Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Οι 101 ταινίες της σεζόν 2009-2010.


Το καλοκαίρι τελειώνει και ο Σεπτέμβριος που ήρθε σηματοδοτεί την αρχή της κινηματογραφικής σεζόν 2009-2010.

Μια σεζόν που στις οθόνες μας θα δούμε ταινίες από καταξιωμένους σκηνοθέτες (Tarantino, Eastwood, Scorcese, Polanski, Almodovar, Burton). Μια σεζόν που θα έχουμε την πρώτη επαφή με μια υπερπαραγωγή γυρισμένη σε 3D (Avatar). Μια σεζόν που θα φέρει νέο αίμα στο Ελληνικό σινεμά (Λάνθιμος, Κούτρας, Οικονομίδης, Νούσιας). Μια σεζόν που θα τα έχει όλα…

Για να βρείτε το δρόμο σας ανάμεσα σε 101 ταινίες που θα προβληθούν τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε, συμβουλευτείτε τον εξαιρετικό ‘χάρτη’ που ετοίμασε μετά από ατελείωτες ώρες περισυλλογής η ομάδα του CinemaNews.gr.

Στις σελίδες του οδηγού κρύβονται τα θετικά και αρνητικά για 101 επιλεγμένες ταινίες που θα προβληθούν τη σεζόν 2009-2010.

Αλήθεια, ποια είναι η ταινία που εσείς ανυπομονείτε να δείτε φέτος;

H Beyonce στην Αθήνα το Νοέμβριο.

H Beyonce στην Αθήνα το Νοέμβριο.

Είναι πλέον επίσημό! H Eleven Concerts του Ντέμη Νικολαίδη μετά την επιτυχημένη (και soldout) συναυλία του Carlos Santana, ανακοίνωσε την διοργάνωση της συναυλίας της μεγάλης σταρ της μαύρης μουσικής Beyonce. Η εμφάνιση θα γίνει στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της Beyonce «I Am... Tour» για την προώθηση του τρίτου της album «I Am... Sasha Fierce» και έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη συναυλία της Beyonce στο Ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της και περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν σύντομα γνωστές (όπως για παράδειγμα για την έναρξη προπώλησης των εισιτηρίων). Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η Beyonce ανέβηκε στη κορυφή του Billboard 200 με το album «I Am... Sasha Fierce», το οποίο περιλαμβάνει επιτυχίες όπως «If I Were a Boy», «Single Ladies», «Halo» και «Sweet Dreams».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το περιοδικό Billboard ανακοίνωσε πως η Beyonce θα παραλάβει το βραβείο «Woman of the Year» για το 2009. Η απονομή θα γίνει στο Billboard Women In Music Event που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη. Η Beyonce είναι η μόνη ερμηνεύτρια στην 51χρονη ιστορία του «Billboard Hot 100» που παρέμεινε στην κορυφή των Chart για 10 εβδομάδες - είτε ως μέλος ενός γκρουπ (Destiny’s Child) είτε σαν σόλο καλλιτέχνης.

50 Χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος.

50 Χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Δεκαέξι από τους γνωστότερους Έλληνες ερμηνευτές, θα τιμήσουν τον σπουδαίο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο, σε μια μεγάλη γιορτή για τα 50 του χρόνια στο τραγούδι, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στη σκηνή θα ανέβουν για να ερμηνεύσουν τις μεγάλες επιτυχίες του οι…

Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Οι σπουδαίοι αυτοί ερμηνευτές συγκεντρώνονται για να τραγουδήσουν όχι μόνο για να τιμήσουν τον Λευτέρη Παπαδόπουλο αλλά για έναν ακόμη λόγο. Σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το σκοπό "Μια ανάσα για την Πάρνηθα".

Η συναυλία ξεκινά στις 20:30 ενώ οι πόρτες θα έχουν ανοίξει από τις 19:00. Τα εισιτήρια κοστίζουν στα Φυσικά σημεία πώλησης Α ζώνη 40€, Β ζώνη 30€, Γ ζώνη 25€, Αρένα Κανονικό 20€, Αρένα Φοιτητικό 15€. Για αγορές μέσω τηλεφωνικού κέντρου και Internet οι τιμές έχουν μικρή επιβάρυνση: Α ζώνη 42€, Β ζώνη 31,5€, Γ ζώνη 26,5€, Αρένα Κανονικό 21€, Αρένα Φοιτητικό 16€

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βραδιά τελείται υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού, της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (μιας και ο Λευτέρης Παπαδόπουλο συμπληρώνει φέτος και 50 χρόνια στην δημοσιογραφία), του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών–Φλώρινας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Εντός των Τεχνών.

Για τους λάτρεις του Δ.Σαββόπουλου !

http://www.savvopoulos.net/

Forrest Gump: 15th Anniversary - Life Is Like a Box of Chocolates Edition Bluray Discs






Κυκλοφορει στην Αμερικη στις

3/11/2009

SAW 6 (2009) First Photo

Ninja Assassin (2009) Movie Clip

Rambo V: The Savage Hunt (2010)

The Vintner's Luck (2009)




IMDB

Pandorum (2009)


IMDB

24 the final season ???

Οι φαν του 24 θα πρέπει να προετοιμαστούν ψυχολογικά με το ενδεχόμενο η νέα σεζόν να είναι και η τελευταία. Οι παραγωγοί δήλωσαν πως έχουν ετοιμάσει μια ιστορία με πολλά εναλλακτικά φινάλε, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που το στούντιο και το κανάλι βάλει λουκέτο στην σειρά. Για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Πόσες ποια μέρες ακόμα να (επι)ζήσει ο Τζακ Μπάουερ;

Duress (2009)

2012 (2009) Movie Clip

First Clash of the Titans On-Set Footage !

OΔΗΓΟΣ - 54 εκδηλώσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο

Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ντάνκαν Τζόουνς φέρνει στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας την πρώτη του δουλειά.


Η καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας μιλάει για τ' ανθρώπινα.

Κι αν το «Moon» έκανε ντόρο με τους αστροναύτες και τα ρομπότ του, οφείλεται στο ταλέντο του. Ποιος ξέρει ότι το πραγματικό όνομά του είναι Ζάουι Μπάουι και είναι γιος του διάσημου ροκά;

Το όνομα Ντάνκαν Τζόουνς μάλλον δεν σας λέει τίποτα. Το Ζάουι Μπάουι, μήπως; Κάτι περισσότερο. Δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον Ντέιβιντ Μπάουι. Ο Ζάουι -που άλλαξε όνομα και επίθετο για ευνόητους λόγους- είναι γιος του τραγουδιστή. Και όχι, το μήλο δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά. Το βλαστάρι του διάσημου γκλάμουρ ροκά έγινε σκηνοθέτης. Πήρε πρόσφατα το βάπτισμα του πυρός με την ταινία επιστημονικής φαντασίας, «Moon». Θα τη δούμε στις 23/9 στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Ο αστροναύτης Σαμ Μπελ (Σαμ Ρόκγουελ) έχει αποστολή να εξορύξει Ηλιον3 από τη Σελήνη. Περνάει 3 χρόνια στη διαστημική βάση «Σάρανγκ» παρέα με τον καλοκάγαθο αλλά απλοϊκό κομπιούτερ «Γκέρτι» (τού έχει δανείσει τη φωνή του ο Κέβιν Σπέισι). Οταν φτάνει η ώρα να επιστρέψει στη Γη, έρχεται αντιμέτωπος με μία δυσκολότερη αποστολή: να αντιμετωπίσει έναν κλώνο του νεότερου εαυτού του.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο και μάλιστα με χαμηλό μπάτζετ (5 εκατ. λίρες) για τον 30χρονο Βρετανό, που έρχεται από τη διαφήμιση - έχει δουλέψει κοντά στον Τόνι Σκοτ («Μέρες κεραυνού», «Τοπ Γκαν»). Το «Moon», όμως, που έχει συμμετάσχει σε αρκετά και σημαντικά φεστιβάλ, έχει δρέψει τις δάφνες της κριτικής. Γι' αυτό και ο Τζόουνς έβαλε πλώρη για την επόμενη ταινία, που θα είναι κοντινού είδους. «Φαντασίας, εμπνευσμένη από τη μυθολογία. Κάτι σαν τον... "Αρχοντα των δαχτυλιδιών"», λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν είναι σύνηθες, όχι μόνο για ντεμπούτο, αλλά γενικώς...

«Ημουν φαν του Σαμ Ρόκγουελ. Του είχα στείλει το σενάριο μιας άλλης ταινίας που σχεδίαζα, με αυτόν πρωταγωνιστή. Του άρεσε, αλλά προτιμούσε άλλο ρόλο. Η ταινία δεν προχώρησε, αλλά τα βρήκαμε μεταξύ μας. Συζητήσαμε για τις ταινίες που μας αρέσουν. Γουστάρουμε και οι δύο τις επιστημονικής φαντασίας του '70 και του '80. Του είπα, λοιπόν, ότι αν γράψω κάτι τέτοιο θα συνεργαστούμε...».

Ωραίο αυτό. Σκηνοθέτης και ηθοποιός τα λένε και αποφασίζουν μαζί το genre της ταινίας...

«Δεν νομίζω ότι ο Σαμ πίστευε ότι θα έπαιρνα "μολύβι και χαρτί" και θα επέστρεφα με σενάριο. Τελικά το "Moon" προέκυψε τόσο ξαφνικά...».

Τι βρίσκεται στον πυρήνα της ταινίας;

«Η μοναξιά, η απομόνωση, οι σχέσεις εξ αποστάσεως. Είναι μια ταινία χαρακτήρων και ανθρωποκεντρική. Οι καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας εικονογραφούν το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος».

Οχι μόνο είναι ο πρωταγωνιστής του «Moon», αλλά ο Σαμ Ρόκγουελ ενέπνευσε τον Ντάνκαν Τζόουνς να γράψει το σενάριο Διαβάζοντας το στόρι, υποθέτω ότι σας απασχολεί και το πώς αντιδρούμε όταν γνωρίσουμε πραγματικά τον εαυτό μας. Αν βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί...

«Αυτό "παίζει" στο "Moon". Δίνει μια ιδέα τού πώς είναι να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με τον εαυτό σου ή με μία νεότερη εκδοχή του. Νομίζω ότι απασχολεί πολλούς ανθρώπους το πώς θα ήταν να γυρνούσαν πίσω τον χρόνο και να έδιναν συμβουλές στον εαυτό τους».

Εσείς πώς φαντάζεστε τη συνάντηση με τον... εαυτό σας;

«Αυτή η σκέψη γύριζε στο μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο. Στα 20 μου ήμουν χαμένος. Μεγαλώνοντας αρχίζεις να βρίσκεις τον δρόμο σου και, αν είσαι τυχερός, τον εαυτό σου. Κάποιοι δεν το καταφέρνουν ποτέ. Αν συναντούσα τον εαυτό μου, μάλλον θα έκανα πολλά από αυτά που κάνει ο Σαμ στην ταινία. Πρέπει να τη δείτε για να καταλάβετε...».

Πιστεύετε ότι οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ποντάρουν περισσότερο στα εφέ παρά στις ιδέες ή στα μηνύματα που κουβαλούν;

«Αυτή είναι η διαφορά καλής και κακής επιστημονικής φαντασίας. Η καλή είναι ανθρωποκεντρική, ανεξάρτητα από το πακέτο της τεχνολογίας. Το "Blade runner" του Ρίντλεϊ Σκοτ είναι το καλύτερο παράδειγμα. Παρ' όλο που υπάρχουν η τεχνολογία και η εκπληκτικά όμορφη απεικόνιση του μέλλοντος, στην ουσία της είναι μια ταινία χαρακτήρων, για τα ανθρώπινα όντα».

Από ποιες ταινίες και σκηνοθέτες του είδους έχετε επηρεαστεί;

«Του '70 και του '80, ταινίες όπως το "Outland" του Πίτερ Χάιαμς, το "Silent Running" του Ντάγκλας Τράμπουλ και προφανώς του Ρίντλεϊ Σκοτ, με πρώτο και καλύτερο το "Αλιεν"».

Μού κάνει εντύπωση που δεν αναφέρετε το «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ...

«Το "2001" και το "Σολάρις" του Ταρκόφσκι είναι οι "παππούδες" των ταινιών επιστημονικής φαντασίας! Οποιοσδήποτε κάνει αυτό το είδος, θα έχει οπωσδήποτε αναφορές σε αυτές. Το ίδιο ισχύει και για μένα».

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι, παρ' όλο που η τεχνολογία στον κινηματογράφο είναι φοβερή, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας έμειναν τα τελευταία χρόνια εκτός μόδας;

«Ολα τα genre έρχονται και φεύγουν. Τώρα δημιουργείται μια αναγέννηση του είδους με το "District Nine", το καινούργιο "Σταρ Τρεκ" ή το "Αβαταρ". Ημουν πρόσφατα στο Λος Αντζελες και άκουσα αρκετούς να σχεδιάζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Θα δούμε πολλές τα επόμενα χρόνια. Το θέμα είναι αν θα τις κάνει το Χόλιγουντ. Είναι δύσκολο, γιατί χρειάζονται τεράστια ποσά, επομένως πρέπει να κοπούν πολλά εισιτήρια. Είναι μεγάλο ρίσκο για τους παραγωγούς γιατί οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας απευθύνονται σε μικρό και εκλεκτό κοινό».

Και η βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία που είναι συντηρητική;

«Εντελώς συντηρητική! Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν ταιριάζει στο βρετανικό σύστημα κινηματογράφου. Γι' αυτό και βρήκαμε χρηματοδότες κυρίως από τη διαφήμιση».

Πώς πείσατε τον Κέβιν Σπέισι να δανείσει τη φωνή του στον κομπιούτερ «Γκέρτι»;

«Τον θαυμάζω απεριόριστα. Ηθελα μέσω της φωνής του να "παίξω" λίγο με το κοινό. Οποιος ξέρει από επιστημονική φαντασία, μόλις ακούσει τον Γκέρτι, το μυαλό του θα πάει στον Χαλ, τον κομπιούτερ του "2001". Η φωνή του Σπέισι βοηθάει στο να ενδυναμωθεί αυτή η συσχέτιση. Τελικά όμως ο Γκέρτι είναι τόσο διαφορετικός από τον Χαλ. Ο συνδετικός κρίκος με τον Σπέισι ήταν η Τρούντι Στάιλερ, η γυναίκα του Στινγκ, που συμμετείχε στην παραγωγή. Υποστηρίζει πολύ τους νέους Βρετανούς σκηνοθέτες. Βοήθησε τον Γκάι Ρίτσι στα πρώτα του βήματα με τις "Δύο καπνισμένες κάννες"».

Δεν μπήκατε στον πειρασμό να γράψει τη μουσική για την ταινία ο πατέρας σας, Ντέιβιντ Μπάουι;

«Δεν μπλέκω δουλειά με οικογένεια. Αλλά, ακόμα και να ήθελα τη μουσική του, δεν θα είχα λεφτά να τον πληρώσω!»

Οταν διάβαζα το στόρι τού «Moon» μού ήρθε κατευθείαν στο μυαλό το τραγούδι του, «Ground control for major Tom», που είναι για έναν αστροναύτη...

«Το φαντάζομαι. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεφυτρώσει με κάποιο τρόπο στον τίτλο της συνέντευξης...». *

Ελευθεροτυπία

The Descent: Part 2 (2009)

2012 (2009)

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας









16/27 -9 -2009

Το φεστιβάλ εξασφάλισε τις πρεμιέρες 3 ταινιών.


Της βραβευμένης στο Λοκάρνο «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου, της πολυαναμενόμενης «Στρέλλας» του Πάνου Χ. Κούτρα με ηρωίδα μια τρανσέξουαλ και του σπλάτερ «Το Κακό 2: Η εποχή των ηρώων» του Γιώργου Νούσια. Φέτος εγκαινιάζεται και ένα πρότζεκτ πρακτικό. Θεσμοθετούνται 3 νέα βραβεία σε πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς (σκηνοθέτη, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού-άντρα και γυναίκας).

**Α SPACE STORY. Πρωτοποριακή και έξυπνη προβολή με αφορμή μια... λέξη. Τι σημαίνει space; Διάστημα, κενό, χώρος, απόσταση, τόπος, περίοδος, χρονικό διάστημα. Τη «σπαζοκεφαλιά» θα λύσουμε στην ειδική προβολή 12 ταινιών μικρού μήκους των αρχών του προηγούμενου αιώνα (22/9, «Δαναός» 22.00). Ογδόντα λεπτά ιστορικών κινηματογραφικών στιγμών δημιουργών, όπως οι Ζορζ Μελιές, Μαν Ρέι, Μαρσέλ Ντισάν, Ζαν Πενλεβέ, Τσαρλς Βίντορ, προβάλλονται σε μια performance με μουσική. Την ώρα της προβολής δύο νέοι δημιουργοί, ο Αγγελος Κυρίου και οι Φανταστικοί Ηχοι, θα παίζουν live, ενώ ταυτόχρονα στους τοίχους θα περνάνε 150 space αποφθέγματα, φράσεις και ρήσεις διάσημων και άγνωστων ανθρώπων. Οι ταινίες είναι: «Dream of a Rarebit Friend» (Εντγουιν Πόρτερ), «Moonland» (Νιλ Μαγκουάιρ, Γουίλιαμ Α. Ο' Κόνορ), «Looney Lens: Split Skyscrapers» (Αλ Μπρικ), «Anemic Cinema» (Μαρσέλ Ντισάν), «Le Vampire» (Ζαν Πενλεβέ), «Le Retour a la Raison» (Μαν Ρέι), «Out of the Melting Pot» (Αγνωστος), «The Furies» (Σλάβκο Βόρκαπις), «La Lune a un Metre», «Le Voyage dans la Lune» και «Eclipse de Soleil en Pleine Lune» (Μελιές), «The Bridge» (Τσαρλς Βίντορ).

**ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ. «Λευκή κορδέλα» (Μίκαελ Χάνεκε), «Τζούλι & Τζούλια» (Νόρα Εφρον) με τη Μέριλ Στριπ, «Κοκό Σανέλ & Ιγκόρ Στραβίνσκι» (Γιαν Κούνεν), «Ετσι πήραμε το Γούντστοκ» (Ανγκ Λι), «Fame» (Κέβιν Τάνκαρσεν), «Συνοδός πολυτελείας» και «The Informant!» (Στίβεν Σόντενμπεργκ), «Ραγισμένες αγκαλιές» (Πέδρο Αλμοδόβαρ) κ.ά.

**ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΡΓΚΕΝ ΛΕΘ. Ανθρωπολόγος, κριτικός της τζαζ και ποιητής. Αν προσθέσουμε και την ιδιότητα του σκηνοθέτη... μιλάμε για μια πολυσχιδή προσωπικότητα. Ο Δανός Γιόργκεν Λεθ ξεκίνησε με πειραματικά ντοκιμαντέρ το '60. Θα παρουσιάσει στην Αθήνα ταινίες του. Ανάμεσά τους το «Five Obstructions» που γύρισε με τον Λαρς φον Τρίερ.

**ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΜΠΙΓΚΝΙΟΥ ΡΙΜΠΖΙΝΣΚΙ. Και πολωνικό σινεμά έχει το πρόγραμμα. Θα προβληθούν μερικά αντιπροσωπευτικά φιλμ του Σμπίγκνιου Ριμπζίνσκι και το βραβευμένο του με Οσκαρ animation μικρού μήκους «Tango». Θα έρθει στην Αθήνα με πολλαπλές ιδιότητες: σκηνοθέτη, παραγωγού, video artist, πρωτοπόρου οπτικών εφέ και ερευνητή ψηφιακής τεχνολογίας.

**ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΜ. Την ιστορία πίσω από τη μουσική, τους φόνους, τις αυτοκτονίες και τους εμπρησμούς εκκλησιών το '90 στη Νορβηγία, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε ένας θεμελιωτής του black metal, θα δούμε στο «Οταν μας πάρει το σκοτάδι» (Οντρεϊ Γιούελ, Αϊρον Εϊτς). Στο «Χορεύοντας στις φαβέλες» των Λεάντρο HBL, Γουέσλεϊ Ρεντζ θα ακούσουμε πολύ Funk Carioca, ένα μίγμα αμερικανικού φανκ και βραζιλιάνικης μουσικής που γεννήθηκε στις παραγκουπόλεις του Ρίο. Σε ένα ταξίδι στη μουσική εξελίσσεται η σχέση μεταξύ της ηθοποιού-τραγουδίστριας Ζαν Μπαλιμπάρ και του μηχανικού ήχου Φιλίπ Μορέλ στο «Δεν αλλάζει τίποτα» του (Πέδρο Κόστα). Το «Η Ζερμέν Τιγιόν στο Ράβενσμπρουκ» (Ντέιβιντ Ανγκερ) αναφέρεται στην ιστορία της ανθρωπολόγου, που έγραψε μια οπερέτα μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ράβενσμπρουκ. Το ιστορικό νεοϋορκέζικο κλαμπ ζωντανεύει στο «Burning Down The House: The Story of CBGB» (Λίντα Στάιν). Και δύο ελληνικού ενδιαφέροντος: «20.000 miles ahead: Α last drive story» για το ομώνυμο ελληνικό ροκ συγκρότημα (Δημήτρη Κοτσέλη) και «Once in a lifetime» (Νικόλ Αλεξανδροπούλου) με θέμα τη ζωή του Γιάννη Πετρίδη στα ερτζιανά.

**INTERNET SPACE. Επίκαιρη όσο ποτέ είναι μια ενότητα με καυτά θέματα του Διαδικτύου. Θα δούμε πώς οι άνθρωποι γίνονται πειραματόζωα μέσω Ιντερνετ, ακόμα και σε θέματα θανάτου, στο «We Live In Public». Ιστορίες και όρια διαδικτυακού σαδομαζοχισμού στο «Sexual Graphic Horror». Την προετοιμασία του τεύχους Σεπτεμβρίου 2007 της «Vogue», που ζύγιζε πέντε κιλά στο «The September issue» (Ρ. Τζ. Κέτλερ).

**ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΛΤ. Πρωτότυπο τρόπο βρήκε το περιοδικό «Σινεμά» να γιορτάσει τα 20 χρόνια του. Μας φέρνει καλτ διαμαντάκια... με πρώτο και καλύτερο το «Enter the Dragon» (Ρόμπερτ Κλάουζ) με τον Μπρους Λι, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ για ένα συγκρότημα που δεν είναι συγκρότημα... στο «This is Spinal Tap» (Ρομπ Ράινερ). Το μιούζικαλ «True Stories» με την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπερν, ηγέτη των Talking Heads, είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον. Οπως και το «Rock 'n' Roll High School» (Αλαν Αρκους), όπου οι Ramones επιστρέφουν στα θρανία.

info:Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» (16-27/9) γίνονται στις αίθουσες: «Αττικόν», «Απόλλων», «Δαναός 1», «Δαναός 2».

Πληροφορίες στο www.aiff.gr και nyxtespremieras.blogspot.com

TA NEA - Σάββατο 12/9/2009

Αφιερωμα στον ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ με 3 ταινίες.

12/9/2009 - Ο ΘΙΑΣΟΣ + ΚΑΣΕΤΙΝΑ
19/9/2009 - ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ '36
26/9/2009 - ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σάββατο - 5/9/2009 - Ταινίες στην ελληνική τηλεόραση

21:00 Χαρακίρι Κανάλι της Βουλής Δράμα
21:00 Ο τρίτος δίδυμος Star Θρίλερ
21:00 Στην παγίδα της φωτιάς Alter Ξένη ταινία
21:00 Αχ! αυτή η γυναίκα μου Alpha Κωμωδία
21:30 Mister Lonely Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Γκολ ΝΕΤ Κοινωνική
22:30 Ο Ποταμός του έρωτα Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Οι γαμπροί της ευτυχίας ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Βασικό ένστικτο Alpha Ξένη ταινία
23:20 Φαντάσματα Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 Φώτα στο σούρουπο ΕΤ1 Δράμα
00:15 Στο χείλος του τζόγου ANT1 Ξένη ταινία
00:30 Ο Εγγλέζος που ανέβηκε ένα Λόφο, αλλά κατέβηκε ένα βουνό ΕΤ3 Αισθηματική
00:45 Τα σαγόνια του τρόμου 2 Star Θρίλερ
02:00 Έγκλημα στο Μεξικό Mega Θρίλερ
02:00 Ο νόμος του δράκου Alter Περιπέτεια
02:30 Οι Ασυγχώρητοι Star Γουέστερν
04:00 Πάρτυ γυναικών Σινε+ Ξένη ταινία