Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

DVD και CD του σαββατοκύριακου 28/29 - 11 - 2009

Eλευθεροτυπία (Κυριακή) - Κάποτε στην Κίνα

Eλευθεροτυπία (Κυριακή) - CD με τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου

Βήμα (Κυριακή) - Δύο ταινίες με τον Τσάρλι Τσάπλιν (Ο Μεγάλος Δικτάτωρ και Το Μεγάλο Τσίρκο)

Έθνος (Κυριακή) - Ρίζες των Ελλήνων (Αρβανίτες)

Έθνος (Κυριακή) - Συλλέκτης Οστών

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) - CD με τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) - Spider-man 3

Real News (Κυριακή) - CD με τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Real News (Κυριακή) - Μπομπ Σφουγγαράκης

Real News (Κυριακή) - Ο Καθοδηγητής

Veto (Κυριακή) - Lara Croft: Tomb Raider

Veto (Κυριακή) - Προφυλακτικά MANIX (συσκευασία των 3 τεμαχίων)

Τα Νέα (Σάββατο) - National Geographic Traveler (Κούβα)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) - CD με τραγούδια της Μαρινέλλας

Καθημερινή (Κυριακή) - Planet Earth (απίθανο ντοκιμαντέρ του BBC)

Ημερησία (Σάββατο) - Το Τσεκούρι

Ελληνας ημίθεος της διασποράς θα είναι ο Αμερικανός ανταγωνιστής του Χάρι Πότερ.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ήταν θέμα χρόνου να αποφασίσει το Χόλιγουντ να φτιάξει τον δικό του χρυσοφόρο Χάρι Πότερ, ένα παιδί με υπερφυσικές δυνάμεις, τόσο πάνω στη φαντασία των πιτσιρικάδων όσο και στο box office. Αλλά, μια και μέχρι τώρα το καλούπι του μικρού μάγου το είχε τριπλοκλειδωμένο η σιδηρά κυρία του φανταστικού, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στράφηκαν αλλού. Εκεί που τα σενάρια είναι δοκιμασμένα και το κόπιραϊτ φθηνό: στην Ελληνική Μυθολογία.

Ετσι το βασικό μότο του τρέιλερ της ταινίας «Percy Jackson & The Olympians: The Lighting Thief», αναγράφει: «Μερικοί ήρωες φτιάχνονται. Κάποιοι άλλοι, όμως, είναι γεννημένοι γι' αυτό... Από τους Θεούς!». Και ο ταραξίας έφηβος Πέρσι (από το Περσέας) Τζάκσον μπαίνει στο ασανσέρ του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ για να εκτοξευθεί στον 600στό όροφο, όπου βρίσκεται ο σύγχρονος Ολυμπος και οι δώδεκα θεοί. Οπως ακριβώς ο Χάρι Πότερ βρέθηκε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου στο κολέγιο μαγείας του Χόγκγουαρτς.

Οι οπαδοί του μικρού Βρετανού μάγου έχουν ξεσηκωθεί με τον ήρωα-σφετεριστή του θρόνου του Πότερ και του τα χώνουν στα μπλογκ, από όταν βγήκε το τρέιλερ στο You Tube. Με το δίκιο τους. Μιας και ο μικρός Πέρσι είναι απόγονος του Ποσειδώνα, γιατί δεν βρήκε την πόρτα του Ολύμπου σε μια από τις ελληνικές ταβέρνες με νέον κίονες, κάπου στην Αστόρια;

Η ταινία της Φοξ, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου και θα τη δούμε εδώ στις 18, βασίζεται στο μπεστ σέλερ παιδικής φαντασίας του Τεξανού δασκάλου και δηλωμένου φαν της Ρόουλινγκ, Ρικ Ριόρνταν, «Percy Jackson & The Olympians». Τη σκηνοθετεί ο Κρις Κολόμπους, που έχει υπογράψει τις δύο πρώτες περιπέτειες του μικρού μάγου στη μεγάλη οθόνη.

Στο καστ της: Δίας είναι ο Σον Μπιν, Ηρα η Ερικα Σέρα, Περσεφόνη η Ροζάριο Ντόουσον, Κένταυρος Χείρωνας ο Πιρς Μπρόσναν και Μέδουσα η Ούμα Θέρμαν, ενώ η Μελίνα Κανακαρίδις ως Αθηνά και ο Δημήτρης Λίκος ως Απόλλωνας φέρνουν μια εσάνς souvlaki στην παραγωγή.

Ο Πέρσι, που τον υποδύεται ο Λόγκαν Λέρμαν, ανακαλύπτει πως είναι γιος του Ποσειδώνα, που ζει όπως και όλοι οι θεοί του Ολύμπου, απλώς πέρασαν με τους αιώνες στην αφάνεια. Κάποιος, όμως, έκλεψε τον κεραυνό του Δία και ο Πέρσι πρέπει να τον βρει, παρέα με έναν φίλο και μια φίλη (ναι, όπως ο Πότερ), γνωρίζοντας στον δρόμο φιλικούς και εχθρικούς ημίθεους και δαίμονες.

Πρόκειται για το πρώτο από τα έξι βιβλία του Ρικ Ριόρνταν, που έμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ των «Ν.Υ. Τάιμς» 122 εβδομάδες. Οπότε η πιθανή κινηματογραφική επιτυχία του θα γεννήσει αρκετά σίκουελ.

Με περικεφαλαία.

enet

10 Minutes Avatar Behind-the-Scenes Clip!

Click me !!!

Πείραμα ανοίγει το δρόμο για «σπιντρονικούς» υπολογιστές

Η χειραγώγηση του «σπιν», μιας βασικής ιδιότητας των ηλεκτρονίων, θα μπορούσε να δώσει λύση στο αδιέξοδο που θα συναντήσουν τα επόμενα χρόνια τα συμβατικά τσιπ υπολογιστών -Γερμανοί ερευνητές κατάφεραν να ελέγξουν το σπιν των ηλεκτρονίων μέσα σε ημιαγωγούς.

Τα σημερινά ηλεκτρονικά αποθηκεύουν και μεταδίδουν την πληροφορία μετακινώντας ηλεκτρόνια. Αντίθετα, οι «σπιντρονικοί» υπολογιστές δεν θα μετακινούν φορτία, αλλά απλώς θα αλλάζουν τις κβαντομηχανικές ιδιότητες των ηλεκτρονίων επιτόπου.

Η προσέγγιση αυτή θα επέτρεπε να συνεχίσουν να αυξάνονται οι επιδόσεις των τσιπ, όταν οι κατασκευαστές ημιαγωγών πλησιάσουν τα θεωρητικά όρια της σημερινής τεχνολογίας: καθώς τα συμβατικά κυκλώματα μικραίνουν όλο και περισσότερο, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται εκθετικά οδηγώντας σε υπερθέρμανση και διαρροή φορτίων.

Η απάντηση φαίνεται ότι βρίσκεται στο σπιν. Στη φυσική, το σπιν, ή ορθότερα ιδιοστροφορμή, είναι μια ιδιότητα των στοιχειωδών και των σύνθετων σωματιδίων καθώς και των πυρήνων των ατόμων.

Το αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρόνιο συμπεριφέρεται ουσιαστικά σαν περιστρεφόμενος μαγνήτης. Η ιδιοστροφορμή του αφορά τον προσανατολισμό των πόλων του μαγνητικού του πεδίου, η οποία μπορεί να αλλάξει από την κατάσταση «πάνω» στην κατάσταση «κάτω».

Οι καταστάσεις αυτές αντιστοιχούν με τις καταστάσεις «0» και «1» των σημερινών ψηφιακών κυκλωμάτων.

Προκειμένου να δημιουργήσουν υπολογιστές που βασίζονται στην ιδιοστροφορμή, οι ερευνητές θα πρέπει να μπορούν να ευθυγραμμίζουν κατά βούληση το σπιν των ηλεκτρονίων μέσα στους ημιαγωγούς. Μέχρι σήμερα, αυτό είχε επιτευχθεί μόνο σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.

Τώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ στη Γερμανία αναφέρουν στο περιοδικό Nature ότι κατάφεραν να διοχετεύσουν σε μια συμβατική πλάκα πυριτίου ηλεκτρόνια με ευθυγραμμισμένο σπιν, και μάλιστα σε θερμοκρασία δωματίου.

Το μυστικό της επιτυχίας τους, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού, ήταν ένα υπέρλεπτο φύλλο οξειδίου του αλουμινίου, το οποίο τοποθετήθηκε ανάμεσα σε μια πλάκα πυριτίου και ένα φύλλο κράματος νικελίου-σιδήρου, όμοιου με αυτού που χρησιμοποιείται στις κεφαλές ανάγνωσης των σκληρών δίσκων.

Όταν εφαρμοστεί ηλεκτρική τάση σε αυτή τη διάταξη, το οξείδιο του αλουμινίου δρα ως φίλτρο που επιτρέπει μόνο σε «ευθυγραμμισμένα» ηλεκτρόνια να περάσουν από το μέταλλο στο πυρίτιο.

Το πείραμα αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της «σπιντρονικής», τη νέα εκδοχή της ηλεκτρονικής, πρώτα όμως οι ερευνητές θα πρέπει να μάθουν πώς να ελέγχουν το σπιν των ηλεκτρονίων και μετά την είσοδό τους στο πυρίτιο.

Newsroom ΔΟΛ

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Τεν Τεν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με ήρωα τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Τεν Τεν, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της, ωστόσο, χρειάζονται ακόμα δύο χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα ειδικά εφέ.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας, Πήτερ Τζάκσον, «η ταινία υπάρχει σε μια πολύ πρόχειρη μορφή».

Η ταινία γυρίστηκε σε 3D και οι κινήσεις του ηθοποιού Τζέιμι Μπελ χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για την κίνηση του Τεν Τεν.

Ο διάσημος ρεπόρτερ «γεννήθηκε» το 1929, όταν δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το κόμικ στην εφημερίδα Le Petit Vingteme του Βελγίου. Δημιουργός του υπήρξε ο Ζορζ Ρεμί, ο οποίος εργάστηκε με το ψευδώνυμο Herge.

Οι περιπέτειες του Τεν Τεν και της πολυπληθούς παρέας του διαβάζονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες.

Παρασκευή 27/11/2009 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η αποζημίωση Star Ξένη ταινία
21:00 Το πιο λαμπρό μπουζούκι Alpha Αισθηματική κομεντί
22:00 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
22:00 Η κύρια χωρίς τις καμέλιες Κανάλι της Βουλής Δράμα
22:00 Tinkerbell (ο θαυμαστός κόσμος του Disney) ΝΕΤ Κινούμενα Σχέδια
23:00 Δυτικά του κόκκινου βράχου Alpha Ξένη ταινία
23:30 Kill bill: Volume 1 Star Ξένη ταινία
23:30 Βαθιά κοφτά Ανθρώπινα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Κινηματογραφική Λέσχη ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:20 No man's land Σινε+ Ξένη ταινία
01:45 Το κόλπο Star Περιπέτεια
02:00 Στα όρια της τρέλας ΣΚΑΪ Δράμα
02:15 Δόκτωρ Τζέκυλ Alter Θρίλερ
03:00 Θάνατός τα μεσάνυχτα Σινε+ Ξένη ταινία
04:00 Velvet Goldmine Σινε+ Ξένη ταινία
04:00 Απιστίες στη Νέα Υόρκη Star Αισθηματική κομεντί