Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κεφάλαιο - Σάββατο 10/04/2010


Η ιστορια του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 12 dvd !

Κάθε Σάββατο 2 dvd !!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ !!!

Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι - Dorian Gray (2009)


Ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Πάρκερ, μετά τις ταινίες "Η Σημασία του Να Είναι Κανείς Σοβαρός" και "Ένας Ιδανικός Σύζυγος", μεταφέρει στον κινηματογράφο ακόμη ένα έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, "Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι". Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον ανερχόμενο ηθοποιό Μπεν Μπαρνς ("Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκηπας Κάσπιαν").

Όταν ένας εντυπωσιακά όμορφος αλλά αγαθός νέος, ο Ντόριαν Γκρέι, καταφθάνει στο βικτωριανό Λονδίνο, παρασύρεται από τον χαρισματικό Χένρι Γουότον, που του παρουσιάζει τις ηδονιστικές απολαύσεις της πόλης. Ο φίλος του και καλλιτέχνης Μπάσιλ Χόλγουορντ ζωγραφίζει ένα πορτραίτο του Ντόριαν, προκειμένου να "αιχμαλωτίσει" την ομορφιά της νιότης του. Μετά την ολοκλήρωση του πίνακα, ο Ντόριαν Γκρέι κάνει επιπόλαια μια ευχή: θα έδινε τα πάντα, ακόμη και την ψυχή του, για να παραμείνει έτσι όπως είναι στο πορτραίτο, αιώνια νέος και όμορφος.

Κυκλοφορία: 12/04/2010 σε dvd απο την ODEON

Μια Κάποια Εκπαίδευση - An Education (2009)

Η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα Λόνε Σέρφιγκ ("Wilbur Wants to Kill Himself") επιστρέφει με την ταινία "An Education", σε σενάριο του γνωστού συγγραφέα Νικ Χόρνμπι ("About a Boy", "High Fidelity"), που απέσπασε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Sundance το 2009.

Η νεαρή πρωταγωνίστρια Κάρεϊ Μάλιγκαν ("Public Enemies") έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία της, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Πίτερ Σάρσγκααρντ ("Elegy"), Έμα Τόμσον ("Last Chance Harvey"), Άλφρεντ Μολίνα ("Spider-Man 2") και Ντόμινικ Κούπερ ("Mamma Mia"). Η ιστορία λαμβάνει χώρα την εποχή των '60sστο Λονδίνο, και αναφέρεται στη ζωή μιας νεαρής κοπέλας που αλλάζει δραματικά όταν γνωρίζει έναν playboy, ο οποίος είναι μεγαλύτερός της κατά δεκατέσσερα χρόνια.

Κυκλοφορία:
12/04/2010 σε dvd απο την ODEON

Πάπισσα Ιωάννα - Pope Joan (2009)


Από τα βάθη των αρχείων του Βατικανού, έρχεται μια ιστορία απαγορευμένου πάθους και ίντριγκας, που είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό από την Καθολική Εκκλησία για περισσότερα από 1000 χρόνια. Σε μια εποχή όπου η απόλυτη υπακοή ήταν νόμος, ο Τζοβάνι Ανκγλίκο ξεχώρισε ως μια ακτίνα φωτός σε μια σκοτεινή περίοδο. Το 853 μ.Χ., έχοντας γίνει πλέον ένας φημισμένος θεραπευτής και δάσκαλος, ο Ανγκλίκο ανέλαβε το αξίωμα του Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας. Μόλις δύο χρόνια μετά, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου για ένα μυστικό που θα γινόταν θρύλος. Ο Ανγκλίκο ήταν, στην πραγματικότητα, γυναίκα - η μοναδική γυναίκα που έχει χειροτονηθεί Πάπας, ο μοναδικός Πάπας που ήταν σε... ενδιαφέρουσα.

Ο διακεκριμένος Γερμανός σκηνοθέτης Σόνκε Βόρτμαν μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ιστορία μιας από τις πιο συγκλονιστικές γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από την Ιστορία - μιας γυναίκας που έμεινε γνωστή ως Πάπισσα Ιωάννα.

Κυκλοφορία: 12/04/2010 σε dvd απο την ODEON

The New Trailer for Sex and the City 2

Concept Art from Carl Erik Rinsch's Project 'Small'


Small movie it's a mix between "2001, Blade Runner and Doctor Zhivago, with a bit of Bourne-style action.

Early Creature Concept Art for Next Riddick Film



True Blood - Season 3 (2010)

The Kids Are All Right (2010)

Αφιέρωμα στον Αντι Γουόρχολ διοργανώνει το φετινό Athens Video Art Festival

Αφιερώματα στον Αντι Γουόρχολ, σε περιβαλλοντικά έργα και σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Athens Video Art Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει έργα ψηφιακής δημιουργίας (Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installation Art, Performance Art).

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα μεγαλύτερα διεθνή Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό, ενώ θα υπάρξουν ακαδημαϊκά αφιερώματα.

Επίσημοι προσκεκλημένοι θα παραστούν στην Αθήνα, ενώ θα λάβουν χώρα συναυλιακά δρώμενα.

Ένα από τα αφιερώματα είναι εκείνο για τον Αντι Γουόρχολ.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης διερεύνησε έντονα την κινούμενη εικόνα δημιουργώντας ταινίες, προσωπικά πορτρέτα, προγράμματα για την τηλεόραση και μουσικά videos, μεταμορφώνοντας έτσι τη σύγχρονη τέχνη.

Φέτος θα υπάρξει και θεματική ενότητα «Feel Free To Feel Green», η οποία θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικά έργα.

Newsroom ΔΟΛ

«Καλοκαίρι στο Αιγαίο» για τους συντελεστές ελληνοβελγικής ταινίας

Μια ελληνογαλλοβελγική συμπαραγωγή, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, στη Σίφνο, τη Μήλο, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Πρόκειται για την ταινία «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» (Un ete grec).

Το σενάριο, βασίζεται στη νουβέλα του Ερίκ Μπουασέ «Νικόστρατος», μια νεανική ιστορία για τη ζωή ενός Έλληνα εφήβου, τις σχέσεις με τον πατέρα του (τον υποδύεται ο Εμίρ Κουστουρίτσα) τον πρώτο του έρωτα και τη φιλία του νεαρού με έναν πελεκάνο.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχουν επιστρατευτεί και… οι εκπαιδευμένοι πελεκάνοι από την ταινία «Ταξιδιάρικα πουλιά» του Ζακ Περίν.

Η σκηνοθεσία είναι του Γάλλου Ολιβιέ Ορλέ, η διεύθυνση φωτογραφίας του Μισέλ Αματιέ, συνεργάτη του Κουστουρίτσα στις ταινίες Μαύρος Γάτος, Ασπρος Γάτος και Η Ζωή είναι ένα Θαύμα.

Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.


Παρασκευή 09/04/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Zoolander: Ο άρχοντας της πασαρέλας Alpha Κωμωδία
21:00 Rocky Balboa Star Ξένη ταινία
22:00 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
22:00 Ο αδελφός μου ο αρκούδος (ο θαυμαστός κόσμος του Disney) ΝΕΤ Κινούμενα Σχέδια
22:45 American Pie Alpha Ξένη ταινία
23:15 Το αντικλείδι Star Ξένη ταινία
23:30 Στο βασίλειο του Kingdom Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Φρέντς Κανκαν ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:15 Μαύρη τρύπα Mega Ξένη ταινία
01:20 Scarfies Σινε+ Ξένη ταινία
01:30 Εφιάλτης Star Τρόμου
02:15 Κατάσταση τρόμου Alter Θρίλερ
03:00 Αγάπη μέχρι θανάτου Σινε+ Ξένη ταινία
03:15 Νότες στοργής Star Ξένη ταινία
04:15 Μάρνι Alter Τρόμου
04:30 Παράνοια Σινε+ Ξένη ταινία