα με τη Λιλέτ Μπόταση, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας «Inkas Film Production», που έχει αναλάβει την παραγωγή από ελληνικής πλευράς, ένα σωρό διάσημοι ηθοποιοί θα λύσουν... τα πυθαγόρεια θεωρήματα και θα φορέσουν χλαμύδες και σανδάλια.

Ο Τζον Μάλκοβιτς έχει προταθεί για τον ρόλο του μαθηματικού σε μεγάλη ηλικία, η Πενέλοπε Κρουζ για αυτόν της γυναίκας του, Θεανώς, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ ως φαραώ Αμασις, ο Τζέραλντ Μπάτλερ για τον Πυθαγόρα σε νεαρή ηλικία και ο Κέισι Αφλεκ για τον ρόλο του γιου του μεγάλου μαθηματικού. Και δεν τελειώσαμε. Ο Μπρένταν Φρέιζερ θα 'ναι πιθανότατα ο δάσκαλος του Πυθαγόρα και ο Ντομινίκ Γουέστ, Πολυκράτης.

Η ταινία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μία Σπέρμπερ (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα») που είναι και η παραγωγός, διεκδικήθηκε από πολλές χώρες. Απ' ό,τι φαίνεται, η Ελλάδα βγήκε νικήτρια από τις σκληρές διαπραγματεύσεις και ανέλαβε μαζί με την Αγγλία -«Fountain of Life Productions»- τη συμπαραγωγή, με τη βοήθεια των Hellenic Film Commission, Nova και ΕΚΚ. Γυρίσματα θα γίνουν και στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

«Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Ισπανία, διεκδικούσαν την ταινία. Τα καταφέραμε με τη βοήθεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Βέβαια τώρα, με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, οι ξένοι ανησυχούν. Θα πρέπει να μας στηρίξει και το ελληνικό ΥΠΠΟ», λέει η Λιλέτ Μπόταση. Μακάρι. Γιατί ειδικά αυτές τις μέρες, που όπως όλα δείχνουν ο ελληνικός τουρισμός θα περάσει δύσκολες μέρες, μια τέτοια ταινία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τεράστια διαφημιστική καμπάνια.

Ο Δήμος Πυθαγορείου και πολλοί επιχειρηματίες του νησιού εργάζονται πυρετωδώς, συμμετέχοντας στις προετοιμασίες. Πρόκειται για ένα πραγματικά φιλόδοξο εγχείρημα. Εκτός από την ταινία, θα γυρίζονται παράλληλα μια τηλεοπτική σειρά 9 επεισοδίων, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ για τον φιλόσοφο, που θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Οικονόμου.

Το βιβλίο της Μία Σπέρμπερ -η οποία εκτός από παραγωγός είναι και γιατρός και συγγραφέας- είναι μια λεπτομερής βιογραφία του Πυθαγόρα. Ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια, διατρέχει την περίοδο που έζησε στην Αίγυπτο, αλλά και αργότερα στην Ιταλία, και καταλήγει στο θάνατό του. Τα θεωρήματά του, οι γεωμετρικές αποδείξεις, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, αλλά και οι ίδιοι οι μύθοι που συνοδεύουν τον Πυθαγόρα, περιγράφονται λεπτομερώς στο βιβλίο.

«Θα μπορούσε να γίνει ένα road movie», λέει ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος έχει αναλάβει το ντοκιμαντέρ. Στο μεταξύ, όμως, έχει μάθει απ' έξω και ανακατωτά, κατ' αρχήν, το βιβλίο. Εχει βάλει και αυτός γερό μπελά στο κεφάλι του.

«Υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα», λέει. Και συνεχίζει. Πώς εικονογραφεί κανείς ιδέες και θεωρίες, αλλά και την ίδια την έμπνευση; Τον Πυθαγόρα τον συνοδεύουν πολλοί μύθοι που έχουν μια έντονη ψυδεχελική διάσταση. Ο Πυθαγόρας για λόγους copyright δεν κατέγραφε τίποτε. Ολες οι ιδέες του μάς έχουν μεταφερθεί από τους μαθητές του. Η σέχτα που είχε οργανώσει ήταν πολύ κλειστή. Δίδασκε πίσω από μια κουρτίνα για να μη φαίνονται οι εκφράσεις του. Υποθέτω ότι στο σενάριο θα γίνει μία μίξη της ιστορικής πραγματικότητας και του μύθου».

enet


Έθνος - Πέμπτη 13/05/2010

Real News - Kυριακή 16/05/2010

The First Full HD 3D Blu-ray Disc from Samsung 3D Starter Kit Exclusive




New teaser for RARE EXPORTS

3TV Spots for Christopher Nolan's Inception







Έθνος - Παρασκευή 14/05/2010

The Last Airbender (2010)

Δευτέρα 10/05/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Εξομολογήσεις πολύ προσωπικές ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Ληστεία αλά ιταλικά Star Ξένη ταινία
21:20 Ψεύτικη πόλη Σινε+ Δράμα
21:30 Το Εργαστήρι του άγχους Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Κορόιδο γαμπρέ ΕΤ3 Κωμωδία
23:15 Κόμπρα Star Ξένη ταινία
23:30 Συνοριακό φυλάκιο Πρίσμα+ Ξένη ταινία
02:00 Παραφωνα ερωτευμένοι Σινε+ Ξένη ταινία
03:00 Manaos Star Περιπέτεια
04:00 Mia σκληρή πραγματικότητα Σινε+ Ξένη ταινία