Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Καθημερινή - Κυριακή 21/03/2010


'Αρες μάρες Κουκουνάρες

«O πειρατής», «Λαϊκή Aγορά», «Tο κουνούπι», «O Tραλαλάς»... Tι είναι αυτά τα άσχετα που καθόμαστε και γράφουμε; Mήπως λέμε Άρες Mάρες Kουκουνάρες; Aκριβώς! Όλα τα παραπάνω είναι τίτλοι τραγουδιών του Mάριου Tόκα από το cd «Άρες Mάρες Kουκουνάρες». Tο ίδιο και το «Όνειρο του γέρου», η «Kατερίνα» και η «Γυμναστική». Kαι όλα, μαζί και με μερικά ακόμα, συνθέτουν τις πιο μελωδικές «Άρες Mάρες Kουκουνάρες». Mε τη φωνή της Tάνιας Tσανακλίδου.

ΜΑΖΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Η Ελληνική Τέχνη στα Μουσεία του Κόσμου: τόμος 10 / Παλαιό Μουσείο - Βερολίνο

Το Παλαιό Μουσείο, όπου στεγάζεται η Συλλογή Κλασικών Αρχαιοτήτων, ιδρύθηκε ως απλός χώρος έκθεσης ευρημάτων, αλλά τελικά έγινε ένας ζωντανός εκπαιδευτικός οργανισμός και τόπος προαγωγής και εξέλιξης της μελέτης για τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό. Μέχρι το 2011 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η επανέκθεση της Συλλογής Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δημιουργήματα της Εποχής του Χαλκού, πολυάριθμα και πολύ σημαντικά αγγεία του αττικού Κεραμεικού, χάλκινα και πήλινα ειδώλια, έργα γλυπτικής και κοσμήματα. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης χαρακτικά, σχέδια και άλλες απεικονίσεις των αρχαιολογικών χώρων της Ιταλίας και της Ελλάδας, που αποτελούν πολύτιμο υλικό για την αρχαιολογική γνώση.


ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Kαθημερινη - Σάββατο 20/03/2010


ΦΩΤΟγράφος Νο 196

Αφιέρωμα στα πιο χρήσιμα αξεσουάρ

Προστατέψτε τον πολύτιμο φωτογραφικό σας εξοπλισμό. Mεταφέρετε με ασφάλεια από την πιο μικρή compact ως ρεφλέξ μηχανές, φακούς και αξεσουάρ με σύγχρονες, κομψές και συνάμα λειτουργικές τσάντες κατασκευασμένες με υλικά διαστημικής τεχνολογίας. Συνάμα σταθεροποιείστε τις λήψεις με τα πιο έξυπνα και καλοσχεδιασμένα τρίποδα.

Photosave

Σβήσατε «εκ παραδρομής» τις φωτογραφίες από την ψηφιακή μηχανή; Κάνατε το λάθος να φορμάρετε την κάρτα μνήμης; Δεν χάθηκαν όλα. Υπάρχουν ειδικά θαυματουργά προγραμματάκια που σώζουν …ζωές (και ψηφιακές εικόνες)!

Επιλέγοντας την ψηφιακή DSLR μηχανή των ονείρων σας.

Mυστικά και συμβουλές για να κάνετε την πιο σωστή αγορά ψηφιακής ρεφλέξ και της νέας κατηγορίας DSL (μηχανών που αλλάζουν φακούς). Μαζί αναλυτικοί πίνακες με τη γνώμη μας για κάθε μοντέλο.

Τεστ

Δοκιμάζουμε δύο μηχανές τελευταίας γενιάς, την οικονομική Nikon D3000 με το εξελιγμένο user interface και την μεσαίας κατηγορίας Sony a450 με τα 14 Μegapixel.

Portfolio

Συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων Ελλήνων φωτογράφων, δημοσιεύουμε δουλειά του Τάσου Χίου, που διαπνέεται από ατμοσφαιρικότητα και εικαστική προσέγγιση.

StreetDance 3D (2010)

The Pacific (2010) HBO TV Series - Bluray edition


During the Atlanta premiere of the HBO ten-part "miniseries event" The Pacific, it was announced that it will be available for purchase on Father's Day weekend, which probably means a release date of June 15, a mere month after the last episode airs. Although only DVD was explicitly mentioned in the announcement, it clearly will come out in high-def as well, as the HBO website already features DVD and Blu-ray versions. No other release details are available at this early stage.

TO BHMA - Kυριακη 21/03/2010

"Έρχονται τα Hoverwing - Πειραιάς Κρήτη 1 ώρα και 36 λεπτά!!!"

Tαξίδια σε χαμηλό ύψος με ταχύτητα μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων την ώρα υπόσχεται το νέο μέσο που ίσως και να εμφανιστεί στις ελληνικές θάλασσες το 2011 Πειραιάς - Kρήτη σε μιάμιση ώρα!

H επανάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λέγεται Ηoverwing.
Σε 1 ώρα και 36 λεπτά από τον Πειραιά στο Ηράκλειο; Και όμως!

Τόσο θα διαρκούν στα τέλη του 2011 τα ταξίδια προς την Κρήτη με τα ιπτάμενα πλοία! Οι επιβάτες των σκαφών αυτών θα ταξιδεύουν με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα, «πετώντας» σε ύψος έως και 12 μέτρα πάνω από το κύμα!"

Wake (2010)

Δείτε το trailer στο επίσημο site της ταινίας.

Mel Gibson's Viking Epic Movie

Ανακοινώθηκε από τον ίδιο ότι μάλλον θα είναι η τελευταία του σκηνοθετική δουλειά η ταινία που ετοιμάζει με θέμα τους Βίκινγκς.

Το σενάριο έχει γράψει ο William Monahan (ο οποίος έχει γράψει και τα Kingdom of Heaven, Edge of Darkness, The Departed).

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 20/03/2010

Ελευθεροτυπία - Σαββατο 20/03/2010

Eθνος - Σάββατο 20/03/2010

Real News - Kυριακή 21/03/2010

LG BX580 3D Network Blu-ray Player

Τη δική της καριέρα αρχίζει σιγά-σιγά η LG στο χώρο της τρισδιάστατης τηλεόρασης. Το πρώτο της μοντέλο, Blu-ray player 3D, είναι ήδη έτοιμο και αναζητεί την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ευρωπαική αγορά.

Πιθανών αυτή να γίνει το Mάιο.Το LG BX580 συνδιάζει όλες τις συχρνονες δυνατότητες ενός Blu-ray player όπως USB (με αναπαραγωγή αρχείων MKV), διαδίκτυο (με δυνατότητες NetCast), δίκτυο DLNA (για PC Streaming) και φυσικά ικανότητα διαχείρησης δύο βίντεο streams επιπέδου 1080/24p. Επίσης υπάρχει Wi-Fi τύπου n για υψηλές ταχύτητες.

To LG BX580 είναι στρατιγικό μοντέλο για την LG ώστε να προοθήσει τις 3D ΤV τηλεοράσεις της που επίσης θα εμφανιστούν τον Mάιο του 2010.

FULLHD

Predators (2010)

Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Επικίνδυνων Αποστολών» Πίτερ Γκρέιβς

Πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 84 ετών, ο πρωταγωνιστής της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Επικίνδυνες Αποστολές», Πίτερ Γκρέιβς.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γκρέιβς άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, έξω από το σπίτι του στο Λος Αντζελες.

Στη διάρκεια της 60χρονης καριέρας του, ο Γκρέιβς συμμετείχε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Έγινε ευρύτερα γνωστός ως Τζιμ Φελπς, στην τηλεοπτική σειρά «Επικίνδυνες Αποστολές», που προβλήθηκε με επιτυχία σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

R.I.P.

Δευτέρα 15/03/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ζήτημα τιμής Star Ξένη ταινία
21:00 Ο Αλιγάτορας ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Ο μπουφος ΕΤ3 Κωμωδία
23:45 Απόλυτη διαγραφή Star Ξένη ταινία
00:00 Παιχνίδια Ενηλίκων Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Το έβδομο σημάδι Mega Ξένη ταινία
02:15 Υπέρβαση καθήκοντος ιι Alter Περιπέτεια
02:20 Tony Takitani Σινε+ Δράμα
03:40 Λόγος για να πεθάνεις Σινε+ Περιπέτεια
04:00 Ραντεβού με μια Άγνωστη Star Θρίλερ
04:15 Οικογένεια Ελβετών ροβινσωνων Alter Περιπέτεια